אם כבר שקשוקה אז שתהיה ממש עשירה, עם ירקות כמו חציל, תפוחי אדמה, פלפל אדום וזוקיני. גם הרוטב עשיר מאטד עם עגבניות שרי ופלפל אדום ועוד דברים טעימים. זו בעצם ארוחה שלמה ומזינה
שקשוקה זאת ארוחה שמבחינתי סוגרת לנו פינה של ארוחת צהריים. ואם כבר ארוחת צהריים אז שתהיה עשירה בירקות. אז הכנתי שקשוקה עם חצילים ותפוחי אדמה ופלפל אדום וזוקיני וכל זה נכנס לרוטב שגם הוא עשיר וטעים, עם עגבניות שרי ועגבניות Mutti ופלפל אדום קצוץ דק ושום, בקיצור חגיגה. תכינו או תקנו לחם טרי שווה ואתם מסודרים.
שקשוקה פיקנטית עם ירקות
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין גם שקשוקה רגילה פה ופה שקשוקה חצילים ופה שקשוקה עם חצילים אבל בהגשה מיוחדת ואחרונה חביבה שקשופיצה – שקשוקה ופיצה
- שמן פפריקה אני מכינה כך: שמה את הפפריקה בצנצנת, ממלאת בשמן זית ומערבבת היטב. כשכל הפפריקה ספוגה בשמן אני מוסיפה עוד כ – 1 ס"מ שמן מעל. זה נשמר כך המון זמן ואני בכל פעם משתמשת רק בשמן ודואגת למלא שוב בשמן ולערבב.
מצרכים
לירקות
- 1 חציל
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 פלפלים אדומים מתוקים
- 1 זוקיני
- 3-4 כפות שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
לשקשוקה
- 1/4 כוס שמן זית
- 15 עגבניות שרי
- 2 פלפלי אדומים מתוקים
- 1 פלפל צ'ילי
- 4 שיני שום
- 1 קופסת שימורי עגבניות (400 גרם – של Mutti)
- כ – 1/2 שפופרת רכז עגבניות (100 גרם – של Mutti)
- 1 כפית שמן פפריקה
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כוס מים רותחים
- 6 ביצים
- לפיזור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
מכינים את הירקות בתנור: מדליקים את התנור על חום של 180-200 מעלות. קולפים את החציל כמו זברה ופורסים לפרוסות די גדולות. מבשלים את תפוחי האדמה 80% וחותכים לקוביות גדולות, חותכים לקוביות גדולות גם את הפלפלים והזוקיני. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית, בוזקים מלח ואופים כשעה או עד שהירקות מזהיבים ומוכנים.
מכינים את השקשוקה: חותכים את העגבניות לחצי, קוצצים דק דק את הפלפלים ופורסים דק את שיני השום. מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומוסיפים את הירקות למחבת על להבה בינונית – גבוהה. סוגרים את המחבת ומידי פעם מערבבים. מבשלים כך למשך כ – 10-15 דקות או עד שהירקות מתרככים והעגבניות ממש מאבדות נפח. מוסיפים את שימורי העגבניות והרכז, מתבלים בשמן פפריקה, מלח, פלפל שחור, מים רותחים ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלההבה למינימום ומבשלים כ – 30 דקות עד שמקבלים רוטב סמיך וטעים. מוסיפים לסיר את הירקות שאפינו בתנור ומערבבים. מבשלים יחד עוד כ – 10 דקות ומוסיפים את הביצים אחת אחת. מכסים את הסיר ומבשלים עד למידת העשייה האהובה עליכם. מתבלים במלח, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.
בתאבון!