סיר ילדות שמכינים פעם בהמון זמן ומתענגים עליו עד לפעם הבאה שתקרה כנראה עוד הרבה זמן כי נקניקיות כבר מזמן לא נמצאות בתפריט היומי, השבועי או החודשי שלנו ובכל זאת סיר זכרונות זה תמיד כייף לאכול
בואו נודה על האמת, כולנו אוהבים נקניקיות ולא אוכלים כי זה לא בריא. אבללל לפעמים הנשמה מבקשת קצת ג'אנק ואין בזה משהו רע, במיוחד אם זה קורה פעם בהמון המון זמן. אני לא בעד התנזרות משום דבר, כל דבר במידה זה בסדר בעיני.
היום זה נדיר ביותר שאני מכינה פתיתים ונקניקיות אבל, כשהייתי בהריון עם חורצ'ק שלי, שזה לפני כ- 30 שנה (OMG) הייתי מכורה לנקניקיות בלחמנייה וליד תמיד פאנטה אורנג' שבזמנו קראו לזה קינלי. כל ההריון אכלתי נקניקיות וקינלי בלי הפסקה וכנראה זאת הסיבה שחורצ'ק גם ממש ממש אוהב, אז הכנתי לו. תנסו פעם נקניקיות בלחמנייה וליד פאנטה אורנג', שילוב קטלני.
כדי שלא יהיה לגמרי ג'אנק וקצת לאזן את המצפון, שילבתי בסיר בצל, סלרי וגזר שטחנתי בנינג'ה. הירקות גם מוסיפים טעם וגם הופכים את הכל להרבה יותר עסיסי.
פתיתים ונקניקיות בסיר אחד בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבחנכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כדי להעשיר את הפתיתים אני מוסיפה להם ירקות שמוסיפים גם טעם וגם עסיסיות. אם לא אוהבים ירק מסויים, פשוט לא שמים אותו.
- הסוד לפתיתים אחד אחד, רכים ולא נדבקים זה שמן! אני משתמשת בשמן זית שגם מוסיף טעם ויותר בריא, אז לא לחשוש לשים שמן כי הפתיתים אוהבים אותו.
- אני אוהבת להכין סירים בתנור כי חלוקת החום היא שווה והתבשילים יוצאים מושלמים. אפשר להכין על הגז על הלהבה הכי קטנה שיש.
מצרכים לסיר גדול
- 1 שקית פתיתים עגולים
- 500 גרם נקניקיות
- 1 בצל
- 1 גזר
- 3 גבעולי סלרי
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 1 קופסת רכז עגבניות (210 גרם של mutti)
- 1/3-1/2 כוס שמן זית (השמן חייב לכסות טוב את תחתית הסיר)
- 2 כפיות יפות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מים רותחים עד גובה הפתיתים ועוד כוס אחת
- להגשה: 2 בצלים ירוקים פרוסים דק (רק החלק הירוק).
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
טוחנים את הבצל, הגזר והסלרי במעבד מזון, מתקבלות קוביות ממש קטנות.
פורסים את הנקניקיות ברוחב הרצוי.
מחממים שמן זית בסיר סוטאז' שניתן להכניס לתנור ומטגנים על להבה בינונית – קטנה את כל הירקות והשום יחד במשך כ – 20-30 דקות, מידי פעם מערבבים, עד שהם צרובים היטב. אם צריך, מוסיפים באמצע עוד מעט שמן כדי לשמוןר על הלחות והשומניות של הירקות.
מזיזים את הירקות הצידה בתוך הסיר, כך שמפנים חצי משטח הסיר, בחלק הפנוי שמים עוד מעט שמן זית ומטגנים את הנקניקיות כמה דקות עד שהן נצרבות מעט. מערבבים את הנקניקיות עם הירקוןת שהעברנו הצידה.
מוסיפים לסיר את הפתיתים, רכז עגבניות ותבלינים, מערבבים ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. בשלב הזה טועמים את המים ומוודאים שלא חסר מלח.
סוגרים את הסיר ומעבירים לתנור, מניחים את הסיר על גבי רשת במרכז התנור ומבשלים 20 דקות.
מוציאים את הסיר מהתנור והופכים את הפתיתים בעזרת מזלג.
מפזרים מעט בצל ירוק פרוס דק ומגישים.
באיזה שלב מוסיפים את הפתיתים?
זה כתוב במתכון