דג מטוגן בצרמלה זה מתכון מרוקאי קלאסי שזכור לי מהילדות. אחד ממתכוני הדגים הכי אהובים עליי. תכינו לחם שחור של פעם ותתכוננו להתמכר

בואו נגיד את זה אחת ולתמיד – אין יותר טעים מדג מטוגן. כן, כן אני מטורפת על דגים נאים, סשימי, סביצ'ה, סושי הם הפייבוריטיים שלי אבל אחריהם זה דג מטוגן ואם חייבים אז אפשר צלוי בתנור. את הדגים המטוגנים ברוטב צרמלה לא הכנתי כבר המון שנים משום מה ופתאום נזכרתי בהם וממש התחשק לי לאכול ככה עם לחם שחור של פעם. אז שלחתי את בעלולי לקנות לחם ואני על הדגים. זה יצא כל כךךךךך טעים שאני לא מבינה איך שכחתי את זה כל כך הרבה שנים.

יש דברים שחייבים לשמר כמו במקור ובמקרה הזה את הצרמלה הכנתי במכתש ועלי ולא במכשיר חשמלי. קיבלתי רוטב עשיר בטעמים ובמרקם מושלם. אל דאגה, זה לוקח ממש דקה וחצי לטחון הכל בכלי הזה שאני מאוד אוהבת לטחון בו תבלינים מסויימים. את המכתש ועלי הזה שהוא בגודל מושלם אפשר להזמין פה באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: יהודית

את הדג אני חוצה לחצי לאורך, ממליחה טוב כי דגים אוהבים מלח, טובלת בתערובת של קמח וקורנפלור ומטגנת עד להזהבה יפה. אפשר למזוג מעל את הרוטב ואפשר ממש לטבול כל חתיכת דג, בכל מקרה זה טעים מאוד גם חם וגם קר מהמקרר.




דג מטוגן בצרמלה מרוקאית מסורתית
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הרוטב אני מכינה ממש כמו בשיטה במסורתית עם מכתש ועלי. זה מעניק מרקם וטעמים שמעלים זכרונות מהילדות. את המכתש ועלי הזה שהוא בגודל מושלם אפשר להזמין פה באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: יהודית
- שתדעו שפעם לא היו דגים טריים זמינים כמו היום אז היו מכינים עם בקלה קפוא. היום יש שפע של דגים טריים ולכן רצוי ומומלץ להכין עם פילטים של דג טרי כי הטעמים שונים לחלוטין. אפשר להכין עם בורי, לברק, מוסר או כל דג בשרני אחר שאתם אוהבים. הכנתי עם מושט טרי בלי עור כי הוא זמין בכל סופר והוא בשרני וטעים.
- הדג עם הצרמלה טעים כשהוא חמים, בטמפרטורת החדר או אפילו קר מהמקרר כך שזה ממש גמיש ואפשר להכין מראש ואפילו הטעמים משתבחים כשהדג סופג אליו את הצרמלה.
מצרכים ל- 4 פילטים של מושטים
לצרמלה שמכינים במכתש ועלי
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 15 גרגרי פלפל שחור שלם
- 1 כף זרעי כמון שלמים
- 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
- 7 שיני שום שלמות
- 1/2 צרור עלי כוסברה טריים
- מיץ מלימון שלם
- כ – 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית גדושה סחוג
לדגים
- 4 פילטים של דג מושט טרי
- קורט מלח להמלחת הדגים
- 1/2 כוס קמח
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1/4 כפית מלח
- לטיגון: 1.5 כוסות שמן חמניות
אופן הכנה
מכינים את הצרמלה: שמים את כל החומרים חוץ מהלימון, השמן זית והסחוג במכתש וכותשים לעיסה ראשונית. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית וסחוג וממשיכים לכתוש לעיסה אחידה. אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן זית. כל התהליך לוקח מקסימום 2 דקות, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול לפי טעם אישי.
מכינים את הדגים: אם משתמשים במושטים, חוצים אותם לחצי לאורך. מנגבים היטב את הדגים עם מגבת נייר חזקה וממליחים כל פרוסת דג משני הצדדים. מכינים צלחת עם קמח, קורנפלור ו – 1/4 כפית מלח. מחממים שמן במחבת/סיר טיגון לחום של 170-180 מעלות, מצפים כל פרוסת דג בתערובת הקמחים טוב טוב ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לרשת צינון ומקררים מעט. אם אוכלים מייד, מומלץ להניח בצלחת הגשה ולמזוג מעל את הרוטב. אם לא אוכלים מייד, אפשר לטבול כל פרוסה היטב בצרמלה ולשמור בקופסה במקרר. הדג נשמר טעים עד שלושה ימים במקרר.
בתאבון!





