מנה של מסעדות שמכינים הכי בקלות בבית וקוצרים מיליון מחמאות. כל מה שצריך זה דג טרי, רוטב טעים וירקות לצייר על הצלחת
דגים נאים זאת אהבה ענקית שלי. מסוג המנות שאף פעם לא נמאס לי מהן ובכל פעם אני אוהבת לגוון עם הרוטב והשילובים. הסיבה שעד היום לא היה לזה מתכון בבלוג, זה כי תמיד יצא שהכנתי לארוחות משפחתיות בערב ובערב אני לא מצלמת (ענייני תאורה). הפעם הזמנתי לי דג טרי והכנתי לי, כן, רק לי ארוחת צהריים מפנקת. סך הכל לא צריך הרבה כדי להכין את המנות האלה שבמסעדות משלמים עליהן לא מעט ומקבלים נורא מעט. דג טרי, אבל באמת טרי באיכות גבוהה, ממליצה לא לקנות ברשתות שיווק אלא בחנויות דגים מובחרות שאתם יודעים שיש תחלופה גבוהה. רטבים שכדאי שיהיו תמיד בבית כי הם משמשים לעוד מתכונים וירקות. ברגע שיש לנו את כל החומרים, נותר לנו רק לצייר על הצלחת ולקבל מנה מטריפה וטעימה.
סשימי סלמון הכי טעים והכי קל להכנה
לפני שמתחילים
- היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את המנה הזאת גם עם סוגי דגים אחרים.
- חובה חובה דג טרי! לא להכין את המנה הזאת אם לא בטוחים שהדג ממש טרי.
- מומלץ להשרות את עלי הכוסברה במי קרח למשך לפחות שעה ואז לסנן ולייבש. הם הופכים קריספיים וטעימים יותר.
מצרכים לרוטב
- 3 כפות רוטב סויה איכותי (שמתי של קיקומן)
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות רוטב ברביקיו בטעם מעושן ( שמתי של sweet baby Ray's)
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר (אני מקפיאה ואז מגררת כמה שצריך)
- גרידת לימון מחצי לימון/ליים
- 1 כף מיץ ליים טרי
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כפית חומץ אורז
- 1 כף מירין
מצרכים לסשימי
- 200 גרם פילה סלמון נורבגי טרי ללא עור
- 1 פלפל צ'ילי
- 1 בצל שאלוט
- 1/2 מלפפון יפני (או רגיל בלי הגרעינים)
- 1/3 כוס שמן זית
- מעט מלח מאלדון מעושן
- 2 כפות שומשום שחור קלוי
- עלי כוסברה
אופן הכנה
מכינים את הרוטב מכל החומרים בצנצנת ומנערים היטב. חותכים את הסלמון לפרוסות ומניחים בצד. פורסים באלכסון את הפלפל צ'ילי, קוצצים דק דק את הבצל והמלפפון.
מרכיבים את הצלחת: מוזגים את הרוטב על צלחת. מסדרים על הרוטב את הסלמון. מניחים את המלפפון והבצל. מוזגים שמן זית בנדיבות על הדג והירקות. שמים ממש מעט מלח מאלדון על הדג (לא להגזים כי הרוטב מספיק מלוח) מפזרים על הדג שומשום שחור ומניחים עלי כוסברה ומגישים מייד.
בתאבון!
נראה מעולה!!!
מה ממליצה לשים במקום רוטב הברביקיו?
ממליצה לקנות כי הוא טעים בטירוף