כי חייב חלה מתוקה בראש השנה והיא יפה כשהיא עגולה, במרכז השולחן. החלה הזו רכה במיוחד, מתוקה וטעימה בטירוף. אפשר למרוח אותה בסירופ דבש ולהצמיד לה גבישי סוכר או פשוט לפדר באבקת סוכר, כך כו כך היא מושלמת וטעימה.
את העיצוב של החלה הזו מכינים בקלי קלות. הפעם הכנתי מ – 4 רצועות. אפשר להכין מ – 8 ואפילו מ- 16. פעולה שחוזרת על עצמה וברגע שמבינים את העיקרון זה קל מאוד ויש לנו חלה חגיגית יפהפייה לשולחן החג.
חלה מתוקה מושלמת לראש השנה
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- החלה הזו יוצאת במרקם מדהים ואפילו עוגתי משהו, היא רכה, מתוקה בול במידה ואי אפשר להפסיק לנשנש אותה.
- אפשר להקפיא את החלות אחרי האפייה. אחרי הפשרה הן מצויינות.
מצרכים ל – 3 חלות
- 400 מ"ל מים
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן (125 מ"ל)
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 30 גרם מלח
סירופ סוכר ודבש
- 1.5 כוס סוכר
- 1.5 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות דבש
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר מים ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את הקמח בהדרגה. באמצע הלישה מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא דביק).
מרססים את הבצק קלות בתרסיס שמן, מכסים את קערת המיקסר עם מטלית לחה ומתפיחים חצי שעה.
לשים את הבצק שוב 2 דקות.
מוציאים לקערה משומנת קלות ומשמנים מעט גם את הבצק.
מתפיחים מינימום שעה וחצי – שעתיים ובחורף אפילו 3 שעות במקום חמים.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 130 גרם כל כדור, משמנים קלות ומניחים למנוחה כשהם מכוסים ל – 10 דקות.
מעצבים כל כדור לרצועה ומעצבים לחלה.
מתפיחים 40-50 דקות (בחורף יכול לקחת גם שעה וחצי).
אופים על חום של 180 מעלות כ – 25-30 דקות או עד שהחלה נראית שחומה ומוכנה.
מוציאים ומקררים על רשת צינון.
מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד כ – 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך מעט עם צבע ענברי.
מורחים סירופ קר על לחם חם או להפך – סירופ חם על לחם קר.
מקשטים עם סוכר גבישי.
באיזה קמח את ממליצה להשתמש?
את החלה הזאת הכנתי עם קמח רגיל של נפלאות
במידה ויש לי קמח תופח , אפשר לוותר על השמרים ?
תודה מראש
לא! ממש לא, לא משתמשים לחלות בקמח תופח ואבקת אפיה זה לא תחליף לשמרים
תודה רבה 'חג שמח
זאת חלה שאפשר לזמן עליה בקידוש?
למה לא?
לא מורחים כלום (ביצה?) לפני האפיה? תודה ושנה טובה!
לא מורחים. הסירופ עושה מבריק
יצא מהמם כל מתכון שלך יהודית תוצא מדוייקת. אוהבת מאוד את המתכונים שלך????????שמה טובה ומתוקה.
תודההה איזה כייף לשמוע
חג שמחחח