אחד התבשילים שאני הכי אוהבת בעולם מאז ומתמיד! בדרך כלל זה תבשיל שאני מכינה בימי שישי, עם לחמניות של בית זה מעדן אמיתי.
עובדים 5 דקות ומשם הגז והתנור ימשיכו את העבודה (זה הטריק של המרוקאים להעמיד מלא סירים כאילו עבדו שעות :))


לפני כחודש הבעלול שתל בגינה סלרי. לא ייאמן איזה כמות ענקית של סלרי טרי, צעיר, מתקתק וטעיםםם כל כך גדל לנו בגינה. היום החלטתי שהגיע זמנו להיכנס לסיר.

קצת נשנשתי אותו טרי כי אני מטורפת על סלרי בכל צורה, חלק טחנתי עם הקציצות ואת השאר בישלתי עם ראשי ארטישוק. יצא תבשיל חמצמץ וכל כך טעים כמו שאנחנו אוהבים.

תבשיל סלרי, ראשי ארטישוק וקציצות חמצמץ
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- אני הכנתי את התבשיל עם סלרי ששתלנו בגינה, הגבעולים שלו היו דקים ועדינים ולכן התבשלו מהר יחסית. אם מכינים עם סלרי קנוי מהסופר, זה לוקח יותר זמן בישול בשלב ההתחלתי.
- אני מערבבת בקציצות שלי שני סוגי בשרים – בקר ושווארמה נקבה או חזה עוף. השילוב של הבשרים יוצר קציצות רכות במידה שאנחנו אוהבים ועם מרקם קציצתי ולא עיסתי.
- אני לא שמה ביצים בתערובת הקציצות. אין צורך! לשים את התערובת היטב ומשחררים את החלבון, כך הקציצות לא מתפרקות.
מצרכים לסיר גדול – לתערובת הקציצות
- 500 גרם בשר בקר טרי (צוואר מספר 10)
- 300 גרם בשר שווארמה נקבה טחון/חזה עוף טרי טחון
- 2 בצלים גדולים
- 2 כוסות עלי סלרי
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית בהרט לקציצות
- 1/4 כפית כורכום
- 3 כפות פירורי לחם (בפסח שימו קמח מצה)
לתבשיל
- 1 סלרי עלים גדול
- מים לבישול הסלרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 עגבניות גדולות רכות
- 6-7 ראשי ארטישוק קפואים/טריים
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- מיץ מלימון טרי שלם גדול
אופן הכנה
מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון בצל, סלרי ופטרוזיליה וטוחנים.
שמים את שני סוגי הבשר בקערה גדולה ומעבירים אליה גם את הירק הטחון.
מוסיפים שמן זית, תבלינים ופירורי לחם/קמח מצה ומערבבים היטב – ממש לשים את הבשר כמו בצק כדי שישחרר את החלבון והקציצות לא יתפרקו בבישול. שמים שעה במקרר.
מכינים את התבשיל: מפרקים את גבעולי הסלרי ושוטפים היטב. את העלים חותכים ושמים בסיר. בעזרת קולפן קולפים את הגבעולים כדי להיפטר מהסיבים וחותכים למקלות באורך כ -10 ס"מ. שמים הכל בסיר וממלאים אותו במים כך שיכסו את כל הסלרי. מבשלים עד שהסלרי רך לחלוטין. פשוט טועמים את אחד הגבעולים, הוא צריך להיות רך. זה יכול לקחת לפעמים מעל שעה עד שזה מתרכך.
אחרי שהסלרי מוכן, שופכים חלק מהמים ומשאירים מים בגובה של הסלרי שיש בסיר וטיפה מעל. פורסים את העגבנייה לפרוסות ומניחים בסיר. חותכים את ראשי הארטישוק לחצאים ומניחים בסיר. מוזגים את השמן זית, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום וסוחטים מיץ לימון טרי ומבשלים 10 דקות.
משמנים ידיים בשמן זית, מכינים קציצות ומניחים בסיר. מבשלים על להבה נמוכה שעה – שעה וחצי עד שהרוטב מצטמצם. לקראת סוף הבישול טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. התבשיל צריך להיות חמצמץ.