יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
קובה ירוקה במרק עוף
ראשי » בשר » קובה ירוקה במרק עוף

קובה ירוקה במרק עוף

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 בדצמבר 2016 4 תגובות

קובה ירוקה במרק עוף. רעיון שהבזיק לי סתם כך ויצא אחד הטעימים והיפים להגשה. קובה ירוקה שהכנתי בהשראה בצק פסטה צבוע ויצא מושלם

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
ערב אחד, תוך כדי שאני מגלגלת קובות מול הטלוויזיה, הבריק לי רעיון…חשבתי לעצמי – אם אפשר "לצבוע" פסטה למה לא קובות??  האמת? לא חיכיתי אפילו שנייה. עצרתי את התכנית שצפיתי בה בטלוויזיה….אם אני לא טועה זה היה מאסטר שף אבל, לא סגורה על זה. קמתי והכנתי בצק ירוק מירוקים שהיו לי במקרר והתעלפתי מהצבע הירוק המדהים שקיבלתי. מילאתי, הכנסתי למקפיא והתחלתי לתכנן בראש את המרק שייכנסו אליו הירוקות היפות האלה.
היה לי ברור שהמרק יהיה מרק עוף צח עם קצת ירקות לטעם ולצבע אבל ממש עדין כדי שהצבע והטעם של הקובה המתובלת ייראה ויורגש והתפללתי שהצבע הירוק לא ייעלם בבישול…וכמו שאתם רואים – הוא לא נעלם.  הפעם מילאתי את הקובה בבשר בקר קצוץ ולא טחון, מה שנותן עוד טעם ומרקם שונים מהקובה הרגילה. בקיצור – הצליח לי…
קובה ירוקה במרק עוף
חומרים לכ – 35 קובות 
  • 2 כוסות סולת
  • 200 גרם תרד טרי
  • ¼ צרור כוסברה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 10 עלי נענע טרייה (לא חובה אבל מוסיפה טעם רענן לקובה)
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • כף שמן זית
  • ¼-½ כוס מים
מלית
    • 1 בצל גדול קצוץ
    • ¼ כוס שמן זית
    • ½ ק"ג בשר בקר מספר 2 קצוץ בסכין לקוביות קטנטנות או בשר בקר טחון טרי
    • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
    • 4-5 גבעולי סלרי קצוצים
    • מלח
    • ½ כפית פלפל שחור
    • 1 כפית בהרט לקובות
    • ½ כפית כורכום
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
מרק
    • חלקי עוף (לא משנה איזה כי זה רק לטעם)
    • ½1 ליטר מים
    • 2 גזרים
    • 2 קישואים
    • 1 בצל
    • 2 גבעולי סלרי
    • ½ צרור כוסברה
    • מלח
    • ½ כפית פלפל שחור
    • 1 כף חוואייג' למרק
  • ¼ כפית כורכום
אופן הכנה
    1. הקובות: לחלוט את התרד 5-7 דקות במים רותחים, לסנן מהמים ולסחוט אותו היטב.
    1. לשים במעבד מזון את התרד, הסולת, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, שום כתוש, מלח, פלפל שחור ושמן זית ולהתחיל לעבד את החומרים. תוך כדי עיבוד מוסיפים מים בהדרגה לקבלת בצק גמיש כמו פלסטלינה. מעבדים היטב עד שהבצק מתאחד עם כל הירק ונצבע בירוק. מניחים בצד ל-5 דקות לפני שממלאים בבשר.
    1. המלית: לחמם בסיר רחב ונמוך שמן זית, לטגן את הבצל הקצוץ כמה דקות טובות עד שהוא זהוב ורך. להוסיף את הבשר הקצוץ בהדרגה כדי לא להוריד את חום השמן. לצרוב את הבשר 3-4 דקות על אש גבוהה. להנמיך קצת את האש ולהמשיך לבשל את הבשר עוד כ – 45 דקות כשהסיר מכוסה. מידי פעם לערבב. בשלב הזה הבשר די רך אבל אנחנו רוצים אותו ממש ממש רך. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, עלי סלרי קצוצים, מלח, פלפל שחור,בהרט וכורכום וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה. מוסיפים אגוזים, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.
    1. עדכון 25/12/2016:  הכנתי שוב והפעם בישלתי את הבשר במים עד שהתרכך לחלוטין ואז קצצתי עם סכין. היה הרבה יותר קל לקצוץ. כל שאר התהליך נשאר אותו דבר.
    1. ממלאים את הקובות: משמנים מעט את הידיים ולוקחים חתיכת בצק, משטחים אותה על היד דק דק, שמים כפית מלאה בשר וסוגרים לקובה עגולה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ומכינים את כל הכמות.
  1. המרק: למלא סיר גדול במים ולשים בתוכו חלקי עוף. לקלוף את הגזרים ולחתוך לרצועות דקיקות או טבעות, לפרוס את הקישוא לטבעות או לחתוך לרצועות דקיקות, לקלוף את הבצל ולפרוס לרצועות, לחתוך את עלי הסלרי גס ולשים בסיר. לבשל את המרק שעתיים עד שכל הירקות רכים והעוף שחרר את הטעמים שלו. להוסיף כוסברה (לא לקצוץ) לתבל במלח, פלפל שחור, חוואייג' למרק וכורכום ולבשל עוד 30-40 דקות. לטעום ולתקן תיבול. להוסיף את הקובות למרק ולבשל עוד חצי שעה.
כמה קטנות לסיום
  • אם לא מתכוונים לבשל את הקובות ביום הכנתן – מכניסים למקפיא לשעה- שעתיים עד שהן קופאות לגמרי ומעבירים לשקית. כשרוצים לבשל במרק אפשר לזרוק אותן למרק כשהן קפואות, אין צורך להפשיר אותן.
  • למתכון לקובה סלק היכנסו לכאן
  • למתכון לקובה במרק ירקות היכנסו לכאן
  • למתכון לקובה דלעת היכנסו לכאן
 
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מרק כרובית ובטטה
    מרק כרובית ובטטה סמיך וטעים
  • לחמניות ממולאות בשר ופירורי לחם
    לחמניות ממולאות בשר מצופות פירורי לחם
  • ורניקי פטל
    ורניקי במילוי פטל במרק שמנת ופטל
  • מרק ירקות עם עדשים וקינואה
    מרק ירקות עם עדשים וקינואה
מרק עוף מרק קובה קובה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בינואר 2017 בשעה 16:54

    בטח. אני תמיד מכינה כמות ומקפיאה. חודש – חודשיים זה יישמר טרי וטעים

  2. דבורה נחשון הגב 1 בינואר 2017 בשעה 16:52

    הי, האם אפשר להקפיא חלק מהקובות לפני ההכנה? ואם כן לכמה זמן זה נשמר במקפיא?

  3. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בדצמבר 2016 בשעה 17:11

    תודה רבה זיוי. שבת שלום

  4. Zivi Azal הגב 13 בדצמבר 2016 בשעה 11:35

    נפלא ממש תודה על המתכון העשיר והמרשים
    תודה רבה ושגם לך יהייה יום מתוק וחמים יקירה ♥

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
הסרטונים שרצים לי בפיד עושי הסרטונים שרצים לי בפיד עושים אותי רעבהההה אז הכנתי לי בטטה בטוסטר🤷‍♀️. את הכדורים הטעימים האלה תכינו מחר, הם מלוחים ויאזנו את המתיקות של הסופגנייה.  רוצים מתכון? תכתבו לי בפרטי ואשלח לכם לינק
קובה קוקוס עם פרלינים של נוטלה וגבינת שמנת. זה טעים בטירוף והמתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
סופגניות מהירות הכנה עם טרי סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק. נולדו לחלוטין במקרה. הסיפור המלא והמתכון כרגיל בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום ורשת צינון מובנית עכשיו בהנחה של20%  וגם כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון:yehudit20
מה עם הסלט איזונים של יום ראשון? לכו לקורל חוטה המדהימה שהכינה היום סלט מטריף
@
תשמרו!! אתם לא תפסיקו להכין את הטעימות האלה.
הסיר טיגון של מגנוס מגיע עם מדחום וגם כל האתר בהנחה של20% ליומיים. קוד קופון:yehudit20
כנסו לגוגל ותכתבו: הלוחשת לאוכל סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס.
תתכוננו לאכול עננים ותיזהרו כי אי אפשר להפסיק.
שמה לכם לינק למתכון גם בסטורי שלי ושומרת בהיילייטס
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידו אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידות פילו. בכל ארוחה היא מתחסלת ראשונה ובצדק!
אפיתי אותה בתבנית אמאיל של מגנוס שמגיעה במארז של שלוש תבניות. גם התבניות וגם כל האתר של מגנוס בהנחה של25%
קוד קופון:Yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס