קצת נמאס לנו מהדג המרוקאי בימי שישי. כבר כמה חודשים שאני מכינה דגים בסגנון אחר מהמרוקאי ומידי פעם מכינה שוב את המרוקאי. הפעם הכנתי דג עם תרד ועגבניות שרי ברוטב חמצמץ וזה יצא כל כך טעים שאני מאמצת קבוע


כבר כמה חודשים אני מכינה בימי שישי סוגים שונים של דגים ולא כפי שאנחנו רגילים את הדג המרוקאי. לכולנו ובמיוחד לי קצת נמאס להכין ולאכול כל שבוע את אותו דג. יש לציין שבעלולי שלי לא ויתר במשך שניםםםם על הדג המרוקאי אבל לאחרונה גם לו נמאס והוא זורם איתנו על דגים נאים או דגים בתנור.
את הסיר הזה הכנתי ממש בהחלטה של רגע. הייתי בחנות הירקות ובדיוק הגיע תרד טרי וכל כך מגרה שהייתי חייבת להכין איתו משהו. מפה לשם – עגבניות שרי, ממש 30-40 דקות והסיר היה מוכן וזה יצא כל כך טעים שכמעט התחסל עוד בצהריים 🙂 הכי מתאים בעיני להגיש את הדג הזה עם אורז לבן.



דג עם תרד ועגבניות שרי ברוטב חמצמץ
לפני שמתחילים
- את התבשיל הכנתי עם סיר סוטאז' מהסדרה החדשה של מגנוס שהוא בקוטר מעולה של 32 ס"מ ומאוד נוח להכנת תבשילים ובמיוחד דגים ברוטב. הסדרה בהנחה מיוחדת לפסח של 18%. הקוד שלי: yehudit.
- ההנחה שלי במגנוס לא קבועה ומתקיימת כל חודש 3-4 פעמים. יש לי קבוצת וואטס אפ ששם אני מעדכנת על המבצעים של מגנוס בזמן אמת. אם תרצו להצטרף לקבוצה תכתבו לי ואצרף אתכם.
- אפשר להכין עם כל סוג של דג שאוהבים אבל מומלץ מאוד להכין עם דג טרי.
- אם מכינים עם דג קפוא יש לעשות לו טיפול מקדים של השרייה במלח ולימון למשך כשעה.
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים
- 6 פילטים של דגי אמנון טריים
- 1/3 כוס שמן זית
- 25 עגבניות שרי (450 גרם)
- 10 שיני שום חצויות
- 2 קופסאות תרד (400 גרם)
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית זרעי כמון
- מיץ מלימון שלם גדול
- 1.5 כוסות מים רותחים
רוטב על הדג
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית זרעי כמון
אופן הכנה
מחממים 1/3 כוס שמן זית בסיר סוטאז' רחב שיכיל את כל הדגים בשכבה אחת. מוסיפים לסיר את העגבניות שרי החצויות, שיני השום, מלח, פלפל שחור, כורכום וזרעי כמון, מערבבים, מכסים את הסיר וצורבים 5-10 דקות או עד שהעגבניות מאבדות מעט נפח ומקבלות צבע. סוחטים לתוכן מיץ לימון ומערבבים עוד דקה. מסירים את הגבעול של התרד ומוסיפים לסיר. מכסים לכמה דקות כדי שהתרד יתחיל לאבד נפח ומערבבים בעזרת מלקחיים. מכסים שוב את הסיר וממשיכים לרכך את התרד עד שהוא מאבד נפח לחלוטין. זה קורה די מהר אז לא זזים מהסיר. מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים, מערבבים ומבשלים 5 דקות. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מסדרים את הדג בשכבה אחת כשהחלק בלי העור יהיה כלפי מטה והעור כלפי מעלה. ככה הדג יספוג טוב יותר את הטעמים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הדג. מבשלים על להבה בינונית – גבוהה 15-20 דקות, עד שרוב הרוטב מצטמצם ומסמיך מעט. מגישים עם אורז לבן.
בתאבון!