חלה מתוקה מושלמת לראש השנה ולא רק. היא מתאימה כנשנוש מתקתק טעים עם חמאה וריבה ואם לא תמרחו אותה בסירופ סוכר היא תתאים גם לארוחת שבת או חג
אחת החלות הכי טעימות שתכינו ואני אומרת את זה בהכי ביטחון ואם לא תנסו לא תדעו 🙂 היא מתקתקה אבל אם לא תמרחו אותה בסירופ סוכק וסוכר גבישי, היא תתאים גם לארוחת חג או שבת. אנחנו הכי אוהבים לאכול אותה עם חמאה וריבה או סתם כך לנשנש.
החלה מאוד פשוטה להכנה וכל מה שצריך לדעת זה ללפף שתי רצועות יחד וגם שלוש רצועות לצמה רגילה שכולם יודעים לקלוע. את שתי הרצועות המלופפות אני מעצבת לצורת S ואת החלה המרכזית שמורכבת משלוש רצועות לצמה אני מלפפת סביב עצמה ויוצא מעין פרח מהמם. הכל תוPח בתבנית ויוצאת דוגמא מהממת. אני ממליצה לצפות בסרטון ההדגמה אצלי באינסטגרם.
חלה מתוקה מנצחת
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- מכמות הבצק יוצאת חלה עגולה בתבנית בקוטר 30 ס"מ ועוד שתי חליות קטנות יותר.
- אפשר להקפיא את החלות אחרי האפייה. אחרי הפשרה הן מצויינות.
- את הסירופ סוכר מורחים כשהוא קר והחלה חמה או להפך – סירופ חם על חלה קרה.
מצרכים לחלה עגולה בקוטר 30 ס"מ + 2 חלות בינוניות
- 400 מ"ל מים
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן (125 מ"ל)
- 1 ק"ג קמח מנופה (שמתי של "נפלאות")
- 30 גרם מלח
סירופ סוכר ודבש
- 1.5 כוס סוכר
- 1.5 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות דבש
- 1/4 כפית מחית וניל
לפיזור: סוכר גבישי
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר מים ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את הקמח בהדרגה. באמצע הלישה מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
משאירים את הבצק בקערת המיקסר, מרססים את הבצק קלות בתרסיס שמן, מכסים את הקערה עם מטלית לחה ומתפיחים חצי שעה.
לשים את הבצק שוב 2 דקות.
מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים מעט גם את הבצק.
מתפיחים מינימום שעה וחצי – שעתיים ובחורף אפילו 3 שעות במקום חמים.
מכינים את הסירופ: מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד כ – 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך מעט עם צבע ענברי.
ממשיכים עם הבצק: מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100 גרם, משמנים קלות ומניחים למנוחה כשהם מכוסים ל – 10 דקות.
מעצבים כל חתיכה לרצועה ארוכה באורך של כ – 70 ס"מ.
מרפדית את התבנית בנייר אפייה.
מלפפים כל שתי רצועות אחת סביב השנייה למעין בורג ויוצרים את האות S רק שאת הקצוות משני הצדדים מלפפים כמו חילזון. תיעזרו בסרטון שלי כדי להבין יותר את ההסבר.
מכינים כך 5 לחמניות בצורת S ומניחים בחלק החיצוני של התבנית.
מכינים חלה נוספת משלוש רצועות, מלפפים אותה סביב עצמה ומניחים במרכז התבנית.
משאר הרצועות מכינים גם חלות עגולות ומניחים בתבנית רגילה מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים 40-50 דקות (בחורף יכול לקחת גם שעה וחצי).
אופים על חום של 180 מעלות כ – 30-40 דקות או עד שהחלה נראית שחומה ומוכנה.
מוציאים מהתנור, מורחים מייד בסירופ קר ומפזרים סוכר גבישי.
במידה והייתי רוצה לעשות בתוך תבנית קוטר 26 – בכמה היית ממליצה להפחית כמויות?
בדיוק חצי מכמות הבצק
האם את שמה על החלה את כל הכמות שיוצאת של הסירופ סוכר ודבש?
לא בהכרח. שמה פעמיים שלושה סיבובים
מרשמים מעולים
הייתי רוצה לקבל תמיד חדשים
מניחה שהתכוונת ל-3 גרם מלח ? או אכן 30? תודה על המתכון
היי אסנת אין טעות זה 30 גרם