טארט שוקולד צ'יפס וקרם וניל. כשאני עושה ניסיונות במטבח ומשלבת שאריות מעוגות אחרות וזה מצליח בטירוף. אחת הקלות והטעימות שהכנתי לאחרונה


טארט שנולד משארית של קרם וניל שנשאר לי מהמתכון של ה – Egg Tart המדהיםםם שהכנתי. נוביק, החייל שלי ביקש עוגיות לבסיס, אז שבת בבוקר קמתי והתחלתי יום אפיית עוגיות, ביניהן עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות חמאה עם שוקולד צ'יפס, מעולות שהמתכון שלהן הוא חלק מהעוגה הזו, עוגיות סבלה שוקולד, בקלאווה ועוגיות חמאה של אורנה.

האמת שרציתי להכין עוגיות חמאה ושוקולד קלות, כאלה שלא צריך בשבילן מיקסר. יצאו עוגיות חמאה ושוקולד טעימות מאוד וכמו שאני תמיד אומרת: מה רע? שימו חומרים טובים, ייצא משהו טוב.

אז בלי הקצפות, פשוט ערבבתי את החומרים לבצק נוח והכנתי כדורים. אפיתי אותן ואז בנגלה השנייה החלטתי להכין מהן עוגה במחבת, נזכרתי שנשארה לי מלית וניל מה – Egg tart שהכנתי יומיים קודם, אמרתי נשלב ונראה מה ייצא ויצא מושלםםםם!!

אז קודם כל העוגיות יצאו מדהימות בפני עצמן אבלללל הטארט הזה יצא מפתיע ברמות אחרות. הבסיס רך ושוקולדי, הקצוות קריספיים והמלית וניל משתלבת פשוט מושלם ואפילו לא צריך בשבילן מיקסר או מעבד מזון.

יוצא טארט אחד בקוטר 22 ס"מ ו – 8 עוגיות

טארט שוקולד צ'יפס וקרם וניל
לפני שמתחילים
- הטארט מורכב מבצק של עוגיות חמאה ושוקולד. אין צורך במיקסר, רק מערבבים את החומרים ואופים.
- מהכמות הזו מקבלים טארט אחד בקוטר 22 ס"מ + 8 עוגיות חמאה ושוקולד. אפשר להכין את כל כמות העוגיות בתבנית גדולה יותר (קוטר 24 ס"מ) ולהכפיל את כמות קרם הווניל.
- העוגה הכי טעימה כשהיא חמימה. אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.
- אני שמתי שוקולד חלב שאני קונה במטבעות בחנויות שמתמחות באפייה. אפשר לשים שוקולד קצוץ.
מצרכים לתבנית בקוטר 22 ס"מ
לבצק עוגיות
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- קורט מלח
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1 ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כוס מטבעות שוקולד חלב
קרם וניל
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
- 1/4 כוס חלב
- 1/4 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 1.5 כפיות קורנפלור
- 1/2 כפית מחית וניל/תמצית וניל/תוכן מחצי מקל וניל
לפיזור
- חופן מטבעות שוקולד
אופן הכנה
עוגיות חמאה ושוקולד: עובדים עם הידיים, אין צורך במיקסר. מערבבים בקערה את החמאה,שני סוגי הסוכר ומלח. מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים ממש מעט ורק עד שמתגבש בצק. מוסיפים שוקולד ומטמיעים בבצק. לא ללוש את הבצק אחרת ייצאו עוגיות קשות. רק מטמיעים קלות את השוקולד.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את בצק העוגיות על הבסיס ועל הדפנות. מהבצק שנשאר מכינים עוגיות.
קרם וניל: מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והחלמונים ומערבבים כדקה עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את הקורנפלור והווניל ומערבבים היטב לבלילה חלקה ויוצקים על בסיס העוגיות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ – 20 דקות. מוציאים את הטארט מהתנור, מפזרים על קרם הווניל חופן שוקולד וממשיכים לאפות עוד 5- 7 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה בקצוות.
מצננים מעט ופורסים. העוגה הכי טעימה כשהיא חמימה.
אפשר כמובן להגיש עם כדור גלידה או קצפת לא מתוקה ואז זה בכלל מושלם.
ואוו איזו עוגה טעימה! הוניל עם העוגיה, פשוט מושלם! תודה רבה!!!
אפשר להכין רק את הבצק עוגיות בתור עוגה, בלי הקרם ווניל?
היי תהילה,
כן, אבל צריך לקרר את הבצק כמה שעות טובות לפני שאופים