תבשיל מושלם בסיר אחד בתנור, סיר יציקת ברזל שהופך כל תבשיל להרבה הרבה יותר טעים! 20% הנחה על סיר היציקה של מגנוס ל- 48 שעות בלבד! כנסו לקבל קוד קופון


סיר עם כל הטעמים שאני אוהבת, גם כרובית, גם חומוס וגם פרגיות עם לימון כבוש שאני כל כך אוהבת והכל מתבשל לו לאט לאט בתנור. כל הזמן שואלים אותי למה לבשל בתנור ומה המיוחד בסיר יציקת ברזל? אז לבישול בסיר יציקת ברזל בתנור יש המון יתרונות ואני אסביר:
- לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת וכל דבר שנבשל בו ייצא הרבה הרבה יותר טעים ועם טעמים עמוקים.
- לתנור יש פיזור חום אחיד ושווה, הבישול מתבצע בצורה עדינה ואיטית ולכן הטעמים שמתקבלים הם עמוקים יותר.
- השילוב של בישול בסיר יציקת ברזל בתנור מניב תוצאה מושלמת!
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה

מבצע ענק לחגים במגנוס!
הנחה מיוחדת על כל האתרבהזנת קוד קופון: yehudit
פרגיות עם כרובית וחומוס בלימון כבוש בתנור
מצרכים לסיר יציקה בקוטר 32.5 ס"מ
- 1 כרובית בינונית
- מים רותחים +חופן מלח גס
- 8 יחידות סטייק פרגית
- 1/3 כוס שמן זית +1/4 כוס שמן זית
- 1 כרישה פרוסה לטבעות
- 1 חבילה בצל ירוק חתוך לרצועות ברוחב 10 ס"מ
- 6-7 שיני שום שלמות
- 1 פחית שימורי חומוס
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 5-6 פרוסות לימון כבוש
- כ – 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים ושמים בקערה, מוזגים על הפרחים מים רותחים ומלח, משאירים חצי שעה ומסננים את המים. מחממים 1/3 כוס שמן זית בסיר סוטאז' וצורבים את הפרגיות משני הצדדים לגוון זהוב, מוציאים ומניחים בצד. באותו סיר מטגנים את הכרישה, הבצל הירוק והשום כמה דקות, מוסיפים את החומוס, מערבבים ומטגנים כמה דקות. אם חסר שמן זית מוסיפים עוד מעט ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום, מניחים את פרוסות הלימון הכבוש, מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוזגים מים רותחים, מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול, מחזירים לסיר את הכרובית והפרגיות, מוזגים על הכרובית 1/4 כוס שמן זית, ממליחים ומפלפלים אותה קלות, מרטיבים את הכרובית והפרגיות עם הרוטב, מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה – שעה וחצי, עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והתבשיל מוכן.
בתאבון!
האם אפשר להשתמש בפרוסות לימון רגילות?
היי רחלי,
לא כי זה יהיה מריר. את יכולה מיץ לימון אבל הכי טעים לימון כבוש