עוגת סולת במילוי מלבי או כפי שהיא נקראת במקור בסבוסה בל אשטה. עוגה עסיסית וטעימה בטירוף, כזו שאי אפשר להפסיק ליישר.
עוגות סולת הן מסוג העוגות האהובות עלינו בבית. המרקם הגרגירי של הסולת, הסירופ שמעניק לה עסיסיות ממש ממש עושים לנו את זה והאמת, זה מסוג העוגות שלא מפסיקים ליישר.
העוגה הזאת היא אחת הטעימות שיצא לי להכין בגזרת עוגות הסולת. בדרך כלל אני מכינה עוגת סולת עם שקדים וצימוקים שיוצאת כל כך טעימה ומיוחדת שכל מי שטועם אותה לא יכול להפסיק לאכול. את העוגה הזו, שהיא למעשה עוגת סולת חלבית, כי יש בה יוגורט וחמאה והיא ממולאת בקרם חלב שזה למעשה מלבי, ראיתי אצל פרח רסלאן באינסטגרם.
אם פרח נראית לכם מוכרת, זה כי היא הייתה אחת המתמודדות המעניינות והמוכשרות בתכנית מאסטר שף. לאורך כל התכנית היא יצרה מתכונים מקוריים ומיוחדים ואישית הייתי בטוחה שהיא תהיה הזוכה של העונה. מזל שיש אינסטגרם (בואו לעקוב) ואנחנו זוכים לראות יצירות אותנטיות מהמטבח שלה שהוא מאוד מיוחד ומסקרן לצד מתכונים מודרניים וחדשניים שהיא מפתחת ומשתפת.
העוגה הזו היא אחת הטעימות והמיוחדות שהכנתי. הסולת עסיסי בטירוף, המלית טעימה כי מה רע במלבי ומי ורדים?? היא קיבלה ציון מאוד גבוה אצל כל הטועמים ובהחלט תיכנס לרפרטואר המתכונים שלי, מעבר לזה שהיא תהיה בסיס לעוד שילובים ומליות כמו למשל שאת הסולת אני אכין בטעם וניל במקום מי ורדים והמלית תהיה מלית מסקרפונה או קרם פאטיסייר. בקיצור, יש מלא רעיונות כווריאציה לעוגה הזו.
עוגת סולת במילוי מלבי (בסבוסה בל אשטה)
לפני שמתחילים
- המתכון לעוגה הזו הוא של פרח ראסלן עם שינויים קלים שלי (בכמות היוגורט).
- הטיפ של פרח לסולת עסיסית ולא דחוסה זה ללוש את הסולת עם האצבעות. יש סרטון אצלה באינסטגרם שבו היא מדגימה את הלישה.
- במקור צריך לשים סמנה, שזה חמאה מזוקקת. לי יש בבית סמנה. אם אין לכם, שימו חמאה רגילה.
- את המלבי מכינים עם מעט מאוד סוכר. את המתיקות הוא מקבל מהסירופ שמשקים בו את העוגה לאחר האפייה.
- במקור פרח שמה בעוגה מי זאהר. אני לא אוהבת את הטעם של מי הזאהר אז שמתי מי ורדים. את הכמות של מי הוורדים אתם תקבעו, פשוט שימו כמה שאתם אוהבים.
- העוגה טעימה גם כשהיא חמימה וגם קרה מהמקרר.
- העוגה נשמרת במקרר עד שבוע.
מצרכים לתבנית בגודל 20*27 ס"מ
לעוגת סולת
- 1/2 ק"ג סולת
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קוקוס
- 200 גרם יוגורט 3%
- 130 גרם יוגורט יווני 7% (יש לחברת שטראוס)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 100 גרם חמאה מזוקקקת /חמאה רגילה רכה
קרם מלבי
- 2 כוסות חלב
- 5 כפות קורנפלור (50 גרם)
- 1 כף סוכר
- 2 כפות מי ורדים (אם משתמשים בתמצית, שמים רק כמה טיפות)
סירופ סוכר
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות מי ורדים (אם משתמשים בתמצית, שמים רק כמה טיפות)
אופן הכנה
מכינים מלבי: שמים בקלחת את כל החומרים, מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שמקבלים בלילה סמיכה במרקם מלבי. כשהבלילה רותחת ומתחילות לצוץ בועות במרכז הקלחת, זה הסימן שזה מוכן. מעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים סירופ סוכר: מבשלים את הסוכר והמים כ – 10 דקות עד שמקבלים סירופ סמיך מעט. סוחטים מיץ לימון ומבשלים עוד 2 דקות. מכבים את הלהבה ומוסיפים מי ורדים. טועמים ואם אוהבים טעם דומיננטי יותר של מי ורדים – מוסיפים עוד. מקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים את העוגה: שמים את כל חומרי העוגה בקערה ומערבבים 5 דקות עם הידיים והאצבעות עד שמקבלים בצק עם מרקם חלק (סרטון הדגמה לערבוב הבצק יש באינסטגרם של פרח).
מחלקים את הבצק לשניים. את החלק הראשון משטחים על תבנית משומנת.
מניחים על השכבה הראשונה את קרם המלבי ומשתדלים לשטח אותו באופן שווה על כל התבנית.
מסדרים שכבה שנייה: בעזרת הידיים לוקחים כל פעם חתיכת בצק קטנה ומשטחים אותה על מלית המלבי. עושים כך עם כל הבצק עד שמכסים את כל שטח התבנית. מיישרים את הבצק עם הידיים.
בעזרת סכין מסמנים ריבועים על העוגה ומניחים בכל ריבוע שקד לא קלוי.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 45-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה יפה ונראית מוכנה.
מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור, חותכים את העוגה לריבועים (פשוט משלימים את החיתוך על הסימונים שעשינו לפני האפייה). כשהיא עדיין חמה מאוד, מוזגים את הסירופ. אל דאגה, היא שותה בסוף את כל הסירופ.
מקררים את העוגה לחלוטין לפני שמכניסים למקרר.
העוגה טעימה מאוד כשהיא חמימה וגם כשהיא קרה מהמקרר.
שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
שלום יהודית לגבי עוגת הסולת במילוי מלבי האם כדאי להכין את המלבי קודם ואת הבצק אח״כ? להניח חצי משכבת הבצק ועליה את המלבי שמעט התקרר בטמפ׳ החדר, אבל לא התקשה ואז יותר נוח למלא איתו את התבנית .
תודה ניצן
כדאי להכין בדיוק כמו במתכון כי זה יוצא מושלם
אחרי ניסיון כושל (שלי) עם החלק העליון של העוגה (זה בלתי אפשרי לשטח לא את הבצק הבצקי הזה, ובטח לא על גבי המלבי הרך). יש לך טיפ?
חשבתי לרדד בין 2 ניירות אפיה, ואז להפוך אותו על המלבי?
המלבי מאוד יציב אחרי קירור והבצק נוח. אני אצלם בקרוב סרטון הדגמה
תודה יהודית, נראה מעולה כרגיל! אפשר להכין מלבי מקרם קוקוס (להעשרת טעם הקוקוס למי שאוהב), או שזה יהיה מוגזם/ מרקם לא מתאים? דבר שני- אם באים להכין את העוגה ואין יוגורט יווני, מה אפשר במקום? שוב תודה
היי קורין, אפשר עם חלב קוקוס. קרם קוקוס זה סמיך מידי. אפשר עם יוגורט רגיל 3%
אחרי חצי שעה במקרר, המלבי הופך כמעט מוצק, איך אפשר למרוח אותו על העוגה ??
היי יאיר,
זה אומר שבישלת אותו יותר מידי או שמת יותר קורנפלור ממה שצריך. תנסה לפתוח אותו עם מיקסר או לחמם שוב ולדלל מעט עם עוד קצת חלב
אפשר להקפיא?
היי דנית,
לא ניסיתי להקפיא. לא נראה לי מתאים להקפיא מלבי
עוגה משגעת, בטוח תיכנס לרפרטואר
איזה כייף נורית אהובה
עוגה מטריפההה ומדמיינת את הביס המושלםם צילומים משגעים כמו תמיד ?