הגלידה הכי מהירה והכי טעימה שתכינו משני מצרכים בלבד! זמן מעולה לקנות מנגו ולהקפיא וכך יש לנו גלידות ושייקים עם מנגו כל השנה
כמויות המנגו שהעץ שלנו הניב השנה היו חסרות תקדים. משנה לשנה כמויות הפרי הולכות וגדלות ואי אפשר לתאר את הטעם המדהים שיש למנגו שגדל בצורה אורגנית לחלוטין. אז כבר אכלנו כמויות של מנגו וגם קצת חילקנו, קצת בקמצנות 🙂 כי בכל זאת, אנחנו מטורפים על מנגו. חלק אני מקפיאה לשייקים וגלידות כמו הגלידה המדהימה הזו שמכינים רק ממנגו בשל ויוגורט.
ה"בשר" של המנגו במרקם מושלם להכנת גלידה טבעית ואם שמים קרם קוקוס היא יכולה להיות גם טבעונית. את אותה גלידה בדיוק אפשר להכין מבננה בשלה, גם הבננה במרקם מושלם לגלידה. סך הכל מקפיאים את המנגו וטוחנים כמה דקות, מוסיפים מעט יוגורט וטוחנים עוד כמה שניות. יוצאת גלידה מטריפה.
גלידת מנגו משני מצרכים בלבד!
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- זה מצחיק לקרוא לזה מתכון ובכל זאת העליתי לפני חודש סרטון לאינסטגרם ועד היום מבקשים ממני את "המתכון" לגלידת מנגו, אז החלטתי להעלות אותו גם לבלוג לטובת מי שלא מכיר.
- אני לא כותבת כמויות כי אפשר להכין כל כמות שרוצים. שימו את כמות המנגו שאתם רוצים לטחון ואז תוסיפו יוגורט בהדרגה, כל פעם כף עד לקבלת מרקם גלידתי.
- שימו לב – צריך להקפיא מראש את המנגו לפחות 12 שעות.
- אפשר לשים קרם קוקוס במקום יוגורט ואז הגלידה תהיה טבעונית.
- אני מפזרת קוקוס קלוי מעל הגלידה.
מצרכים
- מנגו בשל ומתוק חתוך לקוביות וקפוא
- יוגורט (רצוי יוגורט יווני או כזה עם אחוזי שומן גבוהים)
אופן הכנה
שמים במעבד המזון את קוביות המנגו הקפואות וטוחנים כמה דקות עד שמקבלים מרקם פירורי. ממשיכים לטחון, לאט לאט הפירורים יתחילו להתגבש ולהתאחד.
עוצרים את פעולת מעבד המזון ומתחילים להוסיף יוגורט – כל פעם כף אחת וטוחנים. מוסיפים עוד כף וטוחנים ככה עד שמגיעים למרקם של גלידה. אוכלים מייד או מקפיאים בקופסה אטומה.
הגלידה נשמרת במקפיא כמה חודשים אבל הכי טעימה מייד אחרי ההכנה.
האם להקפיא שוב אחרי ההכנה או שישר להגיש?
אפשר להקפיא ולהוציא כדורים כמו גלידה
האם ניתן לעשות גם עם פירות אחרים?
אפשר עם בננה. גם היא במרקם טוב
נראה טוב , לא ברורה לי כמות היוגורט, גביע או יותר?
אשמח למתכונים לסוכרתיים
היי מטי,
כתבתי בהקדמה ששמים יוגורט בהדרגה עד שמגיעים למרקם של גלידה. זה תלוי בכמות המנגו שתשימי.
לגבי מתכונים לסוכרתיים – אני לא בקיאה בזה ולא דיאטנית. אני מבשלת את מה שאוכלים אצלי בבית. אני מניחה שיש אתרים ספציפיים לזה