שניים באחד – גם עוף שלם וגם בצלים ממולאים והכל באותו סיר בתנור. מנה חגיגית וטעימה במיוחד שמשלבת שני מתכונים בסיר אחד. הבצלים מקבלים את הטעם של העוף והעוף מקבל מתקתקות עדינה של הבצלים וביחד – חגיגה בפה
נכון שאנחנו רוצים להרשים בחגים ולהוציא מנות לפנתיאון אבללל, אם אנחנו מארחים, כמות העבודה וההתעסקות היא כל כך גדולה ואנחנו לא רוצים להגיע לשולחן החג הרוסים מעייפות. אז בעיני הפיתרון הוא מנות מרשימות וטעימות אבל כאלה שאפשר להכין מראש ועדיין נשארות טעימות. החלטתי לשלב בין שני מתכונים שאני מאוד אוהבת להכין בחג – עוף שלם בדבש ומיונז ובצלים ממולאים. עם הסיר יציקת ברזל של מגנוס אני לא עושה שום הכנות מקדימות, אני פשוט שמה הכל בסיר ושולחת לתנור. לסיר הזה יש הולכת חום מטורפת והכל בתוכו נצרב ומתקרמל גם כשהסיר סגור. הסיר האובלי הוא למעשה שניים באחד – גם פלאנצ'ה וגם סיר יציקה שאפשר להכין בו גם תבשילי קדירה וגם לחמים מעולים. סיר יציקת ברזל זה סיר לכל החיים ושווה להשקיע פעם אחת בסיר איכותי שעושה אוכל מושלם בלי יותר מידי התעסקויות.
עוף שלם וגם בצלים ממולאים בתנור בסיר אחד
לרכישת הסיר יציקת ברזל האובלי עכשיו בהנחה של 17% בהזנת קוד קופון: yehudit
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין רק את העוף או רק את הבצלים אבל שניהם יחד סוגרים פינה בול לחג.
- אפשר להכין עם חלקי עוף במקום עוף שלם.
- המתכון מותאם להכנה בסיר יציקת ברזל.
- אפשר להכין את הכל מראש ולשמור במקרר בתוך הסיר וכמה שעות לפני הארוחה להכניס לתנור.
מצרכים לעוף בדבש ומיונז
- 1 עוף שלם טרי במשקל 1.5 ק"ג
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות גדושות מיונז (מומלץ הלמנס)
- 1 כף דבש
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 כפות סויה בהירה
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 100 גרם שומן טלה טחון (לא חובה)
- 2 עצמות מח
מצרכים לבצלים ממולאים לכ – 30 יחידות
- 6 בצלים גדולים
- 400 גרם בשר טחון טרי שמן
- 1+1/2 כוסות אורז עגול
- חופן עלי נענע טריים
- 3/4 צרור פטרוזיליה
- 4 בצלים ירוקים
- חופן חמוציות
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות רכז רימונים
- מיץ מ – 1/2-1 לימון/ליים
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט
- 1 כפית כורכום
- 3/4 כפית קינמון
- 2 כפיות תבלין נענע מיובשת
לרוטב
- 1 כוס ציר בקר/עוף/מים
- 1 כף דבש
- 3 כפות רכז רימונים
- מיץ מליים/לימון שלם
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כפית כורכום
אופן הכנה
מכינים את העוף: מניחים את העוף בסיר. מערבבים יחד את כל המצרכים לפי הסדר ומורחים על העוף מכל הכיוונים כולל בתוך העוף. בשלב הזה אם יש זמן מעבירים את העוף למקרר למינימום שעתיים ואפשר לילה שלם. אם אין זמן ממשיכים עם המתכון. מניחים גם את עצמות המח בסיר.
מכינים בצלים ממולאים: קולפים את הבצלים, חותכים את הראש והבסיס של כל בצל, חורצים כל בצל מהגבעול עד השורש אבל רק עד לב הבצל. מאדים את הבצלים חצי שעה או מוזגים עליהם מים רותחים, ממתינים שהמים יתקררו ומתחילים לקלוף את הגלדים אחד אחד.
משרים את האורז חצי שעה – שעה במים רותחים ומסננים. שמים בקערה את הבשר והאורז. קוצצים את הנענע, הפטרוזיליה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם חמוציות. מוזגים שמן זית, סילאן, רכז רימונים ומיץ לימון. מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט, כורכום, קינמון ונענע מיובשת, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים את הבצלים ומסדרים אותם בסיר מסביב לעוף. מערבבים יחד את כל מצרכי הרוטב ומוזגים מסביב על כל הבצלים.
מחממים תנור לחום של 240 מעלות ומכניסים את הסיר על רשת בשליש התחתון של התנור. מבשלים כ – 45 דקות. מנמיכים את חום התנור ל – 200 מעלות וממשיכים לבשל עוד כשעתיים או עד שהעוף והבצלים נראים שחומים ומקורמלים.
בתאבון
הכנה מראש, איך היית ממליצה? להכין את העוף והבצלים יום לפני ובבוקר לשים רוטב ולתנור? יעבוד?
להכין הכל מראש לשמור במקרר ולהכניס לתנור לפי תכנון זמן הארוחה שיהיה מוכן קצת לפני
וואו נראה סיר מושלם!!
לא אוהבים אצלי רכז רימונים, במה אפשר להחליף?
תוותרי
קוד קופון לא עובד
עבר זמנו?
עובד עד מחר. תצאי ותיכנסי שוב