בתור ילדה הייתי מטורפת על סיר כזה של קציצות וסלרי. בכל יום שישי אמא שלי הייתה מכינה לחמניות של בית שלתוכן היינו מכניסים את כל הטוב הזה, פלפל חריף מטוגן לאיזון הטעמים וזה מבחינתי היה הביס המושלם. מה זה היה?? עד היום אני מטורפת על זה. תבשיל חמצמץ של סלרי שאחרי בישול ארוך הופך לנימוח והקציצות שסופגות את הטעמים העמוקים של התבשיל, בקיצור אני אוהבתתת ממש.
את הקציצות אני אוהבת להכין גם עם בשר בקר וגם עם שווארמה שמעניקה לו מרקם אוורירי ומיוחד יותר. זו לא טעות! אני לא שמה ביצים בתערובת הקציצות. אין צורך! לשים את התערובת היטב ומשחררים את החלבון, כך הקציצות לא מתפרקות.
קציצות, סלרי ולבבות ארטישוק
לתערובת הקציצות
- 500 גרם בשר בקר טרי (צוואר מספר 10)
- 300 גרם בשר שווארמה נקבה טחון
- 2 בצלים גדולים
- 1 כוס עלי סלרי
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית בהרט לקציצות
- 1/4 כפית כורכום
- 3 כפות פירורי לחם
לתבשיל
- שמן זית בכמות שתכסה את בסיס הסיר
- 3 יחידות כרישה
- 2 עצמות מח
- עלי סלרי מסלרי עלים שלם (רק העלים הפעם)
- 2 עגבניות גדולות, רכות חתוכות לקוביות/קופסת שימורי קוביות עגבניות
- 1 שקית לבבות ארטישוק קפואים
- 1 ליטר ציר בקר/מים
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- מיץ מחצי לימון טרי
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון בצל, סלרי ופטרוזיליה וטוחנים.
- שמים את שני סוגי הבשר בקערה גדולה ומעבירים אליה גם את הירק הטחון.
- מוסיפים שמן זית, תבלינים ופירורי לחם ומערבבים היטב – ממש לשים את הבשר כמו בצק כדי שישחרר את החלבון והקציצות לא יתפרקו בבישול. שמים לשעה במקרר.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. צורבים את עצמות המח כמה דקות כך שישחררו לשמן את הטעמים שלהם. פורסים את הכרישה לטבעות ומוסיפים לסיר. מתבלים בכורכום ומטגנים כמה דקות טובות תוך ערבוב מידי פעם עד שהכרישה מתרככת ומאבדת נפח.
- מוסיפים את עלי הסלרי וקוביות עגבניות וממשיכים לטגן עד שגם הם מתרככים ומאבדים נפח.
- חותכים את לבבות הארטישוק לחצי ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים ציר בקר/מים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
- מתבלים במלח ופלפל שחור.
- משמנים ידיים, מכינים קציצות ומניחים בסיר בשכבה אחת. מבשלים על להבה נמוכה שעה – שעה וחצי עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. לקראת סוף הבישול סוחטים לסיר מיץ לימון. מבשלים עוד 10 דקות ומכבים את הגז.
יהודית יקרה
הכנתי התבשיל של לבבות ארטישוק (טריים שהקפאתי) עם הקציצות
צרחות של עונג כאלה מזמן לא שמעתי
תודה
תבורכנה ידייך
אילנה????????
איזה כייף לשמוע
האם אפשר לוותר על המח עצם בתבשיל?
זה לוותר על המון טעם של התבשיל אבל כמובן שאפשר
היי יהודית היקרה
קודם כל אני מאוהבת במתכונים שלך !
אני גרה בארה״ב
ואין תמיד את כל סוגי הבשר כמו בארץ שלנו
האם אפשר להשתמש רק בבשר בקר טחון
ואם כן , אז לשים ביצה בתערובת הקציצות ?
שבת שלום ❤️
היי רותם,
איזה כייף לשמוע.
הסיבה שאני מערבבת בשרים היא כדי לתת רכות טבעית לקציצות. הביצה רק קושרת את הקציצה ולמעשה בגלל שבבשר יש מספיק חלבון אין צורך בביצה בכלל. אם לשים טוב את הבשר משחררים את החלבון ויוצרים קציצות בלי ביצה שלטעמי היא מיותרת פה. את יכולה לשים חזה עוף טחון או פרגיות טחונות אם יש לך במקום שווארמה.
אם גם זה אין, שימי קישוא אחד מגורר לתוך הבשר אחרת הקציצות ייצאו מאוד קשות וצמיגיות.
חג שמח יקרה ♥
שבוע טוב…טעים מאוד . הכרישה מוסיפה המון…
שבוע טוב סימה. כייף לשמוע
בוקר טוב. בתמונה נראה שיש סלרי גבעולים לא רק עלים כפי שכתוב במתכון? וגם כתבת שהסלרי נימוח לאחר בישולל…. . האם ניתן לבשל עם סלרי גבעוליםם??
בוקר טוב סימה, שמתי את העלים. מן הסתם העלים נמצאים על גבעולים אז אותם את רואה. לא שמתי את כל הגבעול עצמו כי הוא דורש בישול מקדים ארוך והפעם לא שמתי. אם את רוצה לשלב גם את הגבעולים,תקלפי אותם עם קולפן ותבשלי אותם במים הרבה זמן עד שהם מוכנים לאכילה ורק אז להכין את התבשיל
הי תודה על התשובה. אכיןןן . נהנית מהאתר . לא תמיד מגיבה. תבורכי.
תודה רבה סימה אהובה
נראה מעולה וטעים ביותר! אפשר להשתמש בארטישוק מקופסאת שימורים?
היי אלינה. לא ממליצה בכלל. יש של סנפרוסט והוא מעולה