יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
חלה מתוקה מנצחת
ראשי » בצקים » חלה מתוקה מנצחת

חלה מתוקה מנצחת

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 21 בספטמבר 2022 9 תגובות

חלה מתוקה מושלמת לראש השנה ולא רק. היא מתאימה כנשנוש מתקתק טעים עם חמאה וריבה ואם לא תמרחו אותה בסירופ סוכר היא תתאים גם לארוחת שבת או חג

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חלה מתוקה מנצחת

אחת החלות הכי טעימות שתכינו ואני אומרת את זה בהכי ביטחון ואם לא תנסו לא תדעו 🙂 היא מתקתקה אבל אם לא תמרחו אותה בסירופ סוכק וסוכר גבישי, היא תתאים גם לארוחת חג או שבת. אנחנו הכי אוהבים לאכול אותה עם חמאה וריבה או סתם כך לנשנש.

לפני התפחה
אחרי התפחה

החלה מאוד פשוטה להכנה וכל מה שצריך לדעת זה ללפף שתי רצועות יחד וגם שלוש רצועות לצמה רגילה שכולם יודעים לקלוע. את שתי הרצועות המלופפות אני מעצבת לצורת S ואת החלה המרכזית שמורכבת משלוש רצועות לצמה אני מלפפת סביב עצמה ויוצא מעין פרח מהמם. הכל תוPח בתבנית ויוצאת דוגמא מהממת. אני ממליצה לצפות בסרטון ההדגמה אצלי באינסטגרם.

חלה מתוקה מנצחת

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • מכמות הבצק יוצאת חלה עגולה בתבנית בקוטר 30 ס"מ ועוד שתי חליות קטנות יותר.
  • אפשר להקפיא את החלות אחרי האפייה. אחרי הפשרה הן מצויינות.
  • את הסירופ סוכר מורחים כשהוא קר והחלה חמה או להפך – סירופ חם על חלה קרה.

מצרכים לחלה עגולה בקוטר 30 ס"מ + 2 חלות בינוניות

  • 400 מ"ל מים
  • 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס שמן (125 מ"ל)
  • 1 ק"ג קמח מנופה (שמתי של "נפלאות")
  • 30 גרם מלח

סירופ סוכר ודבש

  • 1.5 כוס סוכר
  • 1.5 כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כפית מחית וניל

לפיזור: סוכר גבישי

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר מים ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את הקמח בהדרגה. באמצע הלישה מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש אבל לא דביק.

משאירים את הבצק בקערת המיקסר, מרססים את הבצק קלות בתרסיס שמן, מכסים את הקערה עם מטלית לחה ומתפיחים חצי שעה.

לשים את הבצק שוב 2 דקות.

מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים מעט גם את הבצק.

מתפיחים מינימום שעה וחצי  – שעתיים ובחורף אפילו 3 שעות במקום חמים.

מכינים את הסירופ: מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד כ – 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך מעט עם צבע ענברי.

ממשיכים עם הבצק: מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100 גרם, משמנים קלות ומניחים למנוחה כשהם מכוסים ל – 10 דקות.

מעצבים כל חתיכה לרצועה ארוכה באורך של כ – 70 ס"מ.

מרפדית את התבנית בנייר אפייה.

מלפפים כל שתי רצועות אחת סביב השנייה למעין בורג ויוצרים את האות S רק שאת הקצוות משני הצדדים מלפפים כמו חילזון. תיעזרו בסרטון שלי כדי להבין יותר את ההסבר.

מכינים כך 5 לחמניות בצורת S ומניחים בחלק החיצוני של התבנית.

מכינים חלה נוספת משלוש רצועות, מלפפים אותה סביב עצמה ומניחים במרכז התבנית.

משאר הרצועות מכינים גם חלות עגולות ומניחים בתבנית רגילה מרופדת בנייר אפייה.

מתפיחים 40-50 דקות (בחורף יכול לקחת גם שעה וחצי).

אופים על חום של 180 מעלות כ – 30-40 דקות או עד שהחלה נראית שחומה ומוכנה.

מוציאים מהתנור, מורחים מייד בסירופ קר ומפזרים סוכר גבישי.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חלה מעוצבת עגולה משש רצועות
    חלה לשבת עגולה קלה להכנה
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
  • עוגת שמרים עם פרג
    עוגת שמרים קלועה במילוי פרג
  • לחמניות משתי רצועות
    לחמניות קלועות משתי רצועות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

9 תגובות

  1. אברי הגב 30 בינואר 2025 בשעה 21:47

    האם אפשר בלי מחית וניל ( לא יודע מה זה ומן הסתם אין לי)? אן שאחרת הסירופ נוזלי מדי?
    ושאלה לא הכי הוגנת- מה את ממליצה יותר- החלה עם הבצק המקדים ( לילה לפני) או זאת? את הבצק המקדים עשיתי פעם והית המאוד טובה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בפברואר 2025 בשעה 7:50

      מחית וניל זה וניל אמיתי עם טעם שאין לו תחליף. יחד עם זאת אתה לא חייב לשים. כשתטעם פעם אחת וניל אמיתי לא תוכל יותר לוותר עליו. זה יקר אבל הכי שווה בעולם.
      לגבי השאלה השנייה – אלו שתי חלות שונות לחלוטין, עם מרקם וטעם שונים. זאת חלה מתוקה עוגתית יותר ועם הבצק המקדים זאת חלה אוורירית יותר

  2. אורית הגב 13 בספטמבר 2023 בשעה 23:31

    במידה והייתי רוצה לעשות בתוך תבנית קוטר 26 – בכמה היית ממליצה להפחית כמויות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 23:02

      בדיוק חצי מכמות הבצק

  3. דפנה הגב 9 באוקטובר 2022 בשעה 9:58

    האם את שמה על החלה את כל הכמות שיוצאת של הסירופ סוכר ודבש?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2022 בשעה 9:59

      לא בהכרח. שמה פעמיים שלושה סיבובים

  4. יפה אדמוני הגב 8 באוקטובר 2022 בשעה 23:46

    מרשמים מעולים
    הייתי רוצה לקבל תמיד חדשים

  5. אוסנת הגב 22 בספטמבר 2022 בשעה 9:00

    מניחה שהתכוונת ל-3 גרם מלח ? או אכן 30? תודה על המתכון

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בספטמבר 2022 בשעה 10:58

      היי אסנת אין טעות זה 30 גרם

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס