פאי רועים זו מנה בריטית מאוד פופולרית שמורכבת מבסיס של בשר שמעליו פירה תפוח אדמה שעובר אפייה והשחמה בתנור. אמנם כשהמנה יוצאת חמה מהתנור לא ניתן לפרוס אותה אבל בעיני היא הכי טעימה כך, כשהיא עדיין חמה הפירה רך וכל כך טעים.
אני דווקא לא מכינה את הפאי רועים הקלאסי אלא אני אוהבת להכין אותו בשכבות – פירה, בשר ושוב פירה.
פאי רועים עם בשר טחון
מצרכים לפירה
- 5-6 תפוחי אדמה
- 1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס שמן זית - 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- 2 חלמונים
מצרכים לבשר
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם צנוברים או אגוזי מלך
אופן הכנה
- הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. מסננים אותם מהמים ומועכים במועך תפוחי אדמה. מוסיפים לפירה שמן קוקוס, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מקררים מעט, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
- הבשר: מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומפוררים עם מזלג. מטגנים את הבשר כמה דקות טובות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
- מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון ומערבבים.
- מסירים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים.
- הרכבת הפאי: בתבנית חסינת חום מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, שמים שכבה של פירה ומשטחים אותו עם כף. מעל שכבת הפירה מניחים את הבשר ומשטחים גם אותו. מניחים מעל הבשר עוד שכבת פירה. בעזרת פטיש שניצלים או מזלג יוצרים דוגמא על הפירה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כשעה, עד להזהבה של הפירה.
- זה הכי טעים בעיני מייד כשזה יוצא מהתנור אבללל חובה לקרר מעט לפני שפורסים.
היי יהודית, אפשרי להחליף את שמן קוקוס בשמן אחר?
את יכולה מרכרינה או חמאה או לוותר