מאפה בסגנון חצ'פורי רק עם בשר . הבשר מתבשל שעות עד שהופך נימוח כמו קטיפה ואז מונח על הבצק וכדי שיהיה ממש טעים מוסיפים חלמון ביצה. זה לא מתכון מהיר אבל אחד הטעימים שתכינו ואפשר לחלק את העשייה שלו ליומיים כדי לקצר תהליכים, אז שנסו מתניים וכנסו לךמטבח
אחרי שהכנתי את החצ'פורי שיצא מדהיםםם, הכנתי שוב את אותו בצק ומילאתי בבשר. זה יצא כל כך טעים שהכנתי מאותו בשר ואותו בצק גם סירות בשר כמו פה וגם לחמג'ון בסיר ברזל. כל מאפה מקבל מרקם שונה בגלל העיצוב והאפייה השונים.
סירות בצק ממולאות בשר
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ???? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- מומלץ להכין את הבצק בבוקר, התהליך נמשך לאורך היום ואחר הצהריים מכניסים לילה למקרר.
- אפשר כמובן להכין את הבצק עם כמות גדולה יותר של שמרים (2 כפות=22 גרם), להתפיח שעתיים ולהמשיך לפי המתכון. אבלללל מפצירה בכם – אל תקצרו תהליכים! תנו לבצק את הזמן שלו כי ההבדל הוא כל כך משמעותי בטעם ובמרקם. הבצק עצמו הוא ללא לישה, מקפלים 3 פעמים עם התפחות בין הקיפולים ולבסוף שמים לילה במקרר, הבצק מתייצב ונעשה מאוד אוורירי.
- גם את הבשר אפשר ומומלץ להכין יום מראש כדי לקצר תהליכים ולמחרת רק להרכיב ולאפות.
- מכמות הבצק יוצאים 12 יחידות במשקל 150 גרם ליחידה. אפשר לחלק את כל הכמויות לחצי ולהכין 6 יחידות ואפשר להכין את כל הכמות, לאפות את הבצק עם הבשר חצי אפייה ולהקפיא וכשרוצים לאכול מפשירים וממשיכים את האפייה כמו במתכון.
- ברגע ששמים את חלמון הביצה לא זזים מעל יד התנור ובודקים שהביצה לא תהיה עשוייה מידי כי אז זה פחות מוצלח.
- אפשר להכין את סירות הבשר בלי חלמון, זה עדיין מאוד טעים, אם כי החלמון ממש מוסיף.
מצרכים ל – 12 יחידות במשקל 150 גרם ליחידה
לבצק
שימו ♥ את הבצק מכינים לילה מראש
- 1 ק"ג קמח לבן (השתמשתי בשטיבל 405)
- 5 גרם שמרים יבשים
- 750 גרם מים
- 30 גרם מלח
- 10 גרם שמן זית לבצק
- 10 גרם שמן זית למריחה על הבצק
למלית הבשר
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי שמן
- 50 גרם שומן טלה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (מומלץ של Mutti)
- 100 גרם רכז עגבניות (מומלץ של Mutti)
- 1 בצל גדול
- 5 שיני שום פרוסות דק
- 1כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 1 כוס מים רותחים
אופן הכנה
שימו ♥ את הבצק מכינים לילה מראש
מכינים את הבצק: שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים את השמן, המים והמלח ומערבבים ידנית רק עד שהבצק מאוחד, הבצק דביק ולא יפה וזה בסדר.
מורחים שמן זית על הבצק, מכסים עם ניילון ומתפיחים 4-5 שעות.
שלב הקיפולים:
ראשון: מקפלים את הבצק 4-5 קיפולים, מכסים ומתפיחים שעתיים.
שני: מקפלים את הבצק 4-5 קיפולים, מכסים ומתפיחים שעה.
שלישי: מקפלים את הבצק 4-5 קיפולים, מכסים ומתפיחים שעה.
אחרי שקיפלנו שלוש פעמים, מעבירים את הבצק לקופסת פלסטיק מלבנית גדולה , סוגרים אותה ומעבירים למקרר לכל הלילה.
למחרת – מוציאים את הבצק שעה מראש מהמקרר.
מכינים את הבשר: מחממים שמן זית בסיר סוטאז' שנכנס לתנור (הכנתי עם הסיר ברזל של מגנוס)
צורבים את הבשר ומועכים אותו עם כף עץ או מזלג ומידי פעם מערבבים.
כשהבשר מפורר וצרוב מוסיפים את שומן הטלה ומערבבים 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים.
מזיזים את הבשר הצידה כך שיהיה רק על חצי סיר ומוסיפים בצל קצוץ, מערבבים את הבצל ומטגנים 2-3 דקות. כשהבצל צרוב מעט מערבבים את עם כל הרוטב.
מוסיפים לסיר את השום הפרוס, רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור, זרעי כמון ומים ומערבבים.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ – 3 שעות עד שהבשר רך ונימוח, לא שוכחים מידי פעם לערבב.
אפשר גם להכניס לתנור על חום של 150 מעלות.
מקררים היטב לפני שמניחים על הבצק.
מכינים סירות בשר: מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח בסמולינה או קמח, בזהירות ומבלי להוריד לבצק את האוויר, מחלקים ל – 12 חלקים במשקל 150 גרם. דואגים שהמשטח והידיים יהיו מקומחים היטב כי הבצק דביק.
מעצבים את חתיכות הבצק לכדורים מבלי להוריד להם את האוויר, מכסים ומשאירים למנוחה של 20 דקות.
לוקחים כדור בצק ובעזרת הידיים פותחים בעדינות למלבן בגודל של כ – 20*15 ס"מ.
מניחים בשר בנדיבות על כל שטח הבצק ומקפלים לצורת סירה – מקפלים את שני הקצוות האורכיים הרחבים ואז את הפינות (תיעזרו בתמונות למעלה ובסרטון באינסטגרם).
מכינים כך את כל הכמות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת קלות עם מרווחים של 5 ס"מ.
אופים כ – 25-30 דקות או עד שהבצק נראה מוכן.
מוציאים מהתנור, יוצרים במרכז הבשר גומה ומניחים בתוכה חלמון ביצה.
לביצה רכה – מחזירים לתנור ל – 2-3 דקות בלבד! בשלב הזה לא זזים מהתנור כדי לא לפספס את מידת העשייה של הביצה.
מוציאים ומגישים מייד.
בתאבון ♥