סיר של קציצות, תפוחי אדמה וחומוס ברוטב צהוב והכל קורה בסיר אחד בתנור. התנור והסיר עושים לתבשיל קסם והוא יוצא במרקם וטעם מושלמים שקשה לקבל בצורה אחרת
תבשיל נוסף שקורה כולו בתנור עם הסיר האהוב עליי. יש משהו בסיר ובתנור שעושה קסמים לאוכל, הוא יוצא במרקם מושלם והטעמים כל כך עמוקים כמו שרק בישול ארוך בתנור יכולת לתת. כמובן שאפשר על הגז, אבל אני מעדיפה תמיד תנור.
השמש לא לטובתי בימים החורפיים האלה ועד שאני מסיימת לבשל, אין לי טיפת אור לצילום אז נסתפק בזה עד שאכין שוב.
קציצות עם תפוחי אדמה וחומוס ברוטב צהוב
לפני שמתחילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני מכינה את התבשיל בתנור בסיר ברזל של מגנוס. אפשר להכין גם על הגז אבל ממליצה בחום על התנור.
לקציצות
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו
- 2 בצלים טחונים דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס פירורי לחם/קמח שקדים
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 1/4 כוס שמן זית
לטיגון: 1/4 כוס שמן זית
לתבשיל
- 2 בצלים ענקיים פרוסים לרצועות
- 2 עצמות אסאדו /עצמות מח
- 1 קופסת שימורי חומוס
- 10 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כפית גדושה מלח ים אטלנטי
- מים רותחים עד לכיסוי כל הירקות
אופן הכנה
מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים יחד את כל החומרים של הקציצות וממש לשים כמה דקות עם הידיים כדי לשחרר מהבשר את החלבון. מעבירים למקרר למינימום שעה. אחרי שעה יוצרים קציצות. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים קלות את הקציצות.
מכינים את התבשיל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל והעצמות, מוסיפים את הכורכום וממשיכים לטגן במשך כחצי שעה עד שהבצל מזהיב ומאבד נפח, מידי פעם מערבבים. כשהבצל זהוב מוסיפים את החומוס ומערבבים כמה דקות. קולפים את תפוחי האדמה, את הקטנים יותר משאירים שלמים ואת הגדולים פורסים לחצי או לארבע לאורך. מסדרים את תפוחי האדמה בסיר, מתבלים במלח ופלפל לבן ומערבבים. מוזגים מים רותחים כך שיכסו את כל הירקות ועוד 3-4 ס"מ מעליהם. מבשלים 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. לא להמליח מידי כי כשהתבשיל מצטמצם המליחות עולה. מסדרים בסיר את הקציצות בתוך הרוטב, מכסים ומכניסים לתנור למשך חצי שעה ומנמיכים את החום ל – 160-170 מעלות. ממשיכים לבשל עוד כשעה – שעה וחצי. כשהתבשיל כמעט מוכן, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה, עד שהרוטב מסמיך והתבשיל מקבל צבע שחום. הכי טעים לאכול עם לחם אחיד של פעם או עם חלה מרובעת הכי פשוטה.
בתאבון!
היי, רציתי לדעת אם אפשרי להחליף את הלחם ופירורי לחם בתחליף ללא גלוטן? אחת הילדות צליאקית.. תודה!
במקום פירורי לחם שימי קמח שקדים ובמקום לחם רטוב שימי 200 גרם חזה עוף טחון
וואו יצא מעולה וטעים מאד, אליפות????
כייף ממש לשמוע
תודהה
היי יהודית.
נראה מתכון חלום.
אשמח לדעת חמי שלא חובב גדול של קינמון, עם איזה תבלין אפשר להחליף את הבהרט
פשוט לוותר
יצא מעולה! ארומה של חמין. תודה!
כייף לשמוע
כל מתכון שעשיתי שלך פשוט יצא מעולה! ואת זה אני מכינה שבוע שני ברצף הבן-זוגי עף על זה וביקש שוב?
איזה כייף
נראה מעולה ! אפשר לדעתך להוסיף גם קצת בשר בפנים ( כמו כתף )במקום עצמות . השאלה איך מבשלים את הבשר קודם כדי שיהיה מספיק רך . כי שעתיים בידול לא מספיק לדעתי . תודה
היי עדי,
גם קציצות וגם בשר?
תבשלי את הבשר איזה שעה וחצי לבד ואז תוסיפי לתבשיל מהתחלת הבישול
יהודית יקרה, כל מתכון שלך ממש אליפות, את הקציצות מכינה כבר כמה פעמים במקום החומוס שמה פעם חצאי ארטישוק או פטריות. ממש אליפות. תודה רבה????
נשמע מצויין
אפשר לא לטגן את הקציצות? אפשר להחליף את החומוס בשעועית צהובה?
אין בעייה