אחת המנות היותר קלות ויותר טעימות שהכנתי. כלום עבודה ומקסימום טעם! תבלין סודי שמשדרג את כל העסק להרבה הרבה יותר טעים. העוף יוצא זהוב, האורז יוצא קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים והכל יחד זה הביס המושלם!
אז חזרנו מחופשה באילת, חגגתי יומולדת ובעלולי הפתיע עם חופשה. כמובן שאחרי חופשה כל כך כייפית אין לי ממש חשק לעמול שעות במטבח, יש כביסות ולהחזיר את הבית לכשירות לפני שבת, אז הכנתי תבנית שאין בה הרבה, אבל יש בה הכל – אין הרבה התעסקות, ממש כמה דקות הכנה, אבללל, יש בה הכל, ארוחה שלמה – גם עוף, גם אורז שיוצא קריספי וטעים בטירוף, גם תפוחי אדמה, גם בצל וגם שום שהופך לקונפי. אני מגישה את האוכל עם התבנית המושלמת של מגנוס וכולם אוכלים יחד.
עוף בתנור עם אורז קריספי וירקות
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- השתמשתי באורז בסמטי, אפשר להשתמש גם ביסמין.
- את העוף חתכתי כך שיהיה פתוח. אפשר לבקש מהקצב שיחתוך עבורגם את העוף או לעשות זאת לבד, זה די קל ופשוט.
- אפשר להכין עם חלקי עוף במקום עוף שלם.
- אני מתבלת את האורז והעוף גם עם שומן טלה שמשדרג מאוד את הטעם. אני קונה שומן בתקופת החגים, מחלקת למנות ומקפיאה. בכל פעם שאני צריכה להשתמש בשומן, אני מגררת את הכמות שאני צריכה כשהוא קפוא ומחזירה למקפיא.
- אפשר לצרוב את תפוחי האדמה ורק אז להמשיך את התהליך. היום לא היה לי זמן להתעסק עם זה ולכן פשוט סידרתי הכל בתבנית ושלחתי לתנור.
מצרכים לתבנית גדולה בקוטר 40 ס"מ
לעוף
- 1 עוף שלם במשקל 1.5-2 ק"ג
- 3 כפות גדושות מיונז
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף שומן טלה טחון
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 בצלית ירוקים קצוצים
לאורז
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 2 ליטר מים לבישול האורז
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 1 כף שומן טלה טחון
מצרכים נוספים שנצטרך
- 6-7 תפוחי אדמה (מומלץ דוד משה)
- 2 בצלים סגולים
- 1 ראש שום
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את העוף: מניחים את העוף על נייר אפייה כשהחלק של החזה פונה כלפי מעלה. בעזרת סכין חדה חותכים את העוף לאורכו בחלק של החזה, כך שיהיה פתוח. מערבבים יחד את כל חומרי המשרה ומורחים את העוף מכל הכיוונים טוב טוב. בשלב הזה ניתן לשמור את העוף במקרר כדי שיספוג את התבלינים.
מכינים את האורז: מביאים לרתיחה את המים ומבשלים את האורז 10 דקות, ממש כמו שמבשלים פסטה. אחרי 10 דקות מסננים את האורז, מעבירים לקערה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, בצל ירוק ושומן טלה ומערבבים, שומרים בצד עד לשימוש.
מכינים את הירקות: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם די רכים אבל לא לחלוטין. מסננים מהמים ומקררים מעט. חותכים את תפוחי האדמה לאורך לחצי, חותכים את הבצלים ל – 4 ואת ראש השום חותכים רק בחלק העליון כדי לחשוף מעט את שיני השום.
מסדרים את התבנית ואופים: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מזלפים על התבנית 1/3 כוס שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ופלפל שחור. מסדרים את תפוחי האדמה מסביב לתבנית, מניחים גם את הבצל והשום, מזלפים מעליהם מעט שמן זית. מניחים את העוף במרכז התבנית ומסדרים מסביב לעוף את האורז. מוזגים על כל האורז מסביב לעוף 2 כוסות מים, יוצרים באורז גומות בעזרת כף עץ הפוכה. מכסים את התבנית עם נייר האפייה שעליו תיבלנו את העוף ומעליו נייר כסף. מעבירים לתנור למשך שעה על 170 מעלות. אחרי שעה מעלים את הטמפרטורה ל – 200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה. אחרי שעה מסירים את נייר הכסף ונייר האפיה וממשיכים לאפות עוד כשעה – שעה וחצי או עד שהעוף מקבל צבע זהוב יפה והוא מוכן. מגישים מייד עם התבנית.
בתאבון!
2 ליטר מים לשני כוסות אורז??? לא הגיוני
תקראי הכל
שלום. ניתן להקפיא במנות? איך מחזיק הקפאה? תודה
לא מומלץ
הי, נראה ממש טעים
איך מכינים עם חלקי עוף במקום עוף שלם ? כמה זמן בתנור? כמה מעלות?מכוסה או לא?
תודה רבה
היי נעמי
אותו זמן ואותו תהליך בדיוק
הי
הכנתי את המתכון פעמיים. ממש לפי מה שאת כותבת.
יוצא מדהים אבל האורז נשרף לי בצדדים.
אשמח לדעת איך מונעים את זה.
המתכונים שלך מדהימים.
עושה אותם המון!!!
תודה
נורית
היי נורית,
אולי הכלי שאת משתמשת בו מוליך יותר חום. תנמיכי חום או תאפי פחות זמן
שלוש וחצי שעות העוף בתנור, הוא לא מתייבש?
לא מתייבש בכלל
הי
קראתי את המתכון ונראה נפלא.
רק דבר אחד מפריע לי מאוד.
שומן כבש , בעצם כל דבר שחי בדיר.
אפשר להוסיף שמן זית במקום , נכון ?
תודה
נורית
את יכולה לוותר אם זה מפריע לך. זה שומן טלה, זה לא מסריח כמו שחושבים וזה ממש כמו עוד תבלין