יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ
ראשי » בשר » תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 בספטמבר 2019 13 תגובות

תבשיל קציצות ועלי סלק, חמצמץ, חרפרף וטעים בטירוף. צבעים וטעמים שמתקבלים רק כשנותנים לתבשיל מספיק זמן בישול

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ
תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

סירים כאלה נולדים אצלי כשאני רעבה ומתחשק לי איזה תבשיל עם טעמים עמוקים וצבע שמתקבל רק מבישול ארוך. את עלי הסלק קניתי ביום שני כי התחשק לי להכין עלי סלק ממולאים בשר. חוסר זמן, טס השבוע ומצאתי את עצמי ביום שישי עם שלוש חבילות עלי סלק יפהפיות. עדיין חשבתי להכין ממולאים אבל כשהתחלתי לבשל הלכתי למקום אחר לגמרי, ממש היה לי את הטעם של התבשיל שראיתי בדמיוני והמשכתי. רוב הזמן אני מבשלת אינטואיטיבית ואני חייבת להיות רעבה כדי לבשל. כן, לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלי רוב התבשילים הכי מוצלחים נולדים כשאני רעבה 🙂

מתחילים בשטיפה טובה של עלי הסלק

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

את הגבעולים קולפים עם קולפן. לא חובה לקלוף אבל זה לא נעים לאכול את הגבעול עם הסיבים האלה

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

כשהכל שטוף וקלוף קוצצים גס

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

כל סיר אצלי מתחיל בצריבה טובה של עצמות מח שישחררו את הטעמים שלהם לשמן וכך נקבל טעמים עמוקים ומדהימים של התבשיל. בתמונה, זה כבר השלב שהוספתי את העגבניות והשום אבל במתכון עצמו אני אכתוב את כל השלבים

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

את התבלינים מוסיפים לשמן כדי לפתוח להם את הטעמים

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

רק אחרי שכל הטעמים בשמן מוסיפים את העלים. בהתחלה הם יגדשו את הסיר, אבל אל דאגה, תוך חצי שעה הם יאבדו את כל הנפח והכל יסתדר

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

מכסים את הסיר כדי לעזור לעלים לאבד נפח

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

אחרי חצי שעה העלים מאבדים נפח ותכף ייכנסו הקציצות

את שאר השלבים שכחתי לצלם במצלמה אבל כן צילמתי לסטורי באינסטגרם. אז אם אתם עוד לא עוקבים אחריי כנסו תלחצו על ה- Follow ותתחילו לעקוב. בסטורי אני מעלה את כל השלבים בזמן אמת ישירות מהמטבח שלי ושומרת לכם הכל בהיילטייס

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

יצא תבשיל חמצמץ, פיקנטי טעים בטירוף ועם צבע עמוק, ממש כמו שאני אוהבת. תקפידו על בשר טרי כי זה כל הטעם של התבשילים. תבלינים טריים גם הם עושים הבדל משמעותי בטעם, אז ההמלצה שלי היא או לטחון בבית או לבקש שיטחנו לכם בחנות התבלינים כך שאתם רואים בדיוק מה טוחנים לכם. יש הרבה חנויות תבלינים שכדי להקטין עלויות מערבבות את התבלינים עם כל מיני אבקות שמפחיתות להם את הטעם והארומה.

תבשיל קציצות ועלי סלק חמצמץ

לקציצות

  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי (אני מערבבת צוואר וצלעות – מספר 10 ו-2)
  • 500 גרם חזה עוף/שווארמה נקבה טחון
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה (רק העלים)
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 5-6 שיני שום
  • 4 כפות פירורי לחם (בפסח שימו קמח מצות)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • מלח

לתבשיל

  • 3 חבילות עלי סלק
  • 2 עצמות מח טרי
  • שמן זית בכמות שתכסה את בסיס הסיר
  • 2 עגבניות טריות רכות
  • 6-7 שיני שום
  • 5-6 פלפלים סודניים יבשים
  • מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מיץ מליים/לימון שלם
  • 1.5 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. הקציצות: שמים במעבד מזון את הפטרוזיליה, הכוסברה ושיני השום וטוחנים יחד. מעבירים את שני סוגי הבשר לקערה, מוסיפים את הירק והשום הטחון. מוסיפים פירורי לחם, שמן זית, מלח, פלפל שחור וכמון ומערבבים היטב, ממש לשים את הבשר כדי לשחרר את החלבון עד שהבשר מתגבש. שמים במקרר לפחות שעה. אני אישית שמה את הבשר על הלשון כדי לוודא שלא חסרים תבלינים. אם זה רק בשר בקר אני ממש טועמת, כיוון שזה גם עוף אני רק שמה על הלשון ולא ממש טועמת (מפאת סלמונלה וחברים :)).
  2. התבשיל: מחממים שמן זית בסיר סוטאז' רחב ומטגנים את עצמות המח כמה דקות מכל הכיוונים.
  3. פורסים את העגבניות ומוסיפים לסיר יחד עם שיני שום שלמות. מטגנים 10 דקות עד שהעגבניות מתחילות לאבד את הצורה.
  4. מוסיפים לסיר מלח, כמון, פפריקה, פלפל שחור ומיץ לימון ומטגנים 10 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
  5. שוטפים את עלי הסלק, את הגבעולים קולפים עם קולפן, קוצצים גס ומוסיפים לסיר. בהתחלה העלים יגדשו את הסיר, אפשר למחוץ אותם עם הידיים ולסגור את הסיר עם מכסה. מבשלים את העלים חצי שעה עד שהם מאבדים את הנפח ומשחררים מעט נוזלים.
  6. מוסיפים מים רותחים לסיר ומבשלים 5 דקות. טועמים ומתקנים מליחות.
  7. עם ידיים משומנות קלות מכינים קציצות ומניחים בסיר בצפיפות. מבשלים על להבה בינונית וסיר חצי פתוח כשעה – שעה וחצי עד שרוב הנוזלים הצטמצמו והתבשיל מקבל צבע עמוק. טועמים ואם חסרה חמיצות סוחטים עוד מעט מיץ לימון, מנענעים את הסיר בתנועות מרוקאיות 🙂 ומבשלים עוד 10 דקות כדי שהלימון ישתלב בתבשיל.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • רביולי סלק
    רביולי סלק במילוי יוגורט יווני גבינת פטה ואגוזי מלך
  • כרוב ממולא אורז ובשר מפורק
    כרוב ממולא אורז ובשר מפורק בתנור
  • חומוס ביתי ופטריות
    חומוס ביתי בתוספת פטריות חמות
  • קציצות עוף בסיר מחולק
    קציצות עוף ברוטב עגבניות וגם עם אפונה וסלרי שמכינים…
עוף עלי סלק

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. מרי הגב 7 בפברואר 2023 בשעה 21:02

    יהודית המקסימה. במתכוני הקציצות שראיתי בבלוג הבנתי שאת טוחנת את הירק במעבד מזון כמו במתכון זה. אשמח לדעת עד איזו רמה לטחון? עד לרמה שזה טחון דק או לעד לרמה שזה טחון כמה סחוג?
    תודה ❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בפברואר 2023 בשעה 22:02

      היי מרי יקרה,
      לא סחוג. לטחון די דק

  2. לוינסון לאה הגב 16 במאי 2021 בשעה 20:18

    אשמח להיות רשומה בבלוג שלך, אוהבת את סגנון הבישול שלך.

    רוצה להציע לך 2 הצעות ומקווה שלא תכעסי, גם אצל הורי הוציאו את החוטים מגבעול הסלק. אני לא נוגעת בו ולא מוציאה חוטים מבשלת כמו שהוא, אין שום בעיה, תנסי ותראי.

    הצעה שניה, אני מוותרת על פרורי לחם והולכת על הבישול של אמא שלי, משתמשת בפרוסות לחם רטובות וסחוטות כתוספת לקציצות, משדרג מאוד, וטעם של הבית

    חג שבועות שמח.
    לוינסון לאה 0523963559

  3. אילה זילברמן הגב 24 באוקטובר 2020 בשעה 16:58

    אשמח שתרשימי אותי לבלוג. תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2020 בשעה 15:57

      רשמתי 🙂

  4. אורנה הגב 9 ביולי 2020 בשעה 15:30

    אפשר להכין יום קודם ואז לחמם?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביולי 2020 בשעה 20:49

      ברור

  5. מיטל הגב 7 באפריל 2020 בשעה 6:48

    זה נראה מאוד טעים אבל יש בזה פרורי לחם … זה לא פסח

    חבל

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באפריל 2020 בשעה 7:06

      בקלות שמים בפסח קמח מצות במקום פירורי לחם. עדגנתי את המתכון

  6. סיגל הגב 13 בספטמבר 2019 בשעה 20:41

    כל הטעמים שאני אוהבת בסיר אחד!! אלופה אני חייבת להכין את זה !!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2019 בשעה 10:08

      תודה מהממת שלי

  7. אורה חן הגב 13 בספטמבר 2019 בשעה 13:26

    מבקשת להרשם לבלוג.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2019 בשעה 10:04

      ארשום אותך

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.