מקלובה היא מסוג הארוחות שמכינים את הכל בסיר אחד ושולחים לתנור שיעשה את העבודה. הכנתי בסיר יציקת ברזל ששומר על החום הרבה זמן אחרי שמוציאים מהתנור וגם נותן חריכה יפה לעוף ולאורז אבל אפשר בהחלט להכין בכל סיר נונסטיק שיש בבית


אותה שיטה של להכין הכל בסיר אחד רק שפה יש מלא ירקות וגם עוף שעוברים תהליך מקדים, במקרה שלי, צרבתי בסיר נונסטיק עם מעט שמן זית ואז מרכיבים בסיר. הכנתי את המקלובה בסיר יציקת ברזל שיודע לאגור חום בצורה מדהימה, מה שאומר שכאשר נוציא מהתנור זה יישאר חם למשך הרבה זמן ואפילו ישתבח בתוך הסיר. בנוסף כל האזורים החשופים, כלומר התחתית, הצדדים והחלק העליון יקבלו חריכה טובה ממש כמו שאנחנו אוהבים ולא כמו בסיר רגיל שרק התחתית נצרבת. כמובן שאפשר להכין בכל סיר אבל חייב נונסטיק כדי שלא יידבק לסיר ובכל מקרה מומלץ להניח בתחתית נייר אפייה.


מקלובה אורז עם עוף וירקות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין בכל סיר שיש לכם בקוטר 26 ס"מ אבל חייב סיר נונסטיק ומומלץ להניח בתחתית נייר אפייה.
- הכנתי עם שוקיות עוף שזה בעצם כנפיים שחוצים אותם לשניים. אפשר להכין גם עם פרגיות.
מצרכים לסיר בקוטר 26 ס"מ
- 2.5 כוסות אורז יסמין
- לתיבול האורז: 5 כפות שמן זית, 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט, 3/4 כפית פלפל שחור
- 1 ק"ג שוקיות עוף
- כ – 500 גרם ברוקולי (השתמשתי בברוקולי טרי)
- 1 כרובית בינונית
- 2 זוקיני
- 1 חציל
- 1 קופסת שימורי חומוס מסונן מנוזלים
- לתיבול העוף והירקות: קורט מלח ופלפל שחור (הסבר בהמשך)
- לטיגון/צריבת העוף והירקות: כ – 1/2 כוס שמן זית סך הכל
אופן הכנה
מכינים את האורז: את האורז מבשלים כמו פסטה. מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים, מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים 7 דקות בדיוק. מסננים את האורז ושומרים 1 כוס מים להמשך הבישול. מתבלים את האורז מייד עם שמן זית, מלח, פלפל שחור ובהרט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. האורז צריך להיות מעט יותר מלוח מהרגיל.
מטפלים בעוף:מחממים סיר סוטאז' רחב נונסטיק ומוזגים 1/4 כוס שמן זית. צורבים את העוף כמה דקות טובות מכל צד עד שהוא ממש מקבל צבע זהוב עמוק ומוציאים לקערה.
מטפלים בירקות ובחומוס: מפרקים את פרחי הכרובית והברוקולי ומוזגים עליהם מים רותחים עד כדי כיסוי. משאירים כך חצי שעה, מסננים ומייבשים מעט. את החציל קולפים כמו זברה ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, מפזרים עליהם מעט מלח ומניחים במסננת שיגירו את הנוזלים. את הזוקיני פורסים לטבעות בעובי של 1/2 ס"מ, מפזרים עליהם מעט מלח ומניחים במסננת להגרת הנוזלים. מוסיפים לסיר שטיגנו בו את העוף עוד 1/4 כוס שמן זית וצורבים/מטגנים את הירקות עם סיר מכוסה, כמה דקות טובות כך שיקבלו צבע זהוב וגם יתרככו מעט. אם הסיר קטן תעבדו בנגלות. אני הכנתי בסיר גדול בקוטר 36 ס"מ כך שהייתי צריכה סך הכל 2 נגלות. בכל נגלה ממליחים ומפלפלים מעט את הירקות. גם את החומוס מטגנים קלות תוך ערבוב.
מרכיבים את הסיר ואופים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. גוזרים נייר אפייה בקוטר של תחתית הסיר ומניחים בסיר. את הדפנות משמנים קלות עם נטורינה או מניחים נייר אפייה גם בדפנות. מתחילים עם העוף – מניחים את העוף בתחתית הסיר, מעליו שכבת אורז ומהדקים היטב. ממשיכים לסדר בסיר את הירקות והאורז בשכבות ומסיימים עם האורז. את החומוס מניחים על אחת משכבות האורז באמצע. בכל שלב שמניחים אורז חשוב להדק היטב עם היד. כשכל השכבות מוכנות נועצים שיפוד עד לתחתית ויוצרים חורים. מוזגים את כוס מי האורז ששמרנו מבישול האורז בצורה סיבובית כך שיגיעו לכל האזורים. סוגרים את הסיר ומעבירים לתנור למשך כשעתיים או עד שהחלק העליון מקבל צבע זהוב יפה והקצוות של האורז מעט חרוכים. אם מכינים בסיר רגיל ולא סיר ברזל – מסירים לקראת הסוף את המכסה כדי שהחלק העליון יקבל השחמה. כשמוכן, מוציאים מהתנור והופכים על מגש גדול. החלק התחתון אמור להיות זהוב והאורז צרוב וקריספי ממש כמו באורז פרסי (תהדיג).
בתאבון!
האם אפשר אורז מלא במקום רגיל?
מניחה שכן אבל כנראה תצטרכי טיפה יותר נוזלים