מרק אפונה סמיך וטעים במיוחד שאני מכינה מאפונה קפואה. שווה שיירד גשם רק בשביל לאכול צלחת מרק מהבילה ועם קרוטונים ביתיים זה בכלל שווה
אני מחכה לימים הגשומים האלה רק בשביל צלחת מרק ואני אוהבת אותו רותח וסמיך. הפעם הכנתי מרק אפונה סמיך וטעים במיוחד. בדרך כלל אני מכינה את המרק הזה מאפונה יבשה שאני משרה לילה במים רותחים כדי שתתרכך מהר ולא תעשה בעיות.
השבוע התחשק לנו מרק, אבל לא הייתה לי אפונה מושרית, בדיקה מהירה במקפיא ומצאתי כמה שקיות אפונה קפואה. חשבתי לי למה לא להכין מרק מאפונה קפואה? הרי הטעם הוא כמעט אותו טעם והמרקם אמור להיות אפילו יותר סמיך מהיבשה, אז הכנתי והאמת…יצא מושלם.
מאוד דומה בטעם לאפונה יבשה כך שזה לא באמת משנה עם מה להכין. מה שנוח זה שאפונה קפואה היא תמיד זמינה וזה נוח לספונטניים שבנינו.
מרק אפונה סמיך וטעים במיוחד
חומרים לסיר בינוני
- 1 שקית אפונה קפואה (אני משתמשת רק בסנפרוסט)
- 1/3 כוס שמן זית או בכמות שתכסה את בסיס הסיר
- 2-3 עצמות מח טריות
- 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
- 4 גבעולי סלרי כולל העלים שטופים וקצוצים לקוביות
- מלח
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- ½1 ליטר מים
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר למרק.
- מוסיפים את עצמות המח ומטגנים כמה דקות טובות כדי שישחררו את כל הטעם שלהם לשמן.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הסלרי, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הסלרי בערך חצי שעה עד שהוא רך לגמרי. מידי פעם מערבבים.
- מוסיפים את האפונה הקפואה ומטגנים כמה דקות עד שהיא משחררת את הטעמים שלה.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את המרק חצי שעה, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.
- מוציאים את העצמות וטוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני.
- מחזירים את העצמות לסיר וממשיכים לבשל עוד חצי שעה – שעה, עם מכסה חצי פתוח, עד שהמרק מסמיך. מידי פעם מערבבים.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים עם קרוטונים תוצרת בית שמכינים משאריות לחם שחותכים לקוביות, מזלפים עליהם שמן זית, מלח, פלפל שחור, עשבי תיבול וקולים בתנור עד שהם משחימים.
עוד כמה קטנות
- אפשר כמובן להכין את המרק מאפונה יבשה שמשרים לילה או כמה שעות במים רותחים.
- צמחוניים וטבעוניים יכולים לוותר על עצמות המח.
אשמח לדעת כמה אפונה יבשה צריך אני רוצה להכין מאופנה יבשה תודה רבה
הייתי שמה חצי קילו
הכנתי את הגרסה הצמחונית ויצא נהדר!
מאוד עשיר וטעים, כל-כך כיף ביום סגרירי 🙂
תודה רבה על המתכון!
כייף ממש לשמוע גלי
תודה רבה
הכנתי לארוחת שישי. מרק מעולה. סמיך, חורפי טעים ומאוזן. אחלה מתכון.
כייף ממש לשמוע אליה
עשית לי חשק מטורף למרק אפונה כזה בדיוק !! לצלול לתמונה ולהתענג
לכי על זה…נראה לי שזה מותר לא? 🙂
נראה פשוט מעולה!!! לא הייתי מתנגדת עכשיו לקערת מרק כזאת ♥
תודההה נטלי 🙂 כייף שאהבת וכייף שבאת לבקר