חרוסת תמרים ואגוזים לפסח. את החרוסת אני מכינה עם תמרים, יין והמון אגוזי מלך טחונים. החרוסת היא אמנם לברכות אבל בשבילנו היא חטיף טעים
יש המון גרסאות לחרוסת, לכל בית יש את החרוסת שלו. אני מכינה את החרוסת כמו חמותי, שזה ממש סוג של חטיף טעים בטירוף או מעין ממתק שאי אפשר להפסיק לאכול.
אני מכינה את החרוסת עם תמרים, המון אגוזים והמון תבלינים. אצלנו, כמה חרוסת שיש ככה היא מתחסלת, הממתק של צלחת הפסח.
חרוסת תמרים ואגוזים לפסח
מצרכים להמון כדורי חרוסת
- ½ ק"ג תמרים בוואקום
- ¼-½ כוס יין אדום מתוק (זה שמשמש לקידוש)
- 2 כפיות קינמון
- ½ כפית הל
- ½ כפית ציפורן
- 3 כוסות אגוזי מלך טחונים גס
אופן הכנה
- מחממים על אש נמוכה יין ותמרים עד שהתמרים הופכים למחית.
- מסירים מהאש ומוסיפים תבלינים ואגוזים. מערבבים היטב.
- מעבירים לקופסא אטומה ושמים במקרר כמה שעות להתייצבות.
- מכינים כדורים ושומרים בקופסא במקרר עד לשימוש.
[…] למתכון לחצו כאן […]