יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוף שלם וגם בצלים ממולאים בתנור בסיר אחד
ראשי » אורז » עוף שלם וגם בצלים ממולאים בתנור בסיר אחד

עוף שלם וגם בצלים ממולאים בתנור בסיר אחד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 בספטמבר 2024 9 תגובות

שניים באחד – גם עוף שלם וגם בצלים ממולאים והכל באותו סיר בתנור. מנה חגיגית וטעימה במיוחד שמשלבת שני מתכונים בסיר אחד. הבצלים מקבלים את הטעם של העוף והעוף מקבל מתקתקות עדינה של הבצלים וביחד – חגיגה בפה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוף שלם וגם בצלים ממולאים בתנור בסיר אחד

נכון שאנחנו רוצים להרשים בחגים ולהוציא מנות לפנתיאון אבללל, אם אנחנו מארחים, כמות העבודה וההתעסקות היא כל כך גדולה ואנחנו לא רוצים להגיע לשולחן החג הרוסים מעייפות. אז בעיני הפיתרון הוא מנות מרשימות וטעימות אבל כאלה שאפשר להכין מראש ועדיין נשארות טעימות. החלטתי לשלב בין שני מתכונים שאני מאוד אוהבת להכין בחג – עוף שלם בדבש ומיונז ובצלים ממולאים. עם הסיר יציקת ברזל של מגנוס אני לא עושה שום הכנות מקדימות, אני פשוט שמה הכל בסיר ושולחת לתנור. לסיר הזה יש הולכת חום מטורפת והכל בתוכו נצרב ומתקרמל גם כשהסיר סגור. הסיר האובלי הוא למעשה שניים באחד – גם פלאנצ'ה וגם סיר יציקה שאפשר להכין בו גם תבשילי קדירה וגם לחמים מעולים. סיר יציקת ברזל זה סיר לכל החיים ושווה להשקיע פעם אחת בסיר איכותי שעושה אוכל מושלם בלי יותר מידי התעסקויות.



עוף שלם וגם בצלים ממולאים בתנור בסיר אחד

לרכישת הסיר יציקת ברזל האובלי עכשיו בהנחה של 17% בהזנת קוד קופון: yehudit

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • אפשר להכין רק את העוף או רק את הבצלים אבל שניהם יחד סוגרים פינה בול לחג.
  • אפשר להכין עם חלקי עוף במקום עוף שלם.
  • המתכון מותאם להכנה בסיר יציקת ברזל.
  • אפשר להכין את הכל מראש ולשמור במקרר בתוך הסיר וכמה שעות לפני הארוחה להכניס לתנור.

מצרכים לעוף בדבש ומיונז

  • 1 עוף שלם טרי במשקל 1.5 ק"ג
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות גדושות מיונז (מומלץ הלמנס)
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 כפות סויה בהירה
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 100 גרם שומן טלה טחון (לא חובה)
  • 2 עצמות מח

מצרכים לבצלים ממולאים לכ – 30 יחידות

  • 6 בצלים גדולים
  • 400 גרם בשר טחון טרי שמן
  • 1+1/2 כוסות אורז עגול
  • חופן עלי נענע טריים
  • 3/4 צרור פטרוזיליה
  • 4 בצלים ירוקים
  • חופן חמוציות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות רכז רימונים
  • מיץ מ – 1/2-1 לימון/ליים
  • 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 כפית כורכום
  • 3/4 כפית  קינמון
  • 2 כפיות תבלין נענע מיובשת

לרוטב

  • 1 כוס ציר בקר/עוף/מים
  • 1 כף דבש
  • 3 כפות רכז רימונים
  • מיץ מליים/לימון שלם
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כורכום

אופן הכנה

מכינים את העוף: מניחים את העוף בסיר. מערבבים יחד את כל המצרכים לפי הסדר ומורחים על העוף מכל הכיוונים כולל בתוך העוף. בשלב הזה אם יש זמן מעבירים את העוף למקרר למינימום שעתיים ואפשר לילה שלם. אם אין זמן ממשיכים עם המתכון. מניחים גם את עצמות המח בסיר.

מכינים בצלים ממולאים: קולפים את הבצלים, חותכים את הראש והבסיס של כל בצל,  חורצים כל בצל  מהגבעול עד השורש אבל רק עד לב הבצל. מאדים את הבצלים חצי שעה או מוזגים עליהם מים רותחים, ממתינים שהמים יתקררו ומתחילים לקלוף את הגלדים אחד אחד.

משרים את האורז חצי שעה – שעה במים רותחים ומסננים. שמים בקערה את הבשר והאורז. קוצצים את הנענע, הפטרוזיליה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם חמוציות. מוזגים שמן זית, סילאן, רכז רימונים ומיץ לימון. מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט, כורכום, קינמון ונענע מיובשת, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים את הבצלים ומסדרים אותם בסיר מסביב לעוף. מערבבים יחד את כל מצרכי הרוטב ומוזגים מסביב על כל הבצלים.

מחממים תנור לחום של 240 מעלות ומכניסים את הסיר על רשת בשליש התחתון של התנור. מבשלים כ – 45 דקות. מנמיכים את חום התנור ל – 200 מעלות וממשיכים לבשל עוד כשעתיים או עד שהעוף והבצלים נראים שחומים ומקורמלים.

בתאבון

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פרנה בסיר ברזל
    פרנה מרוקאית שמכינים בסיר ברזל יצוק
  • עוף עם אורז ותפוחי אדמה בסיר כחול אובלי מגנוס
    עוף עם אורז ותפוחי אדמה בסיר אחד תנור
  • תבשיל חצילים ותפוחי אדמה טבעוני
    תבשיל חצילים ותפוחי אדמה טבעוני קל להכנה
  • אסאדו ביין בתנור
    אסאדו וירקות שורש ביין בתנור
בצל ממולא בשר מגנוס עוף

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

9 תגובות

  1. אפרת הגב 11 באוקטובר 2024 בשעה 9:22

    45 דקות ראשונות לסגור את המכסה ובשעתיים האחרות לפתוח אותו ? לא כתבת????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באוקטובר 2024 בשעה 9:23

      סיר יציקת ברזל כל הזמן סגור. זה מוליך חום גם כשהוא סגור
      חתימה טובה????

  2. ורדה שוען הגב 2 באוקטובר 2024 בשעה 14:56

    הכנתי עכשין בתנור נראה איך יצא אעדכן
    אין לי סיר יציקה הכנתי ברוסטר מקווה שיצא טוב תודה על מתכום וחג שמח

  3. טל הגב 30 בספטמבר 2024 בשעה 14:22

    הכנה מראש, איך היית ממליצה? להכין את העוף והבצלים יום לפני ובבוקר לשים רוטב ולתנור? יעבוד?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באוקטובר 2024 בשעה 10:26

      להכין הכל מראש לשמור במקרר ולהכניס לתנור לפי תכנון זמן הארוחה שיהיה מוכן קצת לפני

  4. טליה הגב 26 בספטמבר 2024 בשעה 0:09

    וואו נראה סיר מושלם!!
    לא אוהבים אצלי רכז רימונים, במה אפשר להחליף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2024 בשעה 7:48

      תוותרי

  5. רונית הגב 25 בספטמבר 2024 בשעה 20:59

    קוד קופון לא עובד
    עבר זמנו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בספטמבר 2024 בשעה 21:00

      עובד עד מחר. תצאי ותיכנסי שוב

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס