וואוווו וואו ארטיק כדורי שוקולד!!
רעיון מדליק שקפץ לי לראש בלי התראה מוקדמת. זה יצא כל כך טעים, בדיוק כמו שכדורי שוקולד טעימים, רק הרבה יותר בגלל הציפוי הקראנצ'י הטעים וגם הכדורים קצת יותר משודרגים מהרגיל.
טובבבבב תקשיבו ותזכרו טוב טוב איפה ראיתם את זה פעם ראשונה!! הקורונה הזאת מוציאה ממני יצירתיות ורעיונות שבימים רגילים ספק אם הייתי מתעסקת בזה. השהייה בבית, צפייה אינסופית בטלוויזיה, בעיקר בתכניות בישול מספקת לי מיליון רעיונות והשראה. אבל…..
הרעיון הזה כל כולו שלי! לא ראיתי באף מקום ולא קיבלתי השראה מאף אחד הפעם. זה הבזיק לי למוח תוך כדי הכנת ארטיקים מהגלידות שאני מכינה. פשוט חשבתי לעצמי למה לא להכין בעצם ארטיק מכדורי שוקולד. הרי כולם כל כך אוהבים כדורי שוקולד, אז למה לא על מקל, בצורת ארטיק מצופה?? תודו שזה רעיון גאוני 🙂 🙂
טוב יאללה, מספיק עפתי על עצמי עם הרעיון הזה 🙂 🙂 נראה לי שהבנתם שזה רעיון גאוני נכון? 🙂 תחשבו איזה מגניב זה להכין כאלה עם הילדים ושכל אחד יכול לקשט לעצמו באיזה קישוט שהוא אוהב. זה נשמר מעולה במקפיא ונשאר רך וכמובן גם במקרר. יאללה, לכו להכין, חבל על הזמן.
ארטיק כדורי שוקולד
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- את הציפוי אני מכינה משוקולד מומס וחמאת קקאו. אפשר לדלל עם כף שמן במקום חמאת קקאו אבל אני כבר אומרת שהתוצאה שונה. חמאת קקאו קונים בחנויות מתמחות באפייה. התפקיד שלה במתכון הזה, זה לדלל את השוקולד ולתת לו קראנץ' כמו של הארטיקים המצופים הקנויים.
- כמובן שאפשר להכין כדורי שוקולד עגולים רגילים, אבל מה הכייף?
- כל המצרכים נמדדו עם כוסות וכפות מדידה אוניברסליים ונשקלו במשקל.
מצרכים לכמות של 11 ארטיקים קטנים
לתערובת כדורי שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר
- 160 מ"ל שמנת מתוקה (לפרווה – קרם קוקוס)
- 3 כפות חלב מרוכז (אני מכינה לבד ומקפיאה) (לפרווה – ותרו על החלב המרוכז)
- 50 גרם חמאה רכה (לפרווה – שמן קוקוס באותה כמות)
- 170 גרם פתיבר (22 יחידות)
ציפוי שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד חלב
- 30 גרם חמאת קקאו (אפשר כף שמן במקום)
ציפוי שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד לבן
- 20 גרם חמאת קקאו (אפשר כף שמן במקום)
אם מעוניינים לצפות בשוקולד מריר – שמים על כל 100 גרם שוקולד 40 גרם חמאת קקאו או כף שמן.
לקישוט
כדורוני שוקולד בשני צבעים, אפשר סוכריות צבעוניות/שוקולד או כל קישוט שמועדף עליכם.
נצטרך גם
- תבנית סיליקון להכנת ארטיקים בבית (של ארטיקים קטנים)
- מקלות עץ לארטיקים
אופן הכנה
מכינים תערובת כדורי שוקולד: שמים בקערה שאפשר להכניס למיקרוגל שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחלב מרוכז וממסים בפולסים של חצי דקה וערבוב בכל פעם עד שהשוקולד נמס ואחיד.
מוסיפים לשוקולד את החמאה הרכה ומערבבים.
שוברים לתוך הקערה את הפתיבר לחתיכות קטנות ומערבבים. משאירים למנוחה 10 דקות ומערבבים שוב תוך כדי מעיכה קלה של הפתיבר.
מכינים את התבנית וממלאים: שמים מקלות של ארטיקים בתבנית.
ממלאים את התבנית בתערובת כדורי השוקולד ודוחסים היטב.
מקפיאים: מעבירים להקפאה לפחות לשעתיים, או עד שהם קפואים טוב וניתן לחלץ אותם בקלות.
הערה: לי יש תבנית אחת של ארטיקים, אז עשיתי את התהליך בשלושה סבבים. את התערןובת השארתי מחוץ למקרר כל זמן ההכנה, עד שסיימתי. את הארטיקים שחילצתי החזרתי למקפיא.
מצפים את הארטיקים: את הארטיקים מצפים כשהם קפואים לחלוטין. שמים את שוקולד החלב בקערית יחד עם חמאת הקקאו, את השוקולד הלבן שמים בקערית אחרת יחד עם חמאת הקקאו. ממסים את שניהם בפולסים במיקרוגל עד שהם נמסים וחלקים.
אם אין חמאת קקאו – ממסים את השוקולדים ואחרי שהם נמסים לגמרי מוסיפים את השמן ומערבבים.
מעבירים את השוקולד לכוסות גבוהות, כאלה שהארטיק יכול להיכנס אליהן בקלות.
מוציאים את הארטיקים מהמקפיא וטובלים בשוקולד החמים לכמה שניות בודדות, מנערים מעודפי שוקולד ומניחים על נייר אפייה או רשת שיש מתחתיה נייר שיקלוט את עודפי השוקולד.
אם מקשטים, עושים זאת ממש מייד אחרי הטבילה, כי השוקולד מתקשה מהר.
זהו! מקבלים ארטיקים טעימים בטירוף. שומרים במקפיא או במקרר. הם נשמרים שבועיים במקרר ומעל חודש במקפיא בקופסה אטומה.
יהודית האלופה!
דבר ראשון אני חייבת לציין שהמתכון האהוב עלי בעולם- זה הפרפה תותים הגאוני שלך!!!!
דבר שני- תאמיני לי או לא- ישבתי לי וחשבתי על קינוח לבת מצווה של אחיינית- ובום עלה לי רעיון-
להכין כדורי שוקולד על מקל, כל כך התלהבתי על הרעיון שלי- הלכתי לעשות גוגל כדי לבדוק אם מישהו חשב על זה לפני…
מסתבר שיש גאונית שהקדימה אותי וזאת את!!!
שאפו יהודית! בעזרת השם אשלח לך תמונה מהמתכון שכתבת!!!
יההה איזה כייף. כן זה רעיון שעלה לי ממש מזמן והוא ממש טעים. מחכה לתמונות ומזל טוב לבת מיצווש
יצא טעעעייםםם מאוד
כייף לשמוע
נראה טובב
יכול לשרוד ללא הקפאה?
אם לא חם אז כן, כמו כדור שוקולד
גאוני וטעים ברמותתתתת??
היי רחלי
תודההה
נראה מושלם אם רוצים פרווה ?
היי גל,
שמים תחליפים. אני אעדכן בפוסט עצמו
איזה שיחוק רעיון טעיםםם אני ממש אוהבת כדורי שוקולד קפואים ולצפות אותם בשוקולד קראנץ' זה מקפיץ את הטעם תענוגג ❤❤
תודההה אהובה ♥
וואווו.. נראה סוף!!! איזו מוכשרת את 🙂
תודההה ליאור ♥ ♥