פסטה בולונז שמכינים מבשר בקר טרי שמתבשל לו מינימום שעתיים על אש קטנה קטנה, עד שהבשר מתרכך מאוד, הרוטב מסמיך ומתחבר עם הבשר בצורה מושלמת
אמנם זמן הבישול של הבשר הוא ארוך – שעתיים מינימום, אבל, ההכנה קלה מאוד וזה מסוג המאכלים שממש מתאימים לימות הקיץ החמים האלו וגם זה מסוג המאכלים שכמעט כולם אוהבים ובייחוד ילדים, אז שווה להשקיע. בעיקרון צריך עגבניות מרוסקות למתכון. בעבר השתמשתי אך ורק בעגבניות טריות אבל בעזרת נוביק שלי גיליתי קופסאות שימורים של עגבניות תוצרת איטליה שהן מעולות ביותר ומתאימות לכל המתכונים שדורשים עגבניות טריות ומאז אני משתמשת רק בהן.
לדברי נוביק (ואם נוביק אומר אז הוא יודע!) שעוקב באדיקות אחרי תכניות בישול מכל העולם, העגבניות מקופסאות השימורים הן עגבניות שהגיעו לבשלות מוחלטת עוד לפני שנקטפו ולכן הן העגבניות הטובות ביותר, לעומת עגבניות טריות שאנחנו קונים בסופר או בשווקים, שהן נקטפות ירוקות , נשמרות בקירור והופכות לאדומות אחרי הקטיף.
פסטה ברוטב בולונז
חומרים
- 1/4 כוס שמן זית
- 700 גרם בשר בקר טחון
- 2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות (750 גרם)
- 1 כוס מים רותחים
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- 2-3 כפות סוכר
- 1/4 כפית פלפל שחור
- טימין טרי, בזיליקום טרי, אורגנו טרי זעתר טרי- קצת מכל ירק (לי יש את הכל בגינה, אבל למי שאין אז לא לוותר על לפחות בזיליקום וטימין טריים).
אופן הכנה
- בסיר רחב לחמם שמן זית. להוסיף את הבשר ולהתחיל לפורר בעזרת מזלג עד שהבשר משנה את צבעו לחום.
- להוסיף עגבניות מרוסקות ולבשל 10 דקות על אש בינונית.
- להוסיף מים רותחים, שום כתוש, מלח, פלפל וסוכר ולבשל 15 דקות על אש בינונית.
- לטעום, לתקן תיבול ולבשל על אש קטנה מאוד כשעתיים או יותר עד שהתערובת מצטמצמת ומסמיכה. לערבב מידי פעם.
- להוסיף עשבי תיבול ולבשל עוד 10 דק'.
- לכבות את האש ולהגיש על פסטה מוכנה שבושלה בהמון מים רותחים ומלח, סוננה (לא לשטוף במים קרים) ותובלה במעט שמן זית.
נראה מעולה!
כדי שלא ישתלטו העשבי תיבול על הטעמים, אם אני מתכוונת לשים בזיליקום וטימין טריים, כמה זה קצת?
היי לי
חופן, אל דאגה זה לא משתלט
היי! תודה רבה על המתכון!
בקשר לבישול של הרוטב בולונז על הגז במשך כשעתיים על אש קטנה – לבשל שעתיים עם מכסה סגור או פתוח?
תודה רבה!
היי אסתי. סיר סגור