סיר של פסטה וקציצות עוף משפחתי, סיר שמתבשל כולו יחד בתנור ואז כשהוא מוכן, מביאים אותו לשולחן ומוזגים לכל אחד את הצלחת שלו. יש משהו מאוד חם ואוהב כשמגישים עם הסיר לשולחן
עוד סיר שהכל קורה בתנור אבל כדי שיהיה טעם אז בכל זאת עושים תהליך ראשוני על הגז כדי לקבל טעמים עמוקים ולא שטוחים של הרוטב. הקציצות הן קציצות חזה עוף ששילבתי בהן ירקות כדי שיישארו עסיסיות ורכות אחרי הבישול.
זה מסוג הסירים שמכינים לכל המשפחה, כשכולם סביב השולחן מביאים את הסיר לשולחן ומוזגים לכל אחד את הצלחת שלו. אני מתה על צורת ההגשה הזו שיש בה משהו מאוד מאחד ומלכד את המשפחה.
הסיר מוגש לשולחן במלוא יופיו, לפני שנוגעים בו והוא מתחרבש 🙂 🙂
פסטה וקציצות עוף שמכינים בסיר אחד בתנור
כנסו פה למבצע מטורף של 15% הנחה על כל האתר של מגנוס וגם על הסיר המדהים הזה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אמנם הכל מתבשל בסיר אחד אבל כדי לקבל טעמים עמוקים, מכינים את הרוטב כך שיהיה ממש טעים ורק אחר כך משלבים את הפסטה והקציצות.
- לתבשילים אני תמיד משתמשת בעגבניות חתוכות דק או של mutti או של מאסטר שף, שניהם מצויינים.
- את התבשיל אני מגישה ליד השולחן. כשהוא מוכן, אני מביאה אותו לשולחן ומוזגת לכל אחד את הצלחת שלו. יש משהו מאוד חם ואוהב בסירים שמגישים על השולחן ואני מתה על זה.
מצרכים לסיר סוטאז' בקוטר 32 ס"מ
לקציצות חזה עוף
- 1 ק"ג חזה עוף טחון
- 1 בצל גדול מגורר
- 1 תפוח אדמה מגורר
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- לטיגון: 1/3 כוס שמן זית
לרוטב פסטה
- 2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק של Mutti (800 גרם)
- 1 קופסת רכז עגבניות של Mutti (200 גרם)
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס שמן זית
- 4 כוסות מים
- 1 אריזת ספגטי (500 גרם – שמתי של "ליגורי")
אופן הכנה
מכינים את הקציצות: שמים בקערה את החזה עוף הטחון, הבצל, תפוח האדמה, שום, פטרוזיליה, פירורי לחם, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים יחד כמה דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה. שומרים במקרר חצי שעה.
מחממים שמן זית במחבת, יוצרים קציצות שטוחות וצורבים אותן במחבת משני הצדדים ממש רק עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר. שומרים בצד ומכינים את הרוטב.
מכינים רוטב פסטה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
שמים בסיר סוטאז' את העגבניות המרוסקות ומבשלים 7-10 דקות. מוסיפים את הרסק עגבניות, מערבבים ומבשלים 3-4 דקות.
מוסיפים לסיר את השום הפרוס, מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים. מבשלים 10-15 דקות על להבה בינונית – נמוכה. מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות וטועמים כדי לוודא שהרוטב ממש טעים לכם. בשלב הזה מתקנים תיבול אם צריך.
מוסיפים לסיר את כל חבילת הפסטה וסוגרים אותו ל – 5 דקות, אחרי 5 דקות מערבבים את הפסטה.
מסדרים מעל את הקציצות, מטביעים אותן קצת ברוטב.
מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה.
אחרי שעה פותחים את הסיר ומעבירים למצב גריל ל-20 דקות.
מומלץ להגיש לשולחן עם הסיר. מחלקים לצלחות קודם את הקציצות ואז את הפסטה.
ראיתי בסרטון שאת שמה בתערובת של קציצות בצל מטוגן…וגם משהו כתום(אולי גזר)…זה נכון?
הכל כתוב במתכון
היי יהודית,
אפשר לעשות את זה עם בשר טחון במקום חזה עוף טחון?
היי אריאלה,
קציצות בקר צריכות הרבה זמן בישול אז לא במקרה הזה. את יכולה להכין עם פרגיות
יצא מעולה. תודה על מתכון טעים ופשוט.
מהמם כייף לשמוע 🙂
הכנתי הסופ"ש יצא מעולה ,תודה על המתכון
כייף לשמוע
לצערי הרעיון להעביר לגריך ל20 דק. הוא יותר מידי לדעתי.
בתנור שלך זה יותר מידי ואצלי זה היה בול. חייב להבין שזמני אפייה או צלייה משתנים מתנור לתנור וכשכותבים זמנים במתכון חייב להתייחס אליהם אבל גם להסתכל כל רגע ולהפעיל שיקול דעת. במיוחד במתכונים שמכינים בפעם הראשונה
האם יצא טוב גם עם חצי עוף וחצי הודו ?
(סתם כי זה מה שיש לי במקפיא עכשיו)
כן אין בעייה
מתכוונת להכין מחר, יש בבלילה ביצים? ואם לא, איך הם לא מתפוררים? תודה
כי בעוף ובבשר יש מלא חלבון ורק מריך ללוש כדי להוציא אותו
ניראה מצוין!
ארוחת ערב למחר!
אך יתכן שהפסטה לא נהיית 'מושית' (מבושלת יתר..) לאחר הבישול הארוך?
תודהה זה יצא ממש טעים. כי התנור עושה קסמים