יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
דגים בתנור – בר ים אפוי בתנור
ראשי » דגים » דגים בתנור – בר ים אפוי בתנור

דגים בתנור – בר ים אפוי בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 4 ביוני 2020 4 תגובות

דגים בתנור – בר ים אפוי בתנור.
דגי ים טריים, שלמים, אפויים בתנור, ארוחה מושלמת, בריאה וטעימה שמתאימה ליום יום וגם לארוחת חג או ארוחת שישי חגיגית

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
דגים בתנור – בר ים אפוי בתנור

אם תשאלו אותי, אני מעדיפה דגים נאים. אני הרבה פחות אוהבת דגים מבושלים ולרוב בדג המרוקאי אני אוכלת את הרוטב והירקות עם חלה ופחות את הדג עצמו. אני מטורפת על סביצ'ה וקרפצ'יו ותמיד במסעדות כשיש אותם למנה ראשונה, זאת תהיה הבחירה הראשונה שלי. מי שלא אכל דג ים, לא יבין את ההבדלים בינו לבין דג שמגדלים בבריכות, שגם הוא טעים , אבל דג ים זה עולם אחר לגמרי וכשהוא טרי, אז בכלל אין מה להשוות. הדג שהכנתי נקרא בר ים והוא אחד הדגים שאני הכי אוהבת. בר ים זה בעצם דג לברק שגם הוא טעים מאוד ובשרני, רק שהבר ים הוא דג שגדל בים, במים המלוחים שנותנים לו טעם מדהים ואחר. הבשר שלו בשרני, אין בו הרבה קוצים יחסית והוא טעים מאוד. הכנתי אותו בתנור עם עגבניות, לימונים, מרחתי אותו בשום קונפי, עשבי תיבול טריים מהגינה, מלח, פלפל ושמן זית איכותי. דג טרי לא צריך יותר מידי התערבות של תבלינים. ממש כמו בשר, הוא מדבר בעד עצמו וכל תבלין עוצמתי שנוסיף, רק יגרע מהטעם שלו.


דגים בתנור – בר ים אפוי בתנור

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • אפשר להכין את המנה הזו עם כל דג שאוהבים ומתאים לתנור. אפשר להתייעץ עם מוכר הדגים.
  • זמן האפייה בתנור הוא הזמן של התנור שלי. כיוון שכל תנור אופה אחרת, מומלץ לאפות פחות זמן ממה שכתוב ולבדוק את הדג כדי שלא יתייבש. דג שנאפה יותר מידי יהיה יבש וחבל, כל דקה משמעותית לתוצאה הסופית.
  • משקל הדג גם הוא פקטור לזמן האפייה. ככל שהדג קטן יותר, זמן האפייה מתקצר. אז שימו לב שאתם קונים דג שהוא בערך במשקל שכתבתי וגם זה המשקל האידיאלי למנה אחת לכל סועד.
  • ככה תכינו שום קונפי: קולפים לפחות 3-4 ראשי שום ומניחים בסיר. מוזגים שמן זית בכמות שתכסה את כל שיני השום ועוד קצת. שמים עשבי תיבול כמו טימין, מרווה, זעתר וכו'. מבשלים על להבה מאוד מאוד קטנה בערך שעה, עד ששיני השום מתרככים. מקררים ומעבירים לצנצנת מעוקרת. שומרים במקרר, זה נשמר חודשים.

מצרכים למנה זוגית – 2 דגים

  • 2 דגים בר ים במשקל של כ – 400-500 גרם כל אחד.
  • 2 עגבניות בשלות או כ – 15 עגבניות שרי חצויות
  • 2 לימונים פרוסים דק
  • זעתר/אורגנו טרי
  • מלח ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5-6 שיני שום קונפי

אופן הכנה

מניחים נייר אפייה על תבנית שתכיל את שני הדגים ומסדרים עליה עגבניות פרוסות, לימון וזעתר טרי. מזלפים מעט משמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור. חורצים חתכים לרוחב הדגים אבל לא עד הסוף. המטרה היא שהתבלינים ייכנסו גם לחריצים ויתבלו את בשר הדג. מניחים מעל הירקות את הדגים. מורחים את הדגים בשום קונפי – ממש מורחים אותם על הדגים עם הידיים ומוזגים גם מהשמן של השום. בוזקים מלח ופלפל שחור, מניחים פרוסות לימון על הדגים ומניחים עליהם עוד זעתר.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ורק כשהתנור חם מאוד מכניסים את הדגים. אופים אותם כ – 20-25 דקות. אחרי 20 דקות בודקים בעזרת שיפוד או פשוט בודקים באזור שחרצנו את הדגים אם זה מוכן. הבשר אמור להיות לבן ונראה מוכן ולא ורדרד חי. מומלץ לבדוק כדי לא לפספס ולייבש את הדג. מגישים מייד.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • דג בצרמלה
    דג מטוגן בצרמלה מרוקאית מסורתית
  • לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
    לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
  • סלט כרוב קריספי
    סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
  • תבשיל עוף וסלרי
    תבשיל עוף וסלרי ברוטב חמצמץ

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. רביד הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 13:11

    נראה מהמם
    קניתי פילה בר ים (טרי כמובן) כי פחות אוהבים להתעסק עם פירוק העצמות אצלנו…. האם המתכון מתאים גם לפילה? מה ההתאמות הנדרשות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 14:20

      היי רביד,
      המתכון מתאים גם לפילה. זמן הצלייה יתקצר משמעותית. הזמן תלוי בגודל הפילה. תתחיל מ -10 דקות צלייה ותבדקי אם צריך עוד

  2. ענת אטדגי הגב 11 בספטמבר 2020 בשעה 21:53

    ראשית תודה רבה על הטיפ להזמין את הדגים מז׳נו. תמיד קניתי את הדגים אצלם אבל מינואר עברנו לבאר שבע ולא מצאתי פה אף אחד שאפילו מגיע קרוב לאכות. תודות להמלצתך הזמנתי באתר והגיעו דגים מדהימים. המתכון היה מושלם מהשום קונפי שהכנתי מספר ימים לפני לכל הטיפים הקטנים גד מושלם מתכון מעולה. הגשתי עם תפוחי אדמה מניפה שלך ואין מילה אחרת חוץ ממושלם. תודה רבה ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בספטמבר 2020 בשעה 23:07

      יוו איזה כייף לשמוע ענת. תודה שאת מעדכנת. שימחת אותי ♥ ♥ ♥

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.