קציצות ברוטב אדום – תבשיל קל להכנה וטעים מאוד בתנאי שמשתמשים בחומרי גלם מעולים. בשר טרי, עגבניות תוצרת איטליה ויש לנו קציצות מהסרטים

קציצות בשר זה תבשיל שאני אוהבת להכין כפתרון מעולה שסוגר לי את ארוחת הצהריים ביום שישי כשאני לחוצה בזמן ולא יכולה להתעסק יותר מידי בבישולים. סיר גדול של קציצות ברוטב שאני מכינה בכלום זמן, פותר לי לגמרי את הבעייה וכולם מרוצים כי אצלי מאוד אוהבים את הקציצות האלה.
לפעמים אני מכינה אותן ברוטב חרפריף ולפעמים מתקתק- פיקנטי…תלוי מי אמור לאכול. חורצ'ק לא אוכל בכלל חריף ולעומת זאת, כל השאר מאוד אוהבים חריף. אז כשאני מכינה רק קציצות, אני מתחשבת בחורצ'ק ומכינה רוטב מתקתק ומעט פיקנטי ואם אני מכינה עוד אופציות לחורץ' אז הקציצות יהיו חרפריפות. בכל מקרה הן טעימות מאוד.
צריך וחשוב מאוד להקפיד על חומרי גלם מעולים. התבשיל הזה הוא פשוט אבל אם משתמשים בבשר טרי ועגבניות מאיכות מעולה, יוצא תבשיל הכי טעים שיש. אישית אני אוהבת לאכול את הקציצות עם לחם שחור טרי, אבל תמיד מכינה לידן אורז לבן אחד אחד לחובבי האורז אצלי בבית.
קציצות ברוטב עגבניות
לפני שמתחילים
- אין ביצה בקציצות וגם אין צורך. את הביצה שמים בשביל החלבון. בבשר יש המון חלבון, פעולת הלישה משחררת מהבשר את החלבון וכך מקבלים את אותו אפקט של הביצה.
- במקרה הזה אני לא שמה פירורי לחם או לחם כי זה משנה את המרקם של הקציצות ואני רוצה נטו בשר.
- אפשר להשתמש בעגבניות טריות אבל מניסיון העגבניות Polpa של Mutti הכי טעימות להכל.
- אישית אני לא אוהבת טעם של רסק עגבניות ולכן אני לא שמה. בישול ארוך מסמיך מאוד את הרוטב ונותן תוצאה טעימה מאוד בלי טעם של רסק.
- אין בעייה להכין כמות גדולה, זה נשמר מעולה במקרר ומשמש לכריכים לעבודה או עם תוספת אחרת שמתחשק למחרת.
מצרכים לסיר גדול עם המון קציצות
לקציצות
- ½ ק"ג בשר צוואר בקר טחון טרי (מספר 10)
- ½ ק"ג בשר צלעות בקר טחון טרי (מספר 2)
- ½ פרפר חזה עוף טרי טחון
- 1 קישוא
- 1 בצל בינוני קלוף
- ½ חבילה פטרוזיליה
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית בהרט לקציצות
- ½ כפית כורכום
לרוטב
- 2 קופסאות שימורי קוביות עגבניות (אני קונה רק תוצרת איטליה – Polpa של mutti )
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- ¼ כפית פפריקה מתוקה/חריפה
- 5 שיני שום שלמות קלופות
- כ – 1 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
- הקציצות – שמים בקערה גדולה את כל סוגי הבשר הטחונים.
- שמים במעבד מזון את הקישוא (אין צורך לקלוף אותו), את הבצל ואת הפטרוזיליה (רק את העלים, בלי הגבעולים) וטוחנים יחד.
- מעבירים את המחית לקערת הבשר, מוסיפים מלח, פלפל שחור, בהרט וכורכום ובעזרת הידיים מערבבים הכל טוב טוב, ממש לשים את הבשר כמו בצק עד שהוא משחרר את החלבון שבו ונעשה אחיד ודביק.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה ואפשר יותר.
- הרוטב – בסיר רחב וגדול שמים את שתי קופסאות העגבניות ושיני השום השלמות ומאדים על אש בינונית 10 דקות. מידי פעם מערבבים.
- מוסיפים תבלינים – מלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה וממשיכים לאדות עוד 5 דקות.
- מוסיפים מים ומרתיחים יחד 10 דקות.
- מכדררים את הבשר לכדורים בגודל הרצוי ומסדרים בסיר. דואגים שכל הקציצות יכוסו ברוטב.
- מבשלים על אש בינוני וסיר פתוח חלקית, כשעה וחצי, עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והרטוב מסמיך.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- אפשר להגיש עם אורז לבן או לחם שחור טרי או לחמניות ביתיות.
היי יהודית,
בלוג מדהים והכל נראה סוף!
רציתי לדעת משהו, כבר כמה פעמים שאני מכינה באופן דומה את המתכון של הקציצות בקר ברוטב שלי מתוך כוונה שהן יהיו רכות ונימוחות ומלאות בJuice-יות של הרוטב עגבניות שהן מתבשלות בו. אבל (!) כל פעם, לא ברור לי למה, הקציצות יוצאות קשות ובכלל לא עסיסיות. סתם גושים קטנים שעושים רושם, אבל בפועל, בכלל לא מה שציפיתי שיצא לי….
לא ברור לי למה!
אני מכינה את התערובת, לשה טוב אבל לא הרבה מדי. בלי ביצה, בלי פירורי לחם.
מכדררת לכדורים קטנים, מכינה את הרוטב, מוסיפה לו מים רותחים (אולי לא ליטר, אבל מוסיפה נניח 2 כוסות) וזורקת פנימה את הכדורי בשר. אחרי כ5 דק אני מנמיכה להבנה ונותנת להכל להתבשל.
מה אני עושה לא נכון? :,(
היי חנה. סוג הבשר זה מה שקובע. האם הבשר טרי? איזה מספר את שמה? השילוב של בקר ועוף מעניק רכות לקציצות. לאחרונה אני מערבבת בקר ושווארמה נקבה ויוצא מדהים. תלכי לקצב ותבקשי שיטחן לך נתח טרי. הבשר הטחון המוכן בסופרים לא איכותי