מנה ראשונה קלה להכנה, מרשימה וטעימה ממש. אפשר להכין כמו פה במנות אישיות ואפשר גם נתח שלם. הסלמון יוצא עסיסי וטעים ועם הבצק עלים העדין זה ביס מושלם
עוד מנה ראשונה טעימה ומיוחדת שתככב על שולחן החג – סלמון וולינגטון. מכינים בכמה דקות קלות מלית ירוקים, במקרה הזה בחרתי עלי מנגולד כי בכל זאת ראש השנה ומניחים מעל קוביית סלמון טרי. את הסלמון עוטפים עם בצק עלים ומעל עוד יריעת בצק שחותכים עם חותכן מיוחד. את החותכן קניתי במקס סטוק.
סך הכל כמה מצרכים, כמה דקות הכנה ועוד 1/2 שעה אפייה. קל להכנה ועם כל ההכנות של החג, יהיה קל מאוד להתעסק עם זה ולהגיש כמנה ראשונה. הכנתי את המנות אישיות ולא גדולות מידי כי אנחנו לא רוצים לשבוע מהמנה הראשונה אבל כמובן שאפשר להכין עם פילה שלם. זמן האפייה די זהה.
סלמון וולינגטון – סלמון וירוקים עטופים בבצק עלים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין נתח שלם במקום מנות אישיות. זמן האפייה אותו דבר.
מצרכים ל – 8 מנות אישיות
- 500 גרם פילה סלמון נורבגי
- 5 כפות שמן זית
- מעט מלח ים אטלנטי לתיבול הסלמון
- מעט פלפל שחור לתיבול הסלמון
- 2 חבילות בצק עלים (השתמשתי בשמרית)
- 1 חבילה עלי מנגולד (רק החלק הירוק)
- 2 יחידות בצל ירוק
- 50 גרם אגוזי מלך
- 2 כפות גדושות מיונז
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים את הסלמון: חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של כ – 4*5 ס"מ בערך. מתבלים עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
מכינים את מלית הירוקים: קוצצים דק דק את עלי המנגולד, הבצל הירוק והאגוזים ושמים בקערה. מוסיפים מיונז, מלח ופלפל ומערבבים טוב טוב עם הידיים.
מכינים סלמון וולינגטון: חותכים ריבועי בצק עלים בגודל כפול מגודל הסלמון. מניחים כף מהמלית, מניחים על המלית את הסלמון, מניחים על הסלמון דף נוסף ומהדקים היטב. את הדף השלישי מקמחים קלות וחורצים עם גלגלת. פותחים בעדינות את החריצים ומניחים על שכבת הבצק השנייה שהנחנו על הסלמון. מהדקים את הקצוות היטב ובעזרת חותכן פיצה מיישרים את הקצוות. מכינים כך את כל כמות הסלמון. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים 25-30 דקות עד שהבצק נראה זהוב ומוכן.
לרוטב ירוק: טוחנים את שארית המלית עם שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי.
בתאבון