יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלה לשבת קלועה מ – 8 רצועות (עם בצק מקדים)
ראשי » חלות מעוצבות » חלה לשבת קלועה מ – 8 רצועות (עם בצק מקדים)

חלה לשבת קלועה מ – 8 רצועות (עם בצק מקדים)

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 באוגוסט 2020 22 תגובות

חלה לשבת קלועה מ – 8 רצועות. מזכירה במראה שלה את החלות חתן כלה שהיו מכינים פעם בשנות השמונים 🙂 את החלה אני מכינה עם בצק מקדים שמעניק לה מרקם וטעם מושלמים וגם משאיר אותה טרייה שלושה ימים. אל דאגה, יש סרטון שמדגים איך מכינים חלה מ – 8 רצועות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חלה לשבת קלועה מ – 8 רצועות (עם בצק מקדים)

תנו לי חלה טרייה שזה עתה יצאה מהתנור וחמאה מלוחה ואני מסודרת! אפשר גם זיתים ליד כדי לתת עוד אקסטרה טעם אבל תכלס, גם חלה לבד לבד, כשהיא יוצאת חמה מהתנור מספקת אותי. גדלתי בבית שכל יום שישי היו לחמניות ביתיות וסיר של קציצות, כל פעם עם תוספת אחרת. לפעמים קציצות ואפונה, לפעמים קציצות וסלרי שעד היום זה הסיר המועדף עליי ולפעמים קציצות ברוטב אדום שכולם היו מטורפים עליו. כריך שישי שלנו היה לחמנייה עם קציצות, מטבוחה, לפעמים חצילים ופלפל חריף מטוגן.

לכל בית מרוקאי יש את כריך שישי שלו. המשפחות המרוקאיות היו בדרך כלל משפחות גדולות ומרובות ילדים. להאכיל את כל הילדים ביום שישי וגם להספיק לנקות, לבשל ולאפות עד כניסת שבת, הייתה משימה בלתי אפשרית וכך נולד לו כריך שישי המפורסם. כל ילד היה מקבל לחמנייה עם קציצות וסלטים וזאת הייתה ארוחת הצהריים של שישי.

אצלנו בבית לעומת זאת, כשהילדים שלנו גדלו – 3 במספר וכולם בנים, ימי שישי היו חגיגה של מאכלים שהיו ייחודיים אך ורק לשישי ועד היום כשכולם מגיעים תמיד יהיו שלל מאכלים ייחודים כמו שניצלים, קציצות תפוחי אדמה, חומוס מבושל, זיתים מבושלים, סלטים מבושלים שבמהלך השבוע אין להם את אותו טעם של שישי בצהריים.

את החלה הזו הכנתי מ – 8 רצועות. אני תמיד מחפשת לאתגר את עצמי בעוד חלות מעניינות ויפות. יש טכניקה אחת שאני מכירה וממנה אפשר להכין חלות מכמה רצועות שרוצים. זו פעולה פשוטה שחוזרת על עצמה לאורך כל הקליעה. החלה יוצאת מהממת, גבוהה במרכז וצרה יותר בקצוות. חיפשתי באינטרנט למצוא אולי טכניקה שונה לקליעת 8 אבל מצאתי סרטון אחד בלבד של אותה טכניקה שאני מכירה. אם יש לכם טכניקה שונה ומעניינת אני ממש אשמח שתלמדו אותי. הבצק שלי יהיה תמיד עם בצק מקדים שמכינים יום מראש.

אז מה זה בצק מקדים? כבר כתבתי על זה מלא פעמים בפוסטים שלי אבל אכתוב גם כאן כי זה באמת חשוב והתוצאה לא דומה לאף חלה שתכינו בלי בצק מקדים. אפשר כמובן להכין חלה בלי בצק מקדים והיא תצא מעולה, אבל ואבל מאוד גדול – בצק מקדים ישנה לחלוטין את המשחק עם הבצקים שלכם. חלה או כל סוג של לחם עם בצק מקדים תמיד יהיה יותר אוורירי, עם טעמים הרבה יותר עמוקים, התפתחות הגלוטן תהיה הרבה יותר טובה והוא יישאר רך גם שלושה ימים אחרי האפייה.

את הבצק המקדים שמכונה גם "פוליש" או "ביגה" מכינים 12 – 24 שעות לפני הכנת החלה. כמובן שאפשר להכין את כל סוגי הלחמים/פיצות/פוקצ'ות וכו' עם בצק מקדים. בקייץ כשמאוד חם גם אפשר להכין את הבצק המקדים 8 שעות מראש. נוביק שלי (כנסו לעקוב אחריו באינסטגרם, הוא מעלה מתכונים של בצקים הכי שווים) מכין את הפיצות שלו עם בצק מקדים ובכלל עם בצקים שמתפתחים כמה ימים במקרר והתוצאה: וואווו!

איך מכינים חלה עם בצק מקדים?

יום לפני שרוצים להכין חלה מכינים את הבצק המקדים – מערבבים בקערה קמח, שמרים ומים, מערבבים חצי דקה עם כף, מכסים ומניחים על השייש כל הלילה. למחרת, הבצק המקדים ייכנס לבצק של החלה יחד עם כל שאר החומרים ומכאן התהליך הוא רגיל לחלוטין למעט כמות המים שקטנה מאוד יחסית לכמות ששמים בחלה בלי בצק מקדים. יש לקחת בחשבון שחלק מהנוזלים נכנסו כבר לבצק המקדים.

כמובן שהכנתי סרטון הדגמה לקליעה המהממת

חלה לשבת קלועה מ – 8 רצועות (עם בצק מקדים)

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • את החלה הזו מכינים עם בצק מקדים. לא להיבהל, זאת פעולה שלוקח להכין אותה בדיוק דקה והתוצאה שזה נותן בסוף מדהימה!
  • מהמתכון הזה יוצאות שתי חלות – אחת גדולה מאוד משמונה רצועות ואחת קטנה יותר מ – 4 רצועות.
  • בזכות הבצק המקדים שיש בחלה, היא נשארת טרייה אפילו שלושה ימים. כמובן שאפשר להקפיא עד שבועיים.

לבצק מקדים -להכין לילה מראש

מכינים את הבצק המקדים משקית קמח חדשה (1 ק"ג). חלק מהקמח ישמש לבצק המקדים והשאר לבצק של החלה עצמה. החומרים נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.

  • ½1 כוסות קמח
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כפית שמרים יבשים

מצרכים לחלות

  • יתרת הקמח שנותר מהכנת הבצק המקדים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כל הבצק המקדים
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 6 כפות סוכר (החלה הזו מתקתקה. אם רוצים פחות מתוקה – שמים 4 כפות)
  • 4 כפות שמן זית
  • כ – 200 מ"ל מים (שימו לב שכל סוג קמח סופח כמות שונה של מים, לכן מוסיפים בהדרגה וחשוב לשים לב למרקם הבצק)
  • 1 כף גדושה מלח

למריחה על החלות: ביצה מהולה במעט מים, שומשום וגרעיני דלעת לא קלויים

אופן הכנה

  1. יום לפני מכינים בצק מקדים: שמים בקערה קמח, שמרים ומים, מערבבים עם כף רק עד שהכל אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים על השייש לכל הלילה.
  2. למחרת מכינים בצק לחלה: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הבצק המקדים, הביצים, הסוכר והשמן ומתחילים ללוש במהירות נמוכה תוך הוספת מים בהדרגה. שימו לב לא להוסיף את כל המים בבת אחת, אלא לתת למיקסר לעבוד כמה דקות כדי להבין כמה מים צריך להוסיף. הבצק צריך להיות גמיש ורך אבל לא דביק. לשים 5 דקות על מהירות נמוכה.
  3. מוסיפים מלח ולשים עוד 10 דקות על מהירות נמוכה. הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל לא דביק. אם הבצק יהיה דביק, יהיה לנו קשה לקלוע חלה יפה. משאירים את הבצק לנוח חצי שעה בתוך קערת המיקסר (מכסים את הקערה עם מגבת מטבח).
  4. אחרי חצי שעה לשים את הבצק עוד 2-3 דקות ומעבירים לקערה משומנת.
  5. משמנים קלות קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק להתפחה. מורחים גם את הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים במקום חמים שעה וחצי – שעתיים. (בחורף אני משכיבה את הבצק לישון 3 שעות מתחת לפוך).
  6. אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים – שמונה כדורים במשקל של 150 גרם כל כדור ועוד 4 כדורים במשקל של 125 גרם. מעצבים את הבצק לכדורים חלקים ומניחים על משטח עבודה משומן קלות, משמנים מעט גם את הכדורים. מכסים עם ניילון ונותנים להם מנוחה של 10 דקות.
  7. מכינים חלה מ – 8 רצועות: על משטח משומן ממש קלות מרדדים כל כדור למלבן ומגלגלים לרצועה ארוכה כמה שאפשר. מניחים בצד את הרצועה ועושים כך עם כל כדורי הבצק. חוזרים חזרה לרצועה הראשונה שבינתיים הספיקה לנוח ומדקקים אותה עוד תוך כדי שמפעילים מעט לחץ על הקצוות. זה ייתן לנו חלה שמנמנה במרכז ויותר צרה בקצוות. בשלב הזה אם הבצק דביק אפשר לקמח מעט עם מסננת קטנה את הרצועות כדי שיהיה קל יותר לקלוע לחלה. בשום אופן לא מקמחים את הבצק לפני שמכינים את הרצועות לגודל הסופי שלהן. במידה ותקמחו את הרצועות לפני שתגיעו לאורך הסופי שלהן, לא תוכלו יותר להאריך אותן כי הקמח מפריע לעבודה.
  8. קולעים את החלות של 8 הרצועות לפי ההדגמה בסרטון ואת החלה של 4 רצועות מפה.
  9. מניחים את החלות בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים את החלות המוכנות בין 40 דקות לשעה (תלוי במזג האוויר) עד שהן ממש מכפילות את הנפח.
  10. מורחים ביצה מהולה במעט מים, מדביקים שומשום וגרעיני דלעת ואופים בתנור שחומם מראש על מצב רגיל (חום עליון ותחתון) ל- 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהחלות שחומות ויפות. הדבקת שומשום: מרטיבים אצבע, טובלים בשומשום ומדביקים
  11. מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת צינון.
  12. החלה נשמרת טרייה אפילו שלושה ימים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חציל אפוי
    חציל אפוי בתנור קריספי במיוחד (טבעוני וללא גלוטן)
  • דג מרוקאי
    דג מרוקאי חריף עם גזר וגמבה
  • חלת בשר
    חלה קלועה במילוי בשר ומנגולד
  • חלה מעוצבת עגולה משש רצועות
    חלה לשבת עגולה קלה להכנה
חלה עם בצק מקדים חלות לשבת פוליש

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

22 תגובות

  1. שרה הגב 21 ביולי 2021 בשעה 20:13

    היי יהודית, אני מעוניינת להכין את החלה מקמח כוסמין (לוקחת בחשבון את עניין הגייסות הוספת מים בהתאם) השאלה שלי האם הכמויות הבצק המקדים משתנה עם סוג הקמח הזה? תודה על בלוג מהממם

    • שרה הגב 21 ביולי 2021 בשעה 20:14

      *עניין הדחיסות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2021 בשעה 11:38

      היי שרה,
      קמח כוסמין זה בדיוק כמו קמח לבן מבחינת החומרים והתהליך. אין צורך לשנות כלום ותודה רבה על המחמאה 🙂

  2. דליה הגב 26 בינואר 2021 בשעה 23:46

    תודה על מתכון מושלם, באיזה שחב בהכנה ניתן להקפיא ??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בינואר 2021 בשעה 8:44

      היי דליה,
      אפשר בכמה שלבים אבל זה מורכב ודורש הבנה מעמיקה בבצקים. תקפיאי אחרי האפייה וזה יוצא כמו חדש אחרי חימום

  3. אילנית הגב 30 באוקטובר 2020 בשעה 19:03

    המתכונים מעלפים תודה
    הכנתי את החלה עם הבצק המקדים יצא בצק מעלף ותפח מעולה
    אך בתנור החלות יצאו קשות ולא פריכות האם הסיבה היא טורבו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוקטובר 2020 בשעה 20:42

      תודה רבה אילנית. למה לאפות חלות בטורבו?? טורבו מייבש ומתאים לאפיית נשיקות או פבלובה. כל שאר הדברים אופים רגיל! אם צריך טורבו אני מציינת במתכון

  4. MIRA הגב 3 בספטמבר 2020 בשעה 8:53

    היי,

    האם אפשרי עם שמרים טריים?

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בספטמבר 2020 בשעה 9:21

      אין בעייה בכלל. על כל קילו קמח 50 גרם שמרים. לבצק המקדים שימי ממש רבע כפית

      • מירה הגב 7 בספטמבר 2020 בשעה 12:35

        תודה, איזה מתכונים נהדרים את מעלה ומשתפת, שתהיה לך שנה טובה ומתוקה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בספטמבר 2020 בשעה 18:00

          תודה רבה מירה. איזה כייף לקבל משוב כזה.
          שנה נהדרת אמן!

    • ליאת הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 15:09

      היי יהודית.. אפשרי לעשות חצי קילו קמח ולא קילו? במידה וכן להוסיף אחכ עוד 2.5 כוסות קמח?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 23:49

        היי ליאת
        לחלק הכל לחצי

    • ליאת הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 15:12

      היי יהודית.. אפשרי לעשות חצי קילו קמח ?

  5. מיטל הגב 12 באוגוסט 2020 בשעה 23:37

    נראה מהמם והתוצאה שלך פשוט מושלמת אני מאוד רוצה להכין… אשמח לדעת אם ניתן להשמיט את הביצים או מה ניתן לשים במקומם, אולי יותר שמן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוגוסט 2020 בשעה 0:02

      תודה רבה מיטל,
      את יכולה לוותר על הביצים ולשים חצי כוס שמן.
      את יכולה גם לשים 2-3 כפות טחינה. הטעם לא מורגש וזה ייתן גם רכות במקום הביצים

      • נטע הגב 20 בספטמבר 2021 בשעה 8:48

        האם במקום הביצים יש לשים חצי כוס שמן ובנוסף גם טחינה? או במקום השמן לשים טחינה?
        תודה רבה.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2021 בשעה 16:50

          אפשר חצי כוס שמן במקום ביצים. לא הכנתי מעולם עם טחינה

  6. רחל הגב 9 באוגוסט 2020 בשעה 18:36

    האם אפשר חלק מהקמח לשים קמח מלא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוגוסט 2020 בשעה 22:17

      היי רחל, עקרונית אפשר. אבל לא הכנתי. כמות המים תהיה שונה

  7. שושן יפה הגב 7 באוגוסט 2020 בשעה 13:27

    החלה נראת יפיפיה האם הבצק שמכינים לילה קודם לא גולש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוגוסט 2020 בשעה 7:19

      היי יפה,
      הבצק לא גולש

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
הסרטונים שרצים לי בפיד עושי הסרטונים שרצים לי בפיד עושים אותי רעבהההה אז הכנתי לי בטטה בטוסטר🤷‍♀️. את הכדורים הטעימים האלה תכינו מחר, הם מלוחים ויאזנו את המתיקות של הסופגנייה.  רוצים מתכון? תכתבו לי בפרטי ואשלח לכם לינק
קובה קוקוס עם פרלינים של נוטלה וגבינת שמנת. זה טעים בטירוף והמתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
סופגניות מהירות הכנה עם טרי סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק. נולדו לחלוטין במקרה. הסיפור המלא והמתכון כרגיל בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום ורשת צינון מובנית עכשיו בהנחה של20%  וגם כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון:yehudit20
מה עם הסלט איזונים של יום ראשון? לכו לקורל חוטה המדהימה שהכינה היום סלט מטריף
@
תשמרו!! אתם לא תפסיקו להכין את הטעימות האלה.
הסיר טיגון של מגנוס מגיע עם מדחום וגם כל האתר בהנחה של20% ליומיים. קוד קופון:yehudit20
כנסו לגוגל ותכתבו: הלוחשת לאוכל סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס.
תתכוננו לאכול עננים ותיזהרו כי אי אפשר להפסיק.
שמה לכם לינק למתכון גם בסטורי שלי ושומרת בהיילייטס
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידו אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידות פילו. בכל ארוחה היא מתחסלת ראשונה ובצדק!
אפיתי אותה בתבנית אמאיל של מגנוס שמגיעה במארז של שלוש תבניות. גם התבניות וגם כל האתר של מגנוס בהנחה של25%
קוד קופון:Yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס