לא חייב להיות עיראקיים כדי להכין קובות. אנחנו מאודדד אוהבים קובות. אחת לכמה זמן אני מכינה כמות, מקפיאה ורק מכינה מרק וזורקת אליו את הקובות. זה יכול להיות מרק דלעת, מרק ירקות או כזה שאני הכי הכי אוהבת קובה סלק. חמוץ מתוק וטעיםםם…..ולא אנחנו לא אוכלים את זה עם אורז (יש גבול, בכל זאת אנחנו לא עיראקיים
).

השלבים
חומרים לקובות:
- 3 כוסות סולת טחונה במטחנת קפה (כן, אני טוחנת את הסולת והקובות יוצאות הרבה יותר רכות וטעימות אבל ממש לא חובה לטחון).
- 1 ורבע כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/8 כוס שמן
אופן הכנת הבצק:
- לשים בקערה סולת, מלח ושמן.
- להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה.
- לתת לבצק לנוח 5 דקות לפני שמתחילים לעבוד איתו.
מילוי הקובות:
- לקחת חתיכת בצק בגודל קצת פחות מפינג פונג ולשטח אותה על יד משומנת מעט למעין פיתה דקה דקה.
- לשים כפית מהבשר (אם עשינו את גרסה ב') או כדור בגודל של כדור הבצק שלקחנו (אם עשינו את גרסה א'), לשים על הבצק ולסגור על הבשר.
- להכין את כל הכמות, לבשל את הכמות שרוצים ואת השאר להקפיא.
אפשר להכין את המלית לקובות בשתי דרכים. שתיהן טעימות. אני לרוב מכינה לפי גרסה ב'.
מלית – גרסה א`:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 תפוח אדמה קטן
- צרור פטרוזיליה
- 1 בצל
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף שטוחה תבלין בהרט לקובות
אופן הכנה
- לשים בפוד פרוססור את הבצל, תפוח האדמה ופטרוזיליה ולטחון דק.
- לשים בשר בקערה, להוסיף לו את התערובת שקצצנו, לשים תבלינים ושמן ולערבב היטב.
- לתת לבשר לנוח שעה לפני שעובדים איתו.
המלית – גרסה ב`
- 1/2 ק"ג בשר טחון טרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- כוס עלי סלרי קצוצים
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית בהרט לקובות
- 1/4 כפית קינמון
- חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- על מחבת רחבה לחמם שמן זית ולטגן את הבצל עד להזהבה.
- להוסיף סלרי קצוץ ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
- להוסיף את הבשר ולפורר עם מזלג.
- לטגן את הבשר כמה דקות רק עד שמשנה מעט את צבעו לחום.
- להוסיף מלח, פלפל, בהרט לקובות, קינמון וכמון. לערבב עוד דקה.
- לכבות את הגז ולהוסיף את הפטרוזיליה.
- לערבב ולשים במסננת להגרת הנוזלים ולהצטננות.
חומרים למרק:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 יחידות סלק אדום פרוס דק
- 1 סלק מגורר במגרדת עבה
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 3 ליטר מים
- 1/4-1/2 כפית מלח לימון (לפי הטעם)
- 2-3 כפות סוכר ואם אוהבים יותר מתוק אז יותר.
- 1-2 כפות חוואייג מרק
- כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה בהרט לקובות
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח לפי הצורך.
הכנת המרק:
- בסיר גדול למרק, לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה,
- להוסיף פרוסות סלק, סלק מגורד וסלרי חתוך לקוביות ולטגן 10 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
- למלא את הסיר במים ולבשל עד לריכוך מלא של הסלק. (בינתיים שהמרק מתבשל מכינים את הקובות).
- להוסיף: מלח, מלח לימון, פלפל שחור, חוואיג' מרק, פפריקה, סוכר, ורסק עגבניות. לבשל 10 דקות, לטעום ולתקן תיבול.
- כשהמרק טעים לנו לשים את הקובות אחת אחת בתוך המרק ולבשל עוד חצי שעה.
טיפ להקפאה:
כשרוצים להקפיא קובות מומלץ להקפיא אותן קודם בשכבה אחת עד שהן קפואות לגמרי ואז אפשר להעביר אותן לכלי אחת על השנייה ללא כל חשש שהן יידבקו ויקרעו.
סרטון הדגמה שהכנתי למילוי קובות
מתכון מושלם! יצא טעים ברמות!
איזה כייף לשמוע
נסו לשים נענע קצוצה במילוי וכן במרק, מקפיץ את הטעם.
היי אופק,
בהחלט יכול לשדרג. תודה רבה
תודה רבה על התשובה
יש לציין שכל מתכון שלך יותר מגרה מהשני ,
את מתייחסת לכל תגובה או שאלה , מאחלת לך המון טוב
חג שמח !!!
היי
הכוונה היא לחוויג מרק או אבקת מרק?
רשום חוויג מרק בחומרים ובהוראות אבקת מרק
תודה
היי. חוואייג מרק
תודה רבה על התשובה
יש לציין שכל מתכון שלך יותר מגרה מהשני ,
את מתייחסת לכל תגובה או שאלה , מאחלת לך המון טוב
חג שמח !!!
באהבה עופרה וחג שמחחחח. שימחת אותי מאוד
היי, כל מתכון שלך משהו !!!!!
תבורכי !!!!!
אני מבינה שהחויג מרק נכנס למרק יחד עם שאר התבלינים , נכון?
תודה
באהבה עופרה. כן למרק. חתימה טובה