תבשיל בטעמים תאילנדים כל כך קל להכנה שלא תרצו יותר להזמין במסעדות. קונים כמה מצרכים בסיסיים שיהיו במזווה ומתחילים לבשל טעמים תאילנדים בקלות
עוד תבשיל בסגנון תאילנדי- קארי ירוק עם כרובית וחזה עוף. תבשילים שתמיד היינו בעלולי ואני מזמינים במסעדה ומתענגים על כל ביס. לאחרונה אני ממש נהנית להכין בבית ולשחק עם הטעמים והירקות. זה כל כך קל ופשוט להכנה כי למעשה במחית קארי טמון כל הטעם כך שכל שנותר זה לשלב עוד קצת תבלינים, ירקות וקרם קוקוס טעים כמובן. ממש תוך 20-30 דקות יש לנו ארוחה מושלמת וטעימה.
תבשיל קארי ירוק עם כרובית וחזה עוף
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- אפשר להכין את התבשיל עם פרגיות או טופו.
- את הג'ינג'ר אני שומרת במקפיא, מגררת לפי הצורך ומחזירה למקפיא.
מצרכים
- 1 כרובית בינונית
- מים רותחים + מלח להשריית הכרובית
- 1/4 כוס שמן חמניות/קנולה
- 400 גרם חזה עוף
- 3 כפות גדושות מחית קארי ירוק (השתמשתי בקארי של "אסיה")
- 1 בצל סגול גדול
- 1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל)
- 400 מ"ל מים (למדוד עם הפחית של הקרם קוקוס)
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 3 כפות רוטב דגים
- 10 עלי כפיר ליים
- 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- 2 בצל ירוק
- 1 כף קורנפלור + 1/4 כוס מים
לאורז
- 1 כוס אורז עגול לסושי
- 2 כפות שמן חמניות
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את התבשיל: מפרקים את פרחי הכרובית ומשרים חצי שעה במים רותחים ומלח ומסננים. חותכים את העוף לקוביות בגודל 2.5*2.5 ס"מ וממליחים קלות. חותכים את הבצל למקטעים של 10 ס"מ. מחממים שמן במחבת רחבה וצורבים את החזה עוף מכל הצדדים כמה דקות עד להזהבה ומוציאים לצלחת. באותה מחבת שמים את פרחי הכרובית וצורבים אותם עד להזהבה וריכוך חלקי, אם צריך מוסיפים עוד מעט שמן. מוציאים אותם לקערה. באותה מחבת שמים את מחית הקארי ומערבבים דקה כדי קצת לפתוח את הטעמים. מוסיפים למחבת קרם קוקוס, בצל סגול ומערבבים כמה דקות כדי לתת לבצל להתרכך מעט. מוזגים את המים, רוטב סויה, רוטב דגים, מוסיפים את הכפיר ליים וג'ינג'ר ומערבבים. מוסיפים בצל ירוק ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית וטועמים. אם צריך מתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. מחזירים למחבת את הכרובית והחזה עוף ומבשלים על להבה גבוהה 5-10 דקות. מערבבים יחד קורנפלור ומים ומוסיפים למחבת. מערבבים כל הזמן ומסמיכים את הרוטב.
מכינים אורז: מחממים את השמן ומטגנים כמה דקות את האורז. מתבלים במלח וסוכר, מוסיפים מים רותחים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה שיש לנו בגז ומבשלים 15 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים עם מזלג, מכסים את הסיר מבשלים עוד 5-7 דקות ומכבים את הגז.
בתאבון!
נראה מושלם!???? מה זה רוטב דגים? איפה קונים?
גם עלי כפיר ליים איפה קונים?
תבלינים ומוצרים אסיאתיים. יש בחנויות כמו מזרח מערב וגם כמעט בכל סופר
הי, נראה מעולה!
אין באזור שלי עלי כפיר ליים טריים/קפואים. אפשר להשתמש במי7בשים?
אין בעייה בכלל