חלת מפתח לפרנסה טובה בשני עיצובים מהממים וקלים להכנה. הכנתי סרטון הדגמה לשני העיצובים, כך שתוכלו להכין ללא בעייה. את חלת המפתח מכינים בשבת הראשונה אחרי פסח. למה? התשובה בפוסט
האמת שמעולם לא הכנתי חלת מפתח. הרגיש לי שכל העולם מכין וזה מעין טרנד כזה ואני לא אוהבת טרנדים. הפעם התחשק לי להכין, אבל לפני כן הלכתי לבדוק את המשמעות ולמה מכינים חלה בצורה המיוחדת הזו.
קבלו תובנות:
חלת מפתח מכינים בשבת הראשונה שאחרי פסח. לפי האמונה הרווחת, יום למחרת הפסח לא היה יותר מן ובני ישראל החלו לאכול מעבור הארץ ולהזדקק לפרנסה טבעית. מפתח, כי לכל מקום נצור יש מפתח שיכול לפתוח את הדרך – לפרנסה, לזיווג, לפוריות ועוד. לכן מכינים חלה בצורת מפתח שתהיה פרנסה טובה כל השנה. יש כאלה שמכינים חלה ומטביעים בתוכה מפתח ויש כאלה כמוני, שמכינים חלה בצורת מפתח.
הכנתי סרטון הדגמה שלם לשני העיצובים
חלת מפתח בשתי קליעות לפרנסה טובה
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- אם רוצים חלה טבעונית, משמיטים את הביצים ושמים חצי כוס שמן במקום 4 כפות.
- החלות נשארות טריות וטעימות גם למחרת.
מצרכים לשתי חלות מפתח
- 1 ק”ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 6 כפות סוכר
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 כף גדושה מלח
- בערך 2-2.5 כוסות מים פושרים (400-450 מ”ל)
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות איטית.
תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת כיוון שכל סוג קמח סופח כמות מים אחרת.
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים שעה וחצי.
משמנים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם. אם אין משקל אז משתדלים לחלק את הכדורים כך שיהיו פחות או יותר באותו גודל. לי יצאו 17 כדורים במשקל מניחים את הכדורים גרם. מכסים את הכדורים ומשהים למנוחה של 10 דקות.
מעצבים את החלות לפי הסרטון ומתפיחים 30-40 דקות. מורחים בביצה ומקשטים בשומשום ופרג.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כל חלה כ – 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
נראה מדהים! בטוח שהכמות היא ל – 2 חלות מפתח ? כי לפי הכמויות זה נראה לחלה אחת. אולי אני טועה…
היי ליעד,
בטוח מיליון אחוז כי הכנתי בול מה שכתבתי
הי, תודה על המתכון ?
מה גודל הקערה?
היי עדי,
נראה לי 12 ס"מ קוטר
וואו
חלה מדהימה!
תודה רבה אפרת ♥ ♥
עם אפשר למרוח שוקלד ולהכין מזה עוגת שמרים כי אני עושה הפרשה מ2 קילו
היי יפה,
זה לא עוגת שמרים אלא חלה אבל בהחלט אפשר למרוח בשוקולד וייצא מאוד טעים. רק להבין שזה מרקם של חלה ולא של עוגה