דגים בתנור – בר ים אפוי בתנור.
דגי ים טריים, שלמים, אפויים בתנור, ארוחה מושלמת, בריאה וטעימה שמתאימה ליום יום וגם לארוחת חג או ארוחת שישי חגיגית
אם תשאלו אותי, אני מעדיפה דגים נאים. אני הרבה פחות אוהבת דגים מבושלים ולרוב בדג המרוקאי אני אוכלת את הרוטב והירקות עם חלה ופחות את הדג עצמו. אני מטורפת על סביצ'ה וקרפצ'יו ותמיד במסעדות כשיש אותם למנה ראשונה, זאת תהיה הבחירה הראשונה שלי. מי שלא אכל דג ים, לא יבין את ההבדלים בינו לבין דג שמגדלים בבריכות, שגם הוא טעים , אבל דג ים זה עולם אחר לגמרי וכשהוא טרי, אז בכלל אין מה להשוות. הדג שהכנתי נקרא בר ים והוא אחד הדגים שאני הכי אוהבת. בר ים זה בעצם דג לברק שגם הוא טעים מאוד ובשרני, רק שהבר ים הוא דג שגדל בים, במים המלוחים שנותנים לו טעם מדהים ואחר. הבשר שלו בשרני, אין בו הרבה קוצים יחסית והוא טעים מאוד. הכנתי אותו בתנור עם עגבניות, לימונים, מרחתי אותו בשום קונפי, עשבי תיבול טריים מהגינה, מלח, פלפל ושמן זית איכותי. דג טרי לא צריך יותר מידי התערבות של תבלינים. ממש כמו בשר, הוא מדבר בעד עצמו וכל תבלין עוצמתי שנוסיף, רק יגרע מהטעם שלו.
דגים בתנור – בר ים אפוי בתנור
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- אפשר להכין את המנה הזו עם כל דג שאוהבים ומתאים לתנור. אפשר להתייעץ עם מוכר הדגים.
- זמן האפייה בתנור הוא הזמן של התנור שלי. כיוון שכל תנור אופה אחרת, מומלץ לאפות פחות זמן ממה שכתוב ולבדוק את הדג כדי שלא יתייבש. דג שנאפה יותר מידי יהיה יבש וחבל, כל דקה משמעותית לתוצאה הסופית.
- משקל הדג גם הוא פקטור לזמן האפייה. ככל שהדג קטן יותר, זמן האפייה מתקצר. אז שימו לב שאתם קונים דג שהוא בערך במשקל שכתבתי וגם זה המשקל האידיאלי למנה אחת לכל סועד.
- ככה תכינו שום קונפי: קולפים לפחות 3-4 ראשי שום ומניחים בסיר. מוזגים שמן זית בכמות שתכסה את כל שיני השום ועוד קצת. שמים עשבי תיבול כמו טימין, מרווה, זעתר וכו'. מבשלים על להבה מאוד מאוד קטנה בערך שעה, עד ששיני השום מתרככים. מקררים ומעבירים לצנצנת מעוקרת. שומרים במקרר, זה נשמר חודשים.
מצרכים למנה זוגית – 2 דגים
- 2 דגים בר ים במשקל של כ – 400-500 גרם כל אחד.
- 2 עגבניות בשלות או כ – 15 עגבניות שרי חצויות
- 2 לימונים פרוסים דק
- זעתר/אורגנו טרי
- מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
- 5-6 שיני שום קונפי
אופן הכנה
מניחים נייר אפייה על תבנית שתכיל את שני הדגים ומסדרים עליה עגבניות פרוסות, לימון וזעתר טרי. מזלפים מעט משמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור. חורצים חתכים לרוחב הדגים אבל לא עד הסוף. המטרה היא שהתבלינים ייכנסו גם לחריצים ויתבלו את בשר הדג. מניחים מעל הירקות את הדגים. מורחים את הדגים בשום קונפי – ממש מורחים אותם על הדגים עם הידיים ומוזגים גם מהשמן של השום. בוזקים מלח ופלפל שחור, מניחים פרוסות לימון על הדגים ומניחים עליהם עוד זעתר.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ורק כשהתנור חם מאוד מכניסים את הדגים. אופים אותם כ – 20-25 דקות. אחרי 20 דקות בודקים בעזרת שיפוד או פשוט בודקים באזור שחרצנו את הדגים אם זה מוכן. הבשר אמור להיות לבן ונראה מוכן ולא ורדרד חי. מומלץ לבדוק כדי לא לפספס ולייבש את הדג. מגישים מייד.
נראה מהמם
קניתי פילה בר ים (טרי כמובן) כי פחות אוהבים להתעסק עם פירוק העצמות אצלנו…. האם המתכון מתאים גם לפילה? מה ההתאמות הנדרשות?
היי רביד,
המתכון מתאים גם לפילה. זמן הצלייה יתקצר משמעותית. הזמן תלוי בגודל הפילה. תתחיל מ -10 דקות צלייה ותבדקי אם צריך עוד
ראשית תודה רבה על הטיפ להזמין את הדגים מז׳נו. תמיד קניתי את הדגים אצלם אבל מינואר עברנו לבאר שבע ולא מצאתי פה אף אחד שאפילו מגיע קרוב לאכות. תודות להמלצתך הזמנתי באתר והגיעו דגים מדהימים. המתכון היה מושלם מהשום קונפי שהכנתי מספר ימים לפני לכל הטיפים הקטנים גד מושלם מתכון מעולה. הגשתי עם תפוחי אדמה מניפה שלך ואין מילה אחרת חוץ ממושלם. תודה רבה ????
יוו איזה כייף לשמוע ענת. תודה שאת מעדכנת. שימחת אותי ♥ ♥ ♥