חלה מעוצבת משש רצועות אבל אל תיבהלו כי היא בטכניקה הכי פשוטה וקלה להכנה. מתקבלת חלה עגולה יפהפייה וטעימה בטירוף


בדרך כלל אני מכינה חלה עם בצק מקדים ואני לא מוותרת, אבללל היום קמתי במצב רוח לחלה ולא הכנתי בצק מקדים אז הכנתי ספונטנית חלה ויצא מטורף! שנים לא הכנתי חלה רגילה בלי בצק מקדים ושכחתי שגם היא יוצאת מעולה. לא, אין תחליף לבצק מקדים אבל, גם זו יצאה באמת אחת הטובות.
הכנתי חלה עגולה מ – 6 רצועות, אבל אל דאגה, היא כל כך קלה להכנה שכולם יכולים להכין ולהתהדר בחלה עגולה מפוארת לשבת. כל מה שצריך זה ליצור שתי וערב מהרצועות ואז את הרצועות שנותרו בקצה לקלוע לצמה פשוטה של 3 ולקפל את הצמות מתחת לבצק. מתקבלת חלה עגולה מהממת ביופיה והכי חשוב לא מסובכת להכנה.





חלה לשבת עגולה קלה להכנה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כמות המים בבצק עשויה להשתנות קלות לפי סוג הקמח ומזג האוויר. לכן צריך להיצמד למתכון אבל גם להפעיל שיקול דעת. הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל לא דביק.
- יוצאות 3 חלות גדולות ונשאר מעט בצק ממנו מכינים לחמניה.
- כדי להניח את השומשום כמו בתמונות, אני טובלת את האצבע בביצה ואז בשומשום ו"מדביקה" על החלה.
מצרכים ל- 3 חלות
- 450 גרם/מ"ל מים
- 22 גרם שמרים יבשים (2 כפות מדידה)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר (110 גרם)
- 50 גרם שמן זית (1/4 כוס מדידה)
- 60 גרם סוכר (4 כפות מדידה)
- 1 ק"ג קמח פיצה/לחם/שטיבל 405
- 30 גרם מלח (2 כפות מדידה)
- למריחה על החלות: ביצה טרופה + קורט מלח
- לפיזור: שומשום רגיל + שומשום שחור/פרג
אופן הכנה
מכינים בצק ומתפיחים: שמים את המים, השמרים, הביצים, השמן והסוכר במיקסר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מוסיפים חצי מכמות הקמח בהדרגה, מוסיפים מלח ואת יתרת הקמח. ממשיכים ללוש על מהירות נמוכה 10-15 דקות. הבצק צריך להיות רך וגמיש. משמנים קלות קערת התפחה ומעבירים אליה את הבצק. משמנים קלות גם את הבצק, מכסים ומתפיחים שעתיים. אחרי שעתיים – מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 90 גרם. מעצבים לכדורים חלקים, מכסים ומניחים למנוחה של 10-15 דקות. יוצרים מכל כדור רצועה ומעצבים לחלה כמו בתמונות.
מעצבים את החלות ואופים: מעצבים לחלות ומעבירים להתפחה של כשעה או עד שהחלות מכפילות את נפחן. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מורחים את החלות בביצה ומפזרים שומשום. אופים את החלות כ – 30-40 דקות או עד שהן מזהיבות יפה. מוציאים ומקררים על רשת צינון.