אחת המנות היותר טעימות ויפות שהכנתי. סלמון נורבגי ממולא בחמאת אגוזים ועשבי תיבול שטעימה בטירוף בפני עצמה, על הסלמון מרחתי מרינדת מיונז וציפיתי בפיצוחים. יצאה מנה חגיגית וטעימה במיוחד
בתור מנה ראשונה דג זה תמיד בחירה מצויינת! הוא קל ומהיר להכנה, רוב האנשים אוהבים דגים וזו מנה יפהפייה שאפשר בקלות לשדרג מסתם מנה פשוטה למנה חגיגית שתפאר את השולחן.
סלמון הוא אחד הדגים הכי אהובים בארץ. הוא עסיסי, עם מרקם פלייקי וקשה מאוד להרוס ולייבש אותו.
הוא מפוצץ בערכים תזונתיים וויטמינים ונחשב למזון מקדם בריאות. מנה של 3 גרם של סלמון מכילה 5.4 גרם שומן, מתוכם, כ -1.5 גרם הם מחומצות שומן מועילות אומגה 3 ופחות מגרם אחד מגיע משומן רווי שנחשב למזיק. סלמון הוא מקור מצוין לחלבון מלא ואיכותי המספק את כל חומצות האמינו החיוניות שגופנו דורש והוא עשיר בויטמין A ו – B. כמו כן, הוא אחד ממקורות המזון הטבעיים הבודדים של ויטמין D והוא עשיר גם במספר מינרלים, כולל מגנזיום, אשלגן, זרחן, אבץ וסלניום.
אז אחרי שהבנו שסלמון הוא דג ממש בריא ומומלץ, אני חייבת לציין שיש בשווקים ובסופרים כל מיני סוגים ואיכויות של סלמון. אני באופן אישי תמיד מעדיפה לקנות סלמון נורבגי טרי ותמיד בחנות דגים שאני סומכת עליה. דג זה לא משחק ילדים, חשוב מאוד לקנות בחנויות דגים טובות ונקיות עם תחלופה גדולה וחשוב לדעת שלא כל סלמון מגיע מנורבגיה.
למה דווקא סלמון נורבגי?
בנורווגיה קיימים התנאים המושלמים להתפתחות דגי סלמון. סלמון מנורווגיה הוא הסלמון האיכותי ביותר, עם טעם עדין ומרקם ייחודי. הוא גדל בטבע פראי, במים נקיים וקרים ובזכות המים הקרים והצלולים יש לדגי הסלמון סביבה אידאלית לגידול. המים הקרים והצלולים האלו גורמים לסלמון לגדול לאט וכך הוא מתעשר בטעם ומקבל מרקם מושלם. כל סלמון שגדל בנורווגיה מעובד תחת תקנות מחמירות שנוגעות לרווחת בעלי חיים, שזה לא פחות חשוב. הדגים בנורווגיה לא מוזנים באנטיביוטיקה, מה שאומר שהם בריאים יותר למאכל וטעימים יותר.
אז בפעם הבאה שתלכו לקנות סלמון, תוודאו שהוא אכן סלמון נורבגי כי לא כל סלמון מגיע מנורבגיה ולא כל סלמון שמוצג בסופר כדג טרי, הוא אכן טרי.
ועכשיו למנת הסלמון החגיגית שאני מכינה ממש בדקות ומכניסה לתנור 20 דקות לפני ההגשה לשולחן.
אז מה הכנתי?
סלמון ממולא בחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול, מרחתי במרינדת מיונז ותבלינים ומעל הכל פיזרתי פיסטוקים וקשיו גרוסים. יצאה מנה מושלמת, טעימה ויפהפייה בכלום עבודה ומקסימום מראה וטעם.
סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את המנה גם כדג שלם ממולא וגם פרוסות. אני מעדיפה מנות אישיות.
- את הדג פורסים באמצע בקלות עם סכין חדה, אבל, אפשר גם לבקש ממוכר הדגים שיפתח אותו במרכז כדי שאפשר יהיה למלא אותו.
- ניתן ואפילו רצוי להכין את כל השלבים, לשמור במקרר ולהכניס לתנור כ – 1/2 שעה לפני הארוחה.
- הפרוסות של הסלמון מאוד גדולות יחסית ואם מעוניינים במנה ראשונה שלא תשביע במיוחד, מומלץ לחלק אחרי האפיה כל פרוסה ממולאת לחצי וכך למעשה מקבלים מנה ראשונה בגודל סביר שרק פותחת את התאבון לקראת המנה העיקרית.
מצרכים ל – 4 מנות גדולות
- 1,200 סלמון נורבגי טרי
לחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
- 100 גרם עלי תרד
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 2 שיני שום
- 1/3 כוס שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
למרינדת מיונז
- 1/2 כוס מיונז
- 1 כף חרדל דיז'ון חלק
- 2 כפות דבש
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי
- 50 גרם פיסטוקים לא קלויים
- 50 גרם קשיו לא קלוי
אופן הכנה
מכינים את הדג: פורסים את הדג לפרוסות בגודל הרצוי. פותחים כל פרוסה לחצי במרכז אבל משאירים את הקצה מחובר.
מכינים מראש:
חמאת אגוזים: שמים את כל החומרים יחד במעבד מזון וטחנים למשחה חלקה.
מרינדת מיונז: מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה.
ציפוי: טוחנים את הפיסטוקים והקשיו לפירורים גסים.
מרכיבים את המנה ואופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
ממלאים כל פרוסת סלמון בחמאת אגוזים בנדיבות, סוגרים ומניחים בתבנית. מכינים גם את כל שאר פרוסות הסלמון.
מורחים את כל הפרוסות היטב במרינדה ו"מדביקים" את הפיצוחים כך שממש יכסו את כל החלק העליון של הסלמון.
אופים את הסלמון כ – 20 דקות.
מגישים מייד.
בתאבון!
This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.
thank you so much
ערב טוב, המתכון נראה נפלא. הולכת להכין אותו בחג. האם האפייה בתנור היא בטורבו ? והאם צריך לכסות את הדג כשאופים ?
תודה ושנה טובה
היי, בחירה מעולה
אפיה על תכנית רגילה.
לא מכסים
חג שמח ושנה טובה ♥
היי יהודית. האם ניתן להכין את המתכון הזה בהנחה שהולך למקרר ויתחמם שוב למחרת על פלטת שבת?
שנה טובה!
אם כך הייתי אופה כמעט עד הסוף ומחממת על הפלטה
חג שמחחח
היי יהודית
אפשר לוותר על חמאת אגוזים ולמרוח מרינדת מיונז ומעל את הפיצויים
אני מעוניינת להגיש נתח שלם?
זה יהיה טעים להערכתך?
תודה אהובה
ברור שאפשר וזה יהיה טעים מאןד כי בלמון טעים אפילו רק עם שחן זית ומלח
הכנתי בזכותך ויצא מהמם!!!!! תודה רבה!!!
כייף לשמוע
המתכונים שלך נפלאים???????? אשמח לתחליף למיונז במתכון של הסלמון וגם האחרים כגון ציפוי העוף וכדומה. תודה.