לפני שנתיים בערך נפגשנו רחלי קרוט ואני ליום אפייה שנרשם כיום כייפי ומהנה במיוחד למעט ערימות הכלים שהצטברו להם במטבח …..אבל היה שווה ביותר!!
יום לפני שנפגשנו דיסקסנו לנו מה להכין. האמת, מבין מבחר הדברים שמצאנו ברשת היה קשה מאוד מאוד לבחור, אבל בסוף נפלה ההחלטה על פרעצלס ועוגת גבינה יפנית שהחלטתי לא להעלות אותה כי היא הייתה מורכבת מידי ביחס לתוצאה הסופית שהייתה לא יותר מנחמדה.
מה שכן, הפרעצל'ס שאת המתכון שלהם תמצאו כאן באתר המדהים של רחלי, נחל הצלחה מרובה בקרב כל הטועמים (רחלי, אני, חורצ`ק ונוביק ובערב בערב גם הבעלול). וגםםםם הכנתי את עוגיות האורשקי שזממתי עליהן כבר כמה זמן ואי אפשר הרי לאכול את העוגיות לצהריים והאמת גם לא את הפרעצל'ס כי אצל הקרניבורים שלי חייב בשר בצהריים ואם אפשר אז גם בערב, אז בין לבין הכנתי הלחמעג'ון שחורצ`ק ונוביק הכתירו אותו כמאפה השנה…וחורצ`ק אפילו בטוח שצריך לפתוח דוכן שמוכר כאלה… כי "כולם חייבים לטעום". ורחלי אמרה שזה אחד המאפים הטעימים ביותר שאכלה. זו הגרסה שלי למאפה המדהים הזה… כלום עבודה (יחסית, אם לא לוקחים בחשבון את זמן הכנת הרוטב) והטעם………..אלוהי…(ככה כולם אומרים). בצק מהיר, רך מבפנים וקריספי מבחוץ, רוטב עגבניות, עשבי תיבול טריים (אצלי זה ישר מהגינה) וכן, אפשר לשים עגבניות מקופסת שימורים, רק להקפיד על איכות מצויינת. אל תחסכו ותקנו בשר טחון טרי מהקצב ותוסיפו לו שומן כבש בכמות של כ- 30% מכמות הבשר הטחון.
לחמעג'ון
הבצק: מצרכים לכ – 10 יחידות בינוניות
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים/שמרית
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפיות שטוחות מלח
- 2 כפיות שטוחות סוכר
- כ – 3-3.5 כוסות מים חמימים (לא פושרים אלא חמימים)
אופן הכנת הבצק
- לשים בקערה את הקמח והשמרים ולערבב.
- להוסיף סוכר ושמן ולערבב.
- להתחיל ללוש בידיים ולהוסיף בהדרגה תוך לישה את המים.
- להוסיף מלח וללוש 5 דקות. הבצק צריך להיות די דביק וגמיש.
- לשים מכוסה למנוחה של 15- 20 דקות.
- לחלק את הבצק ל – 10 חלקים שווים.
- לשמן מעט משטח עבודה בשמן זית ובעזרת הידיים לפתוח את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
הרוטב
- 2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות (מאיכות מעולה) או 10 עגבניות גדולות רכות טחונות בפוד פרוססור (עם הקליפה. אל חשש לא מרגישים אותה).
- 4-5 שיני שום כתושות
- 3 כפות רסק עגבניות איכותי
- מלח
- 1-2 כפות סוכר (אמור לשבור את חמיצות העגבנייה. אם זה לא מספיק – לשים עוד ולטעום)
- מעט פלפל שחור
- כפית פפריקה מתוקה
- קורט כמון
- 1/4 כוס שמן זית
- עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, זעתר, טימין.
- חופן כוסברה טרייה קצוצה (לא חובה – רק אם אוהבים)
- 750 גרם בשר בקר טרי טחון פעם אחת.
- 250 גרם שומן כבש טרי טחון.
אופן הכנת הרוטב
- אם משתמשים בעגבניות טריות אז – לטחון במעבד מזון את העגבניות יחד עם השום. במידה ומשתמשים בקופסת שימורים אז מייד לשים בסיר יחד עם השום.
- לשים בסיר רחב את העגבניות ולבשל על אש גבוהה לאידוי הנוזלים. מידי פעם לערבב.
- אחרי שרוב הנוזלים התאדו להוסיף את הבשר הטחון ושומן הכבש ולערבב תוך כדי שמועכים את הבשר עם מזלג.
- מוסיפים שמן זית, מלח, סוכר, פלפל, פפריקה וכמון. מבשלים תוך ערבוב עוד חצי שעה – שעה עד שכל התבלינים ייספגו בעגבניות, הבשר יתבשל והרוטב יסמיך.
- מסירים מהאש וקוצצים לתוך הרוטב עשבי תיבול טריים.
הכנת המאפה
- בעזרת ידיים משומנות לשטח את הבצק על תבנית שרופדה בנייר אפייה לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
- לשים מעל שכבה יפה של תערובת הבשר.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות כ- 7-10 דקות – עד שהבצק מוכן. (להרים אחד ולראות שאפוי מלמטה).
- לאכול חם ישר מהתנור.
גרסת המיני פרעצלס
הגרסה המנצחת לדעת הטועמים – LARG פרעצלס