בדרך כלל אני מכינה קציצות תפוחי אדמה ללא בשר. הפעם לקראת פסח החלטתי למלא אותן בבשר עם נגיעות שומן כבש ששדרג אותן בכמה רמות למעלה. בעיקרון צריך לאדות את תפוחי האדמה או לרכך בתנור כדי שיהיו יבשים לחלוטין. אני מבשלת אותם רגיל, מועכת לפירה ואז מייבשת על אש קטנה מאוד כמה דקות תוך ערבוב. נותן את אותה תוצאה בפחות זמן ופחות כלים מלוכלכים.
מצרכים לכ- 20 קציצות
לתערובת תפוחי האדמה
- 5-6 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (האדומים)
- 3 חלמונים
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור/לבן
- שמן קנולה לטיגון עמוק
- 2 כוסות קמח מצה
- 2 ביצים מתובלות במעט מלח ופלפל לבן
אופן הכנה
- לקלוף את תפוחי האדמה ולבשל במים עד לריכוך.
- לשפוך את כל המים, למעוך את תפוחי האדמה לפירה ועל אש נמוכה לייבש את תפוחי האדמה תוך ערבוב.
- להוסיף מלח, פלפל שחור וחלמונים ולערבב למחית חלקה ולקרר מעט.
- לקמח מעט את הידיים בקמח מצה, לקחת מעט מהמחית וליצור כדור בגודל פינג פונג.
- לשטח את הכדור ולשים עליו מעט ממלית הבשר, לסגור לכדור ולשטח לקציצה שטוחה (אם המחית נדבקת – לקמח את הידיים).
- לקמח את הקציצה בקמח מצה, לטבול בביצה, לקמח שוב בקמח מצה ולהניח בצלחת עד שמסיימים את כל כמות המחית והבשר.
- לחמם שמן במחבת, לטגן את הקציצות בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים.
- אפשר להגיש עם לימון ופטרוזיליה קצוצה.
לתערובת בשר בקר טחון
- 250 גרם בשר בקר טחון טרי
- 30 גרם שומן כבש טחון(לא חובה)
- 1 בצל קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 1 כף סילאן
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק (לא טחונים אלא קצוצים אבל דק)
אופן הכנת הבשר
- לטגן בצל קצוץ בשמן זית עד להזהבה.
- להוסיף בשר טחון ושומן כבש טחון ולטגן כמה דקות עד שהבשר משנה את צבעו לחום.
- לתבל במלח, פלפל שחור, בהרט לקציצות וסילאן.
- לבשל תוך ערבוב כ- 5-7 דקות. לטעום ולתקן תיבול.
- לכבות את האש, להוסיף פטרוזיליה ולערבב.
- לקרר את הבשר במחבת, כשמתקרר להעביר למסננת להגרת הנוזלים לפני השימוש.
אפשר לשים ירקות מוקפצים במקום בשר. לא ניסיתי לאפות. אני מניחה שאפשר.
אפשר לשים ירקות מוקפצים במקום בשר. לא ניסיתי לאפות. אני מניחה שאפשר.
יהודית שלום .2 שאלות : איזה מילוי צמחוני יכול להתאים כאן?
האם ניתן לאפות את הקציצות במקום טיגון?
תודה רבה
תודההה אהובה
מנה משגעת נראה מעולה וטעים אלופה !!