יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
קציצות, סלרי ולבבות ארטישוק
ראשי » בשר » קציצות, סלרי ולבבות ארטישוק

קציצות, סלרי ולבבות ארטישוק

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 26 ביולי 2019 14 תגובות

סיר של אהבה ליום שישי בצהריים. תכינו לידו חלה של בית ואתם מסודרים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קציצות, סלרי ולבבות ארטישוק

בתור ילדה הייתי מטורפת על סיר כזה של קציצות וסלרי. בכל יום שישי אמא שלי הייתה מכינה לחמניות של בית שלתוכן היינו מכניסים את כל הטוב הזה, פלפל חריף מטוגן לאיזון הטעמים וזה מבחינתי היה הביס המושלם. מה זה היה?? עד היום אני מטורפת על זה. תבשיל חמצמץ של סלרי שאחרי בישול ארוך הופך לנימוח והקציצות שסופגות את הטעמים העמוקים של התבשיל, בקיצור אני אוהבתתת ממש.

את הקציצות אני אוהבת להכין גם עם בשר בקר וגם עם שווארמה שמעניקה לו מרקם אוורירי ומיוחד יותר. זו לא טעות! אני לא שמה ביצים בתערובת הקציצות. אין צורך! לשים את התערובת היטב ומשחררים את החלבון, כך הקציצות לא מתפרקות.

קציצות, סלרי ולבבות ארטישוק

לתערובת הקציצות

  • 500 גרם בשר בקר טרי (צוואר מספר 10)
  • 300 גרם בשר שווארמה נקבה טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 כוס עלי סלרי
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית בהרט לקציצות
  • 1/4 כפית כורכום
  • 3 כפות פירורי לחם

לתבשיל

  • שמן זית בכמות שתכסה את בסיס הסיר
  • 3 יחידות כרישה
  • 2 עצמות מח
  • עלי סלרי מסלרי עלים שלם (רק העלים הפעם)
  • 2 עגבניות גדולות, רכות חתוכות לקוביות/קופסת שימורי קוביות עגבניות
  • 1 שקית לבבות ארטישוק קפואים
  • 1 ליטר ציר בקר/מים
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח
  • מיץ מחצי לימון טרי

אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון בצל, סלרי ופטרוזיליה וטוחנים.
  2. שמים את שני סוגי הבשר בקערה גדולה ומעבירים אליה גם את הירק הטחון.
  3. מוסיפים שמן זית, תבלינים ופירורי לחם ומערבבים היטב – ממש לשים את הבשר כמו בצק כדי שישחרר את החלבון והקציצות לא יתפרקו בבישול. שמים לשעה במקרר.
  4. מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. צורבים את עצמות המח כמה דקות כך שישחררו לשמן את הטעמים שלהם. פורסים את הכרישה לטבעות ומוסיפים לסיר. מתבלים בכורכום ומטגנים כמה דקות טובות תוך ערבוב מידי פעם עד שהכרישה מתרככת ומאבדת נפח.
  5. מוסיפים את עלי הסלרי וקוביות עגבניות וממשיכים לטגן עד שגם הם מתרככים ומאבדים נפח.
  6. חותכים את לבבות הארטישוק לחצי ומוסיפים לסיר.
  7. מוסיפים ציר בקר/מים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
  8. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  9. משמנים ידיים, מכינים קציצות ומניחים בסיר בשכבה אחת. מבשלים על להבה נמוכה שעה – שעה וחצי עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. לקראת סוף הבישול סוחטים לסיר מיץ לימון. מבשלים עוד 10 דקות ומכבים את הגז.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עלי סלק ממולאים קציצות דגים
    עלי סלק ממולאים קציצות דגים ומבושלים ברוטב פולים
  • קציצות עוף בסיר מחולק
    קציצות עוף ברוטב עגבניות וגם עם אפונה וסלרי שמכינים…
  • 33
    קוסקוס מתוק חגיגי לחגים ואירועים מיוחדים
  • קציצות אפונה ושומר
    קציצות בשר עם אפונה ושומר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. אילנה פרנק הגב 30 ביוני 2024 בשעה 13:29

    יהודית יקרה
    הכנתי התבשיל של לבבות ארטישוק (טריים שהקפאתי) עם הקציצות
    צרחות של עונג כאלה מזמן לא שמעתי
    תודה
    תבורכנה ידייך
    אילנה????????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 ביולי 2024 בשעה 10:08

      איזה כייף לשמוע

  2. הילה הגב 16 באוגוסט 2023 בשעה 16:27

    האם אפשר לוותר על המח עצם בתבשיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוגוסט 2023 בשעה 16:32

      זה לוותר על המון טעם של התבשיל אבל כמובן שאפשר

  3. רותם שרביט הגב 18 באוקטובר 2019 בשעה 8:48

    היי יהודית היקרה
    קודם כל אני מאוהבת במתכונים שלך !
    אני גרה בארה״ב
    ואין תמיד את כל סוגי הבשר כמו בארץ שלנו
    האם אפשר להשתמש רק בבשר בקר טחון
    ואם כן , אז לשים ביצה בתערובת הקציצות ?

    שבת שלום ❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוקטובר 2019 בשעה 9:00

      היי רותם,
      איזה כייף לשמוע.
      הסיבה שאני מערבבת בשרים היא כדי לתת רכות טבעית לקציצות. הביצה רק קושרת את הקציצה ולמעשה בגלל שבבשר יש מספיק חלבון אין צורך בביצה בכלל. אם לשים טוב את הבשר משחררים את החלבון ויוצרים קציצות בלי ביצה שלטעמי היא מיותרת פה. את יכולה לשים חזה עוף טחון או פרגיות טחונות אם יש לך במקום שווארמה.
      אם גם זה אין, שימי קישוא אחד מגורר לתוך הבשר אחרת הקציצות ייצאו מאוד קשות וצמיגיות.
      חג שמח יקרה ♥

  4. סימה הגב 17 באוגוסט 2019 בשעה 19:29

    שבוע טוב…טעים מאוד . הכרישה מוסיפה המון…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוגוסט 2019 בשעה 20:59

      שבוע טוב סימה. כייף לשמוע

  5. סימה הגב 6 באוגוסט 2019 בשעה 5:28

    בוקר טוב. בתמונה נראה שיש סלרי גבעולים לא רק עלים כפי שכתוב במתכון? וגם כתבת שהסלרי נימוח לאחר בישולל…. . האם ניתן לבשל עם סלרי גבעוליםם??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוגוסט 2019 בשעה 7:26

      בוקר טוב סימה, שמתי את העלים. מן הסתם העלים נמצאים על גבעולים אז אותם את רואה. לא שמתי את כל הגבעול עצמו כי הוא דורש בישול מקדים ארוך והפעם לא שמתי. אם את רוצה לשלב גם את הגבעולים,תקלפי אותם עם קולפן ותבשלי אותם במים הרבה זמן עד שהם מוכנים לאכילה ורק אז להכין את התבשיל

      • סימה הגב 7 באוגוסט 2019 בשעה 21:40

        הי תודה על התשובה. אכיןןן . נהנית מהאתר . לא תמיד מגיבה. תבורכי.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוגוסט 2019 בשעה 8:38

          תודה רבה סימה אהובה

  6. אלינה הגב 31 ביולי 2019 בשעה 16:30

    נראה מעולה וטעים ביותר! אפשר להשתמש בארטישוק מקופסאת שימורים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 ביולי 2019 בשעה 17:00

      היי אלינה. לא ממליצה בכלל. יש של סנפרוסט והוא מעולה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס