קובה ירוקה במרק עוף. רעיון שהבזיק לי סתם כך ויצא אחד הטעימים והיפים להגשה. קובה ירוקה שהכנתי בהשראה בצק פסטה צבוע ויצא מושלם
ערב אחד, תוך כדי שאני מגלגלת קובות מול הטלוויזיה, הבריק לי רעיון…חשבתי לעצמי – אם אפשר "לצבוע" פסטה למה לא קובות?? האמת? לא חיכיתי אפילו שנייה. עצרתי את התכנית שצפיתי בה בטלוויזיה….אם אני לא טועה זה היה מאסטר שף אבל, לא סגורה על זה. קמתי והכנתי בצק ירוק מירוקים שהיו לי במקרר והתעלפתי מהצבע הירוק המדהים שקיבלתי. מילאתי, הכנסתי למקפיא והתחלתי לתכנן בראש את המרק שייכנסו אליו הירוקות היפות האלה.
היה לי ברור שהמרק יהיה מרק עוף צח עם קצת ירקות לטעם ולצבע אבל ממש עדין כדי שהצבע והטעם של הקובה המתובלת ייראה ויורגש והתפללתי שהצבע הירוק לא ייעלם בבישול…וכמו שאתם רואים – הוא לא נעלם. הפעם מילאתי את הקובה בבשר בקר קצוץ ולא טחון, מה שנותן עוד טעם ומרקם שונים מהקובה הרגילה. בקיצור – הצליח לי…
קובה ירוקה במרק עוף
חומרים לכ – 35 קובות
- 2 כוסות סולת
- 200 גרם תרד טרי
- ¼ צרור כוסברה
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 10 עלי נענע טרייה (לא חובה אבל מוסיפה טעם רענן לקובה)
- 1 שן שום כתושה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- כף שמן זית
- ¼-½ כוס מים
מלית
- 1 בצל גדול קצוץ
- ¼ כוס שמן זית
- ½ ק"ג בשר בקר מספר 2 קצוץ בסכין לקוביות קטנטנות או בשר בקר טחון טרי
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 4-5 גבעולי סלרי קצוצים
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט לקובות
- ½ כפית כורכום
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
מרק
- חלקי עוף (לא משנה איזה כי זה רק לטעם)
- ½1 ליטר מים
- 2 גזרים
- 2 קישואים
- 1 בצל
- 2 גבעולי סלרי
- ½ צרור כוסברה
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כף חוואייג' למרק
- ¼ כפית כורכום
אופן הכנה
- הקובות: לחלוט את התרד 5-7 דקות במים רותחים, לסנן מהמים ולסחוט אותו היטב.
- לשים במעבד מזון את התרד, הסולת, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, שום כתוש, מלח, פלפל שחור ושמן זית ולהתחיל לעבד את החומרים. תוך כדי עיבוד מוסיפים מים בהדרגה לקבלת בצק גמיש כמו פלסטלינה. מעבדים היטב עד שהבצק מתאחד עם כל הירק ונצבע בירוק. מניחים בצד ל-5 דקות לפני שממלאים בבשר.
- המלית: לחמם בסיר רחב ונמוך שמן זית, לטגן את הבצל הקצוץ כמה דקות טובות עד שהוא זהוב ורך. להוסיף את הבשר הקצוץ בהדרגה כדי לא להוריד את חום השמן. לצרוב את הבשר 3-4 דקות על אש גבוהה. להנמיך קצת את האש ולהמשיך לבשל את הבשר עוד כ – 45 דקות כשהסיר מכוסה. מידי פעם לערבב. בשלב הזה הבשר די רך אבל אנחנו רוצים אותו ממש ממש רך. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, עלי סלרי קצוצים, מלח, פלפל שחור,בהרט וכורכום וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה. מוסיפים אגוזים, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.
- עדכון 25/12/2016: הכנתי שוב והפעם בישלתי את הבשר במים עד שהתרכך לחלוטין ואז קצצתי עם סכין. היה הרבה יותר קל לקצוץ. כל שאר התהליך נשאר אותו דבר.
- ממלאים את הקובות: משמנים מעט את הידיים ולוקחים חתיכת בצק, משטחים אותה על היד דק דק, שמים כפית מלאה בשר וסוגרים לקובה עגולה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ומכינים את כל הכמות.
- המרק: למלא סיר גדול במים ולשים בתוכו חלקי עוף. לקלוף את הגזרים ולחתוך לרצועות דקיקות או טבעות, לפרוס את הקישוא לטבעות או לחתוך לרצועות דקיקות, לקלוף את הבצל ולפרוס לרצועות, לחתוך את עלי הסלרי גס ולשים בסיר. לבשל את המרק שעתיים עד שכל הירקות רכים והעוף שחרר את הטעמים שלו. להוסיף כוסברה (לא לקצוץ) לתבל במלח, פלפל שחור, חוואייג' למרק וכורכום ולבשל עוד 30-40 דקות. לטעום ולתקן תיבול. להוסיף את הקובות למרק ולבשל עוד חצי שעה.
כמה קטנות לסיום
- אם לא מתכוונים לבשל את הקובות ביום הכנתן – מכניסים למקפיא לשעה- שעתיים עד שהן קופאות לגמרי ומעבירים לשקית. כשרוצים לבשל במרק אפשר לזרוק אותן למרק כשהן קפואות, אין צורך להפשיר אותן.
- למתכון לקובה סלק היכנסו לכאן
- למתכון לקובה במרק ירקות היכנסו לכאן
- למתכון לקובה דלעת היכנסו לכאן
בטח. אני תמיד מכינה כמות ומקפיאה. חודש – חודשיים זה יישמר טרי וטעים
הי, האם אפשר להקפיא חלק מהקובות לפני ההכנה? ואם כן לכמה זמן זה נשמר במקפיא?
תודה רבה זיוי. שבת שלום
נפלא ממש תודה על המתכון העשיר והמרשים
תודה רבה ושגם לך יהייה יום מתוק וחמים יקירה ♥