סיר ילדות של ימי שישי בצהריים עם לחמניות של בית ופלפל חריף מטוגן. הייתי מחכה לכריך שישי הזה בכיליון עיניים ועד היום זה התבשיל הכי אהוב עליי


קציצות עם סלרי היה ויהיה תמיד התבשיל האהוב עליי ביותר בימי שישי בצהריים. כשאמא שלי רצתה לפנק אותי, הייתה מכינה לי קציצות עם סלרי בתוך לחמנייה של בית ומבחינתי זה היה מושלם! את האהבה לסלרי עם קציצות העברתי גם לבנים המהממים שלי וחובה חובה לידם לחמניות של בית חמימות, אווריריות וקלות כמו נוצה.

יש מאכלים שמעבר לזה שהם טעימים, הם מזכירים תקופה בחיים, מזכירים את הילדות, את ימי השישי סביב הסירים בבית עם ריחות התבשילים ואותנו מחכים בלי סבלנות לארוחת הצהריים שתגיע כבר. עד היום, כשאני מבקרת אצל ההורים שלי ולא משנה באיזה יום זה בשבוע, אמא שלי שולחת את אבא שלי לשוק, לקנות סלרי טרי ומכינה סיר ענק עם קציצות ולחמניות של בית.

תבשיל קציצות וסלרי ברוטב חמצמץ
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- משתמשים בסלרי עלים גדול ובשרני.
- את הגבעולים של הסלרי קולפים בעזרת קולפן ירקות כדי להסיר את הסיבים.
- כדי לקצר תהליכים אני מכינה את תערובת הבשר הטחון ואת הבישול הראשוני של הסלרי יום לפני ואז למחרת רק מבשלת את התבשיל עצמו.
- אפשר להכין את התבשיל גם עם עוף במקום קציצות.
- אפשר לשלב בתבשיל לבבות ארטישוק כמו פה.
- מתכון ללחמניות ביתיות כנסו פה.
מצרכים לסיר גדול
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר טחון טרי (אני מערבבת צוואר מספר 10 וצלעות מספר 2)
- 250 גרם חזה עוף טרי טחון
- 1 בצל גדול
- 2 כוסות עלי סלרי
- ½ חבילה עלי פטרוזיליה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית בהרט לקציצות
- 1/2 כפית קינמון
- 3 כפות פירורי לחם
לתבשיל
- 1 סלרי עלים גדול ובשרני
- סיר גדול עם מים לבישול הסלרי
- 1/3 כוס שמן זית (כמות שתכסה את בסיס הסיר)
- 2 עצמות מח, עצמות אסאדו או כל עצם אחרת שיש
- 2 עגבניות גדולות רכות
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (אני קונה של muti)
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 2 כפיות שטוחות פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- הנוזלים בהם בישלנו את הסלרי (הכמות ב"אופן ההכנה")
- מיץ לימון טרי (רק במידה ורוצים תבשיל חמוץ יותר)
אופן הכנה
מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון בצל, עלי סלרי ופטרוזיליה וטוחנים יחד.
שמים בקערה את הבשרים, מוסיפים את הירק והבצל שטחנו, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט, קינמון ופירורי לחם ומערבבים עם הידיים את הקציצות היטב, ממש ללוש את התערובת כדי לשחרר מהבשר את החלבון שיש בו. שמים במקרר מינימום שעה.
אחרי שעה משמנים ידיים בשמן זית, יוצרים קציצות ושומרים במקרר עד לשימוש.
מכינים את הסלרי לבישול: שוטפים היטב את גבעולי הסלרי, בעזרת קולפן ירקות קולפים את החלק החיצוני של הגבעולים, את הסיבים וחותכים לחתיכות באורך של 8-10 ס"מ, חותכים גס את העלים.
שמים את כל הסלרי בסיר גדול עם הרבה מים ומבשלים על אש בינונית כשעתיים או עד שהסלרי רך ומוכן לאכילה.
לא זורקים את המים בהם בושל הסלרי כי הם ישמשו לתבשיל.
מכינים את התבשיל: בסיר רחב מחממים שמן זית, מוסיפים עצמות מח ומטגנים כמה דקות כדי לשחרר את הטעמים לתוך הסיר.
מוסיפים עגבניות פרוסות ומטגנים כמה דקות עד שהן צרובות (בשלב הזה אפשר לשלות את הקליפות של העגבניות, הן יוצאות בקלות).
מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות ומטגנים כמה דקות, מידי פעם מערבבים.
מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום, מערבבים ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים לסיר את הסלרי המבושל ומערבבים כך שהסלרי יהיה עטוף ברוטב.
מוסיפים לסיר את מי הסלרי בכמות שתכסה את כל הסלרי ועוד 3-4 ס"מ מעליו.
מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. יש לקחת בחשבון שכשהרוטב מצטמצם המליחות גוברת אז בעדינות עם המלח.
מוסיפים את הקציצות לסיר, דואגים שהן יהיו שקועות ברוטב.
מבשלים כשעה וחצי – שעתיים על להבה נמוכה עד שרוב הרוטב מצטמצם ומסמיך. הרוטב אמור להיות חמצמץ מהעגבניות. אם הוא לא מספיק חמצמץ לטעמכם, אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון טרי ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות.
מגישים עם לחמניות ביתיות וזה טעים בטירוף!
נראה מדהים!! חייבים לבשל את הסלרי לפניי?
תודה
אם לא היה חייב לא הייתי מבשלת:)
לוקח לו המון זמן להתרכך
היי, הקציצות לא מטוגנות או אפויות , הן לא מפרישות לרוטב חלקיקים?
למה שיפלט חלקיקים?
אמאל׳ה ואבא ל׳ה
מתכון מושלם
ואת ג׳ודי הכי מושלמת!!!!
חזרתי היום מהארץ ונחשי מה הבאתי איתי במזוודה??
סלרי ישראלי!!
( אישי רצה לחנוק אותי, אבל לא משנה….)
העיקר שהיום בערב יוגש לו מתכון הילדות שלנו,
הכי מושלם שיש!!
מיליון תודות לך שהוזכרתי
שלא שמים את הסלרי רק במרקים וסלטים
יווו איזה אלופהההה תותחית
איפה את גרה בחו"ל?
רצית רק להגיד תודה על מתכון מדוייק
יצא טעים בטרוף והכי חשוב הזכיר לי בטעם את הקציצות של סבתא שלי ז"ל
תודה רבה?
באהבה
תודה שפרסמת
האם חייב עוף או אפשר רק בשר טחון?
חייב עוף כדי לקבל קציצה רכה