תבשיל חצילים ובשר פיקנטי שהכי כייף לאכול עם לחם שחור טרי או חלה טרייה. יוצא תבשיל עם טעמים עמוקים וצבע מהמם. תכינו מספיק לחם כי הוא הולך להתחסל
אני לא מאלה שמתים על חצילים. אני אוהבת חצילים אבל לא בכל צורה וגם אין לי בעייה לוותר עליהם….אבל אם כבר חצילים אז זה אחד התבשילים המיוחדים והטעימים שאני מכינה במיוחד לחצי אבל……מתענגת יחד איתו. אני לא שוכחת לקנות לחם שחור רגיל כמו של פעם שהולך הכי טוב עם התבשיל הזה. חצילים טובים הם חצילים קלים ובלי גרעינים……איך בוחרים חציל טוב?? שאלה טובה…….חיפשתי ומצאתי לכם כתבה מצויינת. כנסו כאן לכתבה ואחר כך תעברו למתכון המדהים הזה כי אחרי שתכינו פעם אחת לא תפסיקו להכין שוב ושוב ושוב….
תבשיל חצילים ובשר פיקנטי
מצרכים ל-4-6 מנות
- 2 ק"ג חצילים (עדיף בלאדי)
- 1 ק"ג בשר לבישול ארוך (5,6,8,10 אוסו בוקו, אסאדו או כל בשר שאוהבים)
- מים לבישול הבשר עד שהוא מתרכך
- 3 עגבניות רכות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 יחידות גמבה מנוקה מגרעינים וחתוכה לרצועות
- 6 פלפלים סודניים יבשים
- 6 שיני שום קלופות שלמות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה חריפה
- ½1 כוסות מים רותחים לבישול התבשיל
אופן הכנה
- פורסים את החצילים לקוביות די גדולות (הן מתכווצות בבישול).
- חותכים את הבשר לקוביות.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומאדים את העגבניות, הגמבה והפלפלים הסודניים והשום כמה דקות. מוסיפים גם כמון, פלפל שחור,כורכום, מלח ופפריקה חריפה ומידי פעם מערבבים.
- מוסיפים את הבשר קובייה אחרי קובייה כדי לא להוריד את הטמפרטורה שנוצרה בסיר וצורבים אותו מכל הכיוונים.
- מוסיפים מים מעט מעל לגובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי – שעתיים עד שהבשר רך. במידה והמים בסיר מתאדים מוסיפים מעט מים רותחים וממשיכים לבשל עד שהבשר רך ומוכן.
- כשהבשר מוכן, מוסיפים את קוביות החצילים ומוסיפים ½1 כוסות מים. מבשלים כ- 40 דקות על להבה בינונית עד שהחצילים מאבדים מנפחם והרוטב מתחיל להצטמצם.
- טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עד שרוב הרוטב מצטמצם והתבשיל נראה מוכן.
הערונת
לחצילים יש נטייה להימעך ולהפוך למחית בבישול יתר אז להקפיד לא לבשל יתר על המידה על מנת שיישארו קוביות חצילים ולא מחית חצילים :)).
אני פחות אבל את המנה הזו אני ממש אוהבת. תודה על הביקור יקירה
"חולה"על חצילים בכל צורה ומרקם!!וזאת המנה המועדפת. טעים מאוד!!!