גלידת דובדבני אמרנה טעימה בטירוף, שמכינים בבית בלי מכונת גלידה. הכנת הגלידה בבית מתאפשרת הודות לחלב מרוכז שמשלבים בגלידה ומונע ממנה להיות קרחית אלא קטיפתית ורכה. בבלוג תמצאו גם מתכון לחלב מרוכז שמכינים בקלות
טובבבבב מי שלא טעם גלידה עם דובדבני אמרנה מפסיד!! או שאוהבים אותם או שלא ואני מכורה לדובדבני אמרנה. הם כל כך טעימים ומיוחדים שאם לא טעמתם אני מציעה לכם לקנות כדי להבין על מה אני מדברת.
לפני כמה שנים הכנתי פבלובה מגולגלת במילוי קרם אמרנה. לא נעים לי, אבל אכלתי אותה בעיקר לבד כי אצלי בבית חוץ ממני אף אחד לא מטורף על אמרנה. החצי אוהב אבל לא כמוני ונוביק בכלל לא אוהב, כך שזה משאיר לי את הגלידה רק לעצמי 🙂 🙂 זה מסוג הדברים שאני לגמרי לא מצליחה לעמוד בפניהם. בפני רוב הדברים אני כן יכולה לעמוד ולא להתפתות, אבל גלידה זו התמכרות רבת שנים ומאז שאני מכינה בבית, אני מכורה עוד הרבה יותר.
כדי להכין את הגלידה הזו ובכלל את כל הגלידות שיש לי בבלוג, אין צורך במכונת גלידה. אני מכינה בבית חלב מרוכז, מקציפה עם שמנת מתוקה ומשלבת טעמים שאנחנו אוהבים. יוצאת גלידה במרקם קטיפתי, רכה וטעמים מדהימים כי היא טרייה. אני מזהירה מראש – אם אתם אוהבים דובדבני אמרנה, הגלידה הזו הולכת להיות עבורכם סכנה אמיתית, ראו הוזהרתם 🙂
גלידת דובדבני אמרנה – ללא מכונת גלידה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- דובדבני אמרנה קונים בחנויות מתמחות באפייה או בחנויות תבלינים איכותיות.
- הצנצנת של הדובדבנים שקניתי שוקלת 230 גרם נטו כולל הנוזל ושמתי את כולה בגלידה. יש חברות שונות של דובדבני אמרנה עם כמות שונה, הכמות פה לא חייבת להיות מדוייקת על הגרם. פשוט תקנו צנצנת דובדבנים שאתם מוצאים.
- אני מכינה את הגלידות שלי עם חלב מרוכז שאני מכינה בקלות בבית. הוא טעים יותר מהקנוי ובלי טעמי לוואי.
- הגלידה הכי טעימה בשלושה ימים הראשונים אחרי ההכנה, אבל נשארת טעימה גם שבועיים במקפיא.
- השמנת המתוקה חייבת להיות מאוד קרה וכך גם המקצף. את המקצף אני שמה במקפיא לשעה לפני ההקצפה, כך השמנת מוקצפת הכי טוב.
מצרכים לכלי בנפח של כ – 2 ליטר
- 2 שמנת מתוקה 38%
- 2 כוסות מדידה חלב מרוכז (כנסו פה למתכון של חלב מרוכז שמכינים בבית)
- 230 גרם דובדבני אמרנה כולל הנוזל (ראו הערה למעלה)
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף כמה דקות למרקם יוגורט. מוסיפים את הדובדבנים יחד עם מעט מהנוזל ומקציפים רק כדי לערבב קצת את הדובדבנים. לא מערבבים עד הסוף אלא משאירים מראה שייש. מעבירים לתבנית ומקפיאים שעה. מניחים על הגלידה עוד דובדבנים ועוד קצת מהנוזל ומקפיאים כמה שעות עד להקפאה מלאה. הגלידה במיטבה בשלושה ימים הראשונים לאחר ההכנה אבל נשמרת טעימה גם שבועיים במקפיא.
הכנתי אחד נקי ואחד עם אמארנה. שתיהן יצאו מתוקות כל כך שאפילו הילדים לא הצליחו לאכול. באסה.
אני מכינה עם חלב מרוכז ביתי שאני מכינה וזה יוצא מעולה. אולי הכנת עם קנוי ואז זה מתוק יותר
אפשר להכין עם דובדבנים טריים?
זה בכלל לא אותו טעם
יש לך אתר מקסים!
הכנתי את גלידת הדובדבנים לפי המתכון, עם קרם קוקוס במקום חלב ובמקום שמנת מתוקה,
כדי שגם בעלי שרגיש לחלב יוכל לאכול.
כמו כן השתמשתי בפחית בדובדבני אמרנה מסוכרים בסירופ שמצאתי בחנות.
המרקם יצא טוב, אבל הגלידה מתוקה מידי לטעמנו (גם הדובדבנים מאוד מתוקים וגם הגלידה עצמה)
יש רעיון איך לגרום לגלידה להיות מתוקה פחות?
דובדבני אמרנה שקונים בחנויות אפייה תמיד מגיעים ממותקים?
היי מיה,
אם נצמדת לכמויות אז לא אמורה להיות מתוקה מידי. דובדבני אמרנה לא מאוד מתוקים, יש להם מתקתקות עדינה אבל זה עניין של טעם.
להפחית מתיקןת זה אומר לשים פחות חלב מרוכז ואז הגלידה תצא פחות רכה. את כן יכולה לשים פחות חלב מרוכז ואיזשהו ליקר שאת אוהבת כדי שהגלידה לא תקפא מידי. אלכוהול מונע קפיאה חזקה
מה זה כוס מדידה?מה הכמות שלו? תודה רבה
היי אתי,
יש לך פה המרת מידות: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa/