חלת לחמניות מתוקה שמתאימה בדיוק לראש השנה אבל לא רק. היא טעימה ומעוצבת מלחמניות מחובקות בתבנית בעיצוב מדליק וקל להכנה. החלה יוצאת במרקם עננים מושלם
אני לא אכביר במילים, רק שאני ממש רוצה שהשנה הזו תהיה באמת שנה טובה ולא סתם ברכה בנאלית שרגילים לאחל, אלא ממש מכל הלב שתהיה באמת שנה רגועה יותר, פורה יותר ועם הרבה התחדשות ועשייה.
את חלת הלחמניות הזאת הכנתי מהבצק המושלם שלי שאני מאוד מאוד אוהבת ובכל פעם מעצבת ממנו צורה אחרת כי אני אוהבתתת לשחק עם בצקים.
סה"כ טכניקה מאוד פשוטה של הכנת הלחמניות ויש אפילו סרטון הדגמה כדי שתראו כמה זה קל ופשוט שמים את הלחמניות מחובקות בתוך התבנית. יש משהו במרקם של לחמניות מחובקות שיוצא מדהים, כמו לחמניות עננים.
חלת לחמניות מתוקות לראש השנה
כנסו כאן לסרטון הדגמה של הכנת חלת הלחמניות בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- החלה הזו יוצאת במרקם מדהים ואפילו עוגתי משהו, היא רכה, מתוקה בול במידה ואי אפשר להפסיק לנשנש אותה.
- אפשר להקפיא את החלה אחרי האפייה, אחרי הפשרה היא מצויינת.
מצרכים ל – 2 חלות בתבניות בקוטר 26 ס"מ
- 400 מ"ל מים
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן (125 מ"ל)
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 30 גרם מלח
סירופ סוכר ודבש
- 1.5 כוס סוכר
- 1.5 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות דבש
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר מים ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את הקמח בהדרגה. באמצע הלישה מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא דביק).
מרססים את הבצק קלות בתרסיס שמן, מכסים את קערת המיקסר עם מטלית לחה ומתפיחים חצי שעה.
לשים את הבצק שוב 2 דקות.
מוציאים לקערה משומנת קלות ומשמנים מעט גם את הבצק.
מתפיחים מינימום שעה וחצי – שעתיים ובחורף אפילו 3 שעות במקום חמים.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם כל כדור, משמנים קלות ומניחים למנוחה כשהם מכוסים ל – 10 דקות.
מעצבים כל כדור ללחמנייה ומניחים בתבנית עם מרווחים קלים. כל חלה מורכבת מ – 12 לחמניות.
עיצוב הלחמנייה – מרדדים כל כדור למלבן, חותכים עם סכין לשלוש רצועות כאשר משאירים קצה אחד של המלבן מחובר. קולעים לצמה ומגלגלים את הבצק לכדור (תיעזרו בסרטון שהכנתי).
מתפיחים 40-50 דקות (בחורף יכול לקחת גם שעה וחצי).
אופים על חום של 180 מעלות כ – 20-25 דקות או עד שהחלה נראית שחומה ומוכנה.
מוציאים ומקררים.
מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד כ – 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך מעט עם צבע ענברי.
מורחים סירופ קר על לחם חם או להפך – סירופ חם על לחם קר.
מקשטים עם סוכר גבישי.
כל כך תאים. איך אני מחליפה עם שמרים טריים
תודה רבה
על כל קילו קמח שמים 50 גרם שמרים טריים