יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים
ראשי » ביקורות והמלצות » סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים

סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 2 באפריל 2023 13 תגובות

אחת המנות היותר טעימות ויפות שהכנתי. סלמון נורבגי ממולא בחמאת אגוזים ועשבי תיבול שטעימה בטירוף בפני עצמה, על הסלמון מרחתי מרינדת מיונז וציפיתי בפיצוחים. יצאה מנה חגיגית וטעימה במיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים

בתור מנה ראשונה דג זה תמיד בחירה מצויינת! הוא קל ומהיר להכנה, רוב האנשים אוהבים דגים וזו מנה יפהפייה שאפשר בקלות לשדרג מסתם מנה פשוטה למנה חגיגית שתפאר את השולחן.

סלמון הוא אחד הדגים הכי אהובים בארץ. הוא עסיסי, עם מרקם פלייקי וקשה מאוד להרוס ולייבש אותו.

הוא מפוצץ בערכים תזונתיים וויטמינים ונחשב למזון מקדם בריאות. מנה של 3 גרם של סלמון מכילה 5.4 גרם שומן, מתוכם, כ -1.5 גרם הם מחומצות שומן מועילות אומגה 3 ופחות מגרם אחד מגיע משומן רווי שנחשב למזיק. סלמון הוא מקור מצוין לחלבון מלא ואיכותי המספק את כל חומצות האמינו החיוניות שגופנו דורש והוא עשיר בויטמין A ו – B. כמו כן, הוא אחד ממקורות המזון הטבעיים הבודדים של ויטמין D והוא עשיר גם במספר מינרלים, כולל מגנזיום, אשלגן, זרחן, אבץ וסלניום.

אז אחרי שהבנו שסלמון הוא דג ממש בריא ומומלץ, אני חייבת לציין שיש בשווקים ובסופרים כל מיני סוגים ואיכויות של סלמון. אני באופן אישי תמיד מעדיפה לקנות סלמון נורבגי טרי ותמיד בחנות דגים שאני סומכת עליה. דג זה לא משחק ילדים, חשוב מאוד לקנות בחנויות דגים טובות ונקיות עם תחלופה גדולה וחשוב לדעת שלא כל סלמון מגיע מנורבגיה.

למה דווקא סלמון נורבגי?

בנורווגיה קיימים התנאים המושלמים להתפתחות דגי סלמון. סלמון מנורווגיה הוא הסלמון האיכותי ביותר, עם טעם עדין ומרקם ייחודי. הוא גדל בטבע פראי, במים נקיים וקרים ובזכות המים הקרים והצלולים יש לדגי הסלמון סביבה אידאלית לגידול. המים הקרים והצלולים האלו גורמים לסלמון לגדול לאט וכך הוא מתעשר בטעם ומקבל מרקם מושלם. כל סלמון שגדל בנורווגיה מעובד תחת תקנות מחמירות שנוגעות לרווחת בעלי חיים, שזה לא פחות חשוב. הדגים בנורווגיה לא מוזנים באנטיביוטיקה, מה שאומר שהם בריאים יותר למאכל וטעימים יותר.

אז בפעם הבאה שתלכו לקנות סלמון, תוודאו שהוא אכן סלמון נורבגי כי לא כל סלמון מגיע מנורבגיה ולא כל סלמון שמוצג בסופר כדג טרי, הוא אכן טרי.

ועכשיו למנת הסלמון החגיגית שאני מכינה ממש בדקות ומכניסה לתנור 20 דקות לפני ההגשה לשולחן.

אז מה הכנתי?

סלמון ממולא בחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול, מרחתי במרינדת מיונז ותבלינים ומעל הכל פיזרתי פיסטוקים וקשיו גרוסים. יצאה מנה מושלמת, טעימה ויפהפייה בכלום עבודה ומקסימום מראה וטעם.

מכינים בקלות חמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול
פותחים כל פרוסת דג במרכז כדי שנוכל למלא אותה
מורחים חמאת אגוזים בנדיבות
סוגרים
מורחים מרינדת מיונז
מדביקים פיצוחים ולתנור

סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • אפשר להכין את המנה גם כדג שלם ממולא וגם פרוסות. אני מעדיפה מנות אישיות.
  • את הדג פורסים באמצע בקלות עם סכין חדה, אבל, אפשר גם לבקש ממוכר הדגים שיפתח אותו במרכז כדי שאפשר יהיה למלא אותו.
  • ניתן ואפילו רצוי להכין את כל השלבים, לשמור במקרר ולהכניס לתנור כ – 1/2 שעה לפני הארוחה.
  • הפרוסות של הסלמון מאוד גדולות יחסית ואם מעוניינים במנה ראשונה שלא תשביע במיוחד, מומלץ לחלק אחרי האפיה כל פרוסה ממולאת לחצי וכך למעשה מקבלים מנה ראשונה בגודל סביר שרק פותחת את התאבון לקראת המנה העיקרית.

מצרכים ל – 4 מנות גדולות

  • 1,200 סלמון נורבגי טרי

לחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול

  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
  • 100 גרם עלי תרד
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור

למרינדת מיונז

  • 1/2 כוס מיונז
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 2 כפות דבש
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

לציפוי

  • 50 גרם פיסטוקים לא קלויים
  • 50 גרם קשיו לא קלוי

אופן הכנה

מכינים את הדג: פורסים את הדג לפרוסות בגודל הרצוי. פותחים כל פרוסה לחצי במרכז אבל משאירים את הקצה מחובר.

מכינים מראש:

חמאת אגוזים: שמים את כל החומרים יחד במעבד מזון וטחנים למשחה חלקה.

מרינדת מיונז: מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה.

ציפוי: טוחנים את הפיסטוקים והקשיו לפירורים גסים.

מרכיבים את המנה ואופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

ממלאים כל פרוסת סלמון בחמאת אגוזים בנדיבות, סוגרים ומניחים בתבנית. מכינים גם את כל שאר פרוסות הסלמון.

מורחים את כל הפרוסות היטב במרינדה ו"מדביקים" את הפיצוחים כך שממש יכסו את כל החלק העליון של הסלמון.

אופים את הסלמון כ – 20 דקות.

מגישים מייד.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • קרמבו ביס
    קרמבו ביס בטעם וניל וגם מוקה
  • סלמון וולינגטון
    סלמון וולינגטון - סלמון וירוקים עטופים בבצק עלים
  • סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
    סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
  • תבשיל עוף וחובזה
    תבשיל עוף עם חובזה ועגבניות שרי
אגוזים דגים סלמון פיצוחים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. דסי הגב 17 באפריל 2025 בשעה 21:22

    הי,
    אין על המתכונים שלך, מיוחדים ממש!!!
    בפסח אני לא משתמשת בחרדל – יש לך רעיון מה לשים במקום? נראה לך יצא טוב רק בלוותר עליו

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2025 בשעה 21:55

      תודה רבה רבה
      את יכולה לוותר למרות שזה תורם מאוד לטעם

  2. George Lynn הגב 28 ביולי 2024 בשעה 5:24

    This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 ביולי 2024 בשעה 21:13

      thank you so much

  3. הילה הגב 12 בספטמבר 2023 בשעה 21:26

    ערב טוב, המתכון נראה נפלא. הולכת להכין אותו בחג. האם האפייה בתנור היא בטורבו ? והאם צריך לכסות את הדג כשאופים ?
    תודה ושנה טובה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2023 בשעה 8:56

      היי, בחירה מעולה
      אפיה על תכנית רגילה.
      לא מכסים
      חג שמח ושנה טובה ♥

    • ענת הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 23:00

      היי יהודית. האם ניתן להכין את המתכון הזה בהנחה שהולך למקרר ויתחמם שוב למחרת על פלטת שבת?
      שנה טובה!

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 23:05

        אם כך הייתי אופה כמעט עד הסוף ומחממת על הפלטה
        חג שמחחח

  4. איילת הגב 10 בספטמבר 2023 בשעה 16:07

    היי יהודית

    אפשר לוותר על חמאת אגוזים ולמרוח מרינדת מיונז ומעל את הפיצויים
    אני מעוניינת להגיש נתח שלם?
    זה יהיה טעים להערכתך?
    תודה אהובה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2023 בשעה 21:58

      ברור שאפשר וזה יהיה טעים מאןד כי בלמון טעים אפילו רק עם שחן זית ומלח

  5. טוהר הגב 26 ביולי 2023 בשעה 19:37

    הכנתי בזכותך ויצא מהמם!!!!! תודה רבה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביולי 2023 בשעה 15:22

      כייף לשמוע

  6. סאלי תקוה הגב 9 במאי 2023 בשעה 21:43

    המתכונים שלך נפלאים???????? אשמח לתחליף למיונז במתכון של הסלמון וגם האחרים כגון ציפוי העוף וכדומה. תודה.

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.