קציצות דגים שאני מכינה מדג אמנון טרי קצוץ. אני לא טוחנת את הדג אלא קוצצת אותו עם סכין ויוצרת קציצות. בכל ביס מקבלים צ'אנקים קטנים של דג טרי וטעים
אם אתם מכינים קציצות דגים, תעשו טובה בעיקר לעצמכם ולמי שהולך לאכול אותן ותכינו מדג טרי. יש כל כך הרבה הבדל בטעם ובערכים התזונתיים ובכלל יש לנו בארץ שפע של דגים טריים, אז למה לקנות קפוא??
הפעם הכנתי את הקציצות שלי עם דג אמנון טרי. ביקשתי ממוכר הדגים פילטים בלי עור וקצצתי אותם עם סכין לחתיכות ממש קטנות. בחרתי לא לטחון את הדג כי בקציצות עם דג קצוץ מקבלים ממש צ'אנקים של דג בכל ביס והטעם והמרקם שונים לחלוטין. אם לא בא לכם להתעסק עם קיצוצים, כל חנות דגים טובה תסכים לקצוץ עבורכם את הדג.
קציצות דגים פיקנטיות מדג אמנון טרי
שמרתי לכם בסטורי באינסטגרם את שלבי ההכנה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- אפשר להכין את הקציצות מכל דג שאתם אוהבים, רק תקפידו על דג טרי. האמנון הוא דג זמין, לא יקר ועסיסי אחרי בישול, כך שבעיני הוא אידיאלי לקציצות ובכלל גם דג מרוקאי אני מכינה איתו כל שישי.
- כנסו פה למתכון נוסף של קציצות דגים עם דג קרפיון.
- זו לא טעות! בקציצות שלי אין ביצים או לחם או פירורי לחם כי אין צורך! יש רק דג טרי וטעים ועם לישה קצרה של חומרי הקציצות הוא משחרר חלבון ואפשר ליצור קציצות גם בלי חומרים מקשרים.
- אני שמה בקציצות גרידת תפוז. אל תוותרו עליה, היא מוסיפה טעם מטריף לקציצות.
- שמן פפריקה מכינים כך: שמים בצנצנת פפריקה מכל סוג שאוהבים וממלאים את הצנצנת בשמן קנולה/זית, מערבבים טוב את הפפריקה עם השמן ומוסיפים עוד שמן בגובה של 3 ס"מ מעל הפפריקה. משאירים כך. הפפריקה תשקע והשמן יצוף. השמן שצף זה השמן פפריקה. אני מכינה כך קבוע צנצנת ומשתמשת בשמן וגם בפפריקה.
מצרכים לסיר עם 20-25 קציצות
- 5 פילטים של דג אמנון טרי (850 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גרידת תפוז (לא לוותר)
- חצי חבילה כוסברה קצוצה
- מיץ מחצי לימון טרי
- 4 שיני שום כתושות
לרוטב
- ¼ כוס שמן זית
- 2 פלפלים אדומים
- 1/2 חבילה כוסברה טרייה (לא קצוצה)
- 5 פלפלים סודנים יבשים
- 2 פלפלים צ'ילי טריים
- 8 שיני שום
- 1 כפית זרעי כמון שלמים (קונים בחנות תבלינים)
- 1/2 כפית זרעי כוסברה שלמים (קונים בחנות תבלינים)
- 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (אני קונה של mutti) או 6 עגבניות טריות קלופות ומרוסקות
- 2 כפות רכז עגבניות של mutti
- כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שמן פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
- 2 – 2.5 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן הכנה
מכינים את תערובת הקציצות: בקערה מערבבים יחד את הדגים הקצוצים עם כל שאר החומרים ומערבבים כמה דקות כדי לשחרר את החלבון שיש בדג כך שנוכל לגלגל לקציצות והן לא יתפרקו. שמים במקרר שעה.
מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב ושטוח יחסית שמן זית כך שיכסה את כל בסיס הסיר. מנקים את הפלפלים מגרעינים וחותכים לרצועות. מניחים בסיר את הפלפלים, הכוסברה השלמה, הפלפלים הסודנים, פלפל צ'ילי, שיני שום, גרגרי כוסברה וכמון ומטגנים על להבה נמוכה מאוד עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מערבבים. התהליך הזה לוקח כ -30 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר ומטגנים עוד כ – 15 דקות, עד שהעגבניות מצטמצמות קצת ומשחררות את הטעמים שלהן לסיר. מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן פפריקה ומערבבים. מבשלים עוד כמה דקות ומוסיפים מים רותחים. מבשלים את הרוטב 20-30 דקות על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל להסמיך מעט. טועמים ורק כשהרוטב טעים ומושלם מוסיפים את הקציצות.
משמנים את הידיים בשמן זית, מכינים קציצות ומניחים ברוטב בשכבה אחת. כשמסיימים לשים את כל הקציצות בסיר מנענעים אותו כך שהן יכוסו ברוטב. קוצצים מעל כוסברה טרייה ומבשלים כ – 20 דקות על להבה בינונית עם סיר חצי פתוח עד שהרוטב מצטמצם מעט ומסמיך.
כשהסיר מוכן אפשר להכניס לתנור ל – 5-7 דקות של צריבה על מצב גריל ולהשחים קצת את החלק העליון. זה לא ממש מוסיף לטעם אלא רק לנראות אז לשיקולכם.
האם ניתן להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה (גם בקציצות וגם ברוטב)?
זה לא תחליף אבל אם את לא אוהבת כוסברה אז תשימי מה שאת אוהבת
היי הכנתי את הקציצות יצא מאוד טעים וקליל אבל הקציצות עצמן יצאו לי יבשות?
בדרך כלל מכירה קציצות מבורי וזה פעם ראשונה שהכנתי מאמנון
האם זה מכיוון שהדג רזה? או שבישלת יותר מידי
עשיתי 5 דק בתנור אבל לפני כן על הגז בישלתי כמעט 30 דקות ולא 20 כי לא שמתי לב לזמן
היי סופי,
כשמבשלים דג כל דקה חשובה. ברור שבישלת יותר מידי. הדג ממש לא רזה והוא עסיסי מאוד. כל דג שתבשלי יותר מידי יתייבש
את הדג אפשר לקצוץ במעבד מזון?
כן
היי יהודית ניראה מתכון מעולה, הבעיה שבעלי חשש שלא יהיו דגים וקנה לי 5 פילטים אמנן מהקפוא עם העור.
האם יש לך טיפ להציל אותי מהמצב הזה או שאבוד לי עד לרכישת טקי ללא עוור.
היי ענבל,
שימי את הדגים שעה במלח ואז חצי שעה בלימון כדי לנטרל ריחות ואז תמשיכי אותו דבר
נראה מצוין!
אני רוצה להכין היום, ולא אוכלת גמבות. האם זה מאד משמעותי לטעם או שאפשר להחליף בעגבניות?
היי רוני,
אם את לא אוהבת אז אל תשימי. אפשר עגבניות
האם אפשר לקבל למייל מתכונים מעודכנים מדי פעם ?
תודה
היי שרית,אני ארשום אותך
יוצא דג מרוקאי לא מן העולם הזה.
תודה רבה כייף לשמוע
תודה על מתכון נקי מפרורי לחם וקמחים שונים שאינם תואמים את שיטת האוכל שלי.
בשמחה רבה חיה ♥
נראה נהדר !!!אכין בהתאם למכון ! תודה !
באהבה מיריקה ♥