אחד התבשילים הכי טעימים במטבח המרוקאי. הוא לא כל כך מוכר באופן יחסי, אבל טעים מאוד מאוד ומי שחובב חצילים הולך לעוף על הסיר הזה
אחד התבשילים הכי טעימים שאני מכינה לחצי שלי. הוא כל כך אוהב את התבשיל הזה שכשהוא יודע שאני מכינה הוא יוצא לחיפושים אחרי לחם אחיד כמו של פעם, כי מבחינתו זה הלחם היחיד שמתאים.
תבשיל מרוקאי לא כל כך מוכר אבל טעים בטירוף ומי שאוהב חצילים הולך לעוף על הסיר הזה.
בדרך כלל אני מכינה את התבשיל הזה על הגז, אבל בשנים האחרונות אני אוהבת להכין את הסירים שלי בתנור. האפייה האיטית של התבשילים מעניקה להם נימוחות וטעמים שלא מקבלים בבישול על הגז וגם שום דבר לא מבעבע וזז בסיר, כך שכמו שהוא נכנס, ככה הוא יוצא וזה ייתרון גדול. אז הכנתי בתנור ויצא מטורף, טעמים עמוקים, החציל נימוח, הבשר כמו חמאה בקיצור – מושלם!
תבשיל בשר וחצילים פיקנטי שמכינים בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כדי לקצר תהליכים אפשר לבשל את הבשר עד ריכוך יום מראש.
- לא לדלג או לוותר על שלב השריית החצילים במלח כי זה קריטי לטעם ולמרקם. אפשר להשאיר עם המלח אפילו כמה שעות.
מצרכים
- 2 ק"ג חצילים (עדיף בלאדי)
- 1 ק"ג בשר לבישול ארוך (השתמשתי בצוואר – מספר 10)
- 1/3 כוס שמן לבישול הבשר
- מים לבישול הבשר
- 3 עגבניות רכות
- 2 יחידות פלפל אדום
- 6 פלפלים סודניים יבשים
- 6 שיני שום
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה חריפה
- ½1 כוסות ציר בשר
אופן הכנה
מבשלים את הבשר: חותכים את הבשר לקוביות כמו לגולש. מחממים שמן זית בסיר רחב ומניחים את קוביות הבשר אחת אחרי השנייה ולא נוגעים. צורבים כך כמה דקות טובות עד שהבשר משחים והופכים לצד שני. מוסיפים לסיר מים בגובה שמכסה את הבשר ומבשלים כשעתיים או עד שהבשר רך לחלוטין. שומרים את ציר הבשר לתבשיל.
מכינים את החצילים: קולפים את החצילים כמו זברה ופורסים לקוביות בגודל 4*4 ס"מ. מפזרים על החצילים מלח ומניחים במסננת, רצוי בשמש, לפחות לשעה – שעה וחצי. החצילים יגירו נוזלים ויקלטו טוב יותר את התבלינים והרוטב.
מכינים את הירקות לתבשיל: קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות, פורסים את הפלפלים האדומים לרצועות.
מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית בסיר די עמוק שנכנס לתנור ושיכיל את כל החצילים וצורבים את העגבניות, הפלפלים האדומים, הפלפלים הסודניים והשום כמה דקות. מוסיפים כמון, פלפל שחור,כורכום, מלח ופפריקה חריפה ומערבבים.
מוסיפים לסיר את קוביות החצילים ומערבבים, מוסיפים ½1 – 2 כוסות ציר בשר, מוסיפים מעל הכל את קוביות הבשר המבושל, סוגרים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשל כשעה וחצי. באמצע הבישול טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי.
התבשיל מוכן כשרוב הנוזלים הצטמצמו והצבע שחום.
מגישים עם לחם אחיד טרי.
את החצילים צריך לטגן לפני ההכנסה לסיר עם הבשר ? או שמוסיפים אותם רק אחרי שהגירו נוזלים וזהו.
לא כתוב לטגן אז לא מטגנים 🙂
המתכונים שלך נפלאים. האם בשר 4 יתאים? תודה
תודה רבה . בוודאי
היי,
האם בשר ראש יכול להתאים??
כן אין בעייה
נראה מדהים,לא שוטפים את החצילים מהמלח?
לא אין צורך
אפשר לעשות גם על הגז?
כן אבל פחות מומלץ כי החצילים ממש יימעכו
שלום, אם לא מכניסה את הסיר לתנור. כמה זמן לבשל על הכיריים?
היי שרית,
קחי בחשבון שהחצילים נמעכים בבישול על הגז. בערך שעה – שעה וחצי
היי, שלחתי קודם שאלה ומשום מה אני לא רואה אותה עכשיו כאן…
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את התבשיל בלי לסגור קודם את הבשר אלא ישר לבשל אותו במים לכמה שעות עד ריכוך…
תודה
לא יהיה יבש אבל תמיד תצרבו את הבשר לפני המון כי ככה הוא מקבל טעמים חזקים
היי, יש לי בשר שבישלתי במים עד ריכוך במטרה להכין לח'ם בסחן, אבל עכשיו ראיתי את המתכון שלך עם החצילים ובא לי להכין אותו. העניין הוא שלא "סגרתי" את הבשר לפני הבישול הארוך במים. השאלה היא אם זה ייבש אותו האפייה בתנור.
האם בשר מספר 5 יתאים ?
בהחלט
האהבה הראשונה של בעלי זה חצילים..הכנתי עכשיו, ישן בתנור . נראה אגדה! תודה עלייך
באהבה
היי,
תודה על עוד מתכון מוצלח ??
ואני ממתינה כבר להכין אותו מחר.
האם בשר שפונדרה/אסאדו יתאים?
באהבה
יתאים בהחלט
לאיזה חום מכניסים את הבשר לתנור? והאם לסגור בנייר אפייה ואז מכסה?
הי,
נהנה מאד מאד מהמתכונים שלך. שאלה לגבי מתכון – תבשיל בשר וחצילים פיקנטי"
באיזה טמפרטורה צריך להיות הנור.
תודה
180 מעלות. לסגור את הסיר עם מכסה