לא אפויים, ללא גלוטן וטבעוניים. אוזני המן 2019 עשויים מבצק תמרים ואגוזים וממולאים במרציפן ביתי שמכינים בקלות
צרחות במרוקו!! אוזני המן לא אפויים, טבעוניים, ללא גלוטן וטעימים בטירוף. רעיון שחלמתי עליו בלילה ואיך שקמתי בבוקר, לא התאפקתי ומייד הכנתי אותם.
כל מה שקשור לשקדים אני אוהבת, מה זה אוהבת?? מכורה, בדיוק כמו לקוקוס. אם במשך שנים הייתי בטוחה שמרציפן זה אחד הדברים המ…..לים שיש, מרציפן ביתי שהכינה אחת הדודות המרוקאיות שינה את דעתי לחלוטין והבנתי שעד אותו יום אכלתי פשוט מרציפן לא טעים בעליל וזה השאיר את חותמו הרע למשך שנים רבות.
עוד אהבה שלי זה תמרים. כשבא לי משהו מתוק, אני לוקחת שקדים מכניסה לתמר ואוכלת לי בכייף את מנת המתוק שלי שבמקרה היא גם מאוד בריאה.כן, אני אוהבת שוקולד, בעיקר שוקולד חלב עם תוספות כמו אגוזים, צימוקים, בוטנים, פצפוצי אורז וכו'. אני חייבת תוספת קראנצ'ית בשוקולד אבל תמרים ושקדים או אגוזים זו ההעדפה הראשונה שלי למתוק.
אותו בצק עיצוב אחר – אוזני המן טוקסידו. הרעיון הוא של צמרת טייטלר שהכינה בשנה שעברה מבצק פריך
אוזני המן תמרים במילוי מרציפן ביתי (לא אפויים, טבעוני)
מרציפן ביתי
- 200 גרם שקדים (3/4 + 1 כוסות נטו אחרי קילוף)
- מים רותחים להשריית השקדים
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1 טיפה תמצית שקדים (מומלץ לקנות תמצית איכותית)
אופן הכנה
- משרים שקדים במים רותחים למשך שעתיים לפחות.
- קולפים את הקליפה החומה של השקדים. אל דאגה, זה קורה מהר.
- מייבשים את השקדים הקלופים עם מגבת מטבח.
- שמים את השקדים במעבד מזון וטוחנים 2-3 דקות עד שהשקדים מתחילים לשחרר את השומן הטבעי שלהם.
- מוסיפים סוכר, גרידת לימון ותמצית שקדים וטוחנים שוב כמה דקות עד שמקבלים מעין גוש בצק דביק מעט. טועמים את המרציפן ואם אוהבים טעם מודגש יותר, מוסיפים עוד תמצית שקדים.
- מוציאים את המרציפן מקערת מעבד המזון, מעבדים אותו על אבקת סוכר כדי שלא יהיה דביק.
- מקמחים ידיים עם אבקת סוכר ויוצרים כדורונים קטנים בגודל שמתאים לקוטר העיגולים שנקרוץ מבצק התמרים ושומרים עד לשימוש.
"בצק" תמרים ואגוזים
- 500 גרם תמרים אמיתיים מגולענים בוואקום (1 אריזה)
- 130 גרם אגוזי מלך (1 כוס +כ – 2 כפות)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח (לא לוותר כי זה מדגיש ומחזק את טעם התמרים)
לרידוד:: 1/4 כוס קמח שקדים
לקישוט: 50 גרם שקדים טחונים עם 2 כפות סוכר
אופן הכנה
- שמים את התמרים בקערה ומחממים כדקה במיקרוגל.
- שמים במעבד מזון את האגוזים וטוחנים דק.
- מוסיפים את התמרים, תמצית וניל, קינמון ומלח וטוחנים הכל יחד כדקה עד שמקבלים בצק תמרים ואגוזים.
- מעבירים לנייר אפייה שפיזרנו עליו מעט קמח שקדים ובעזרת מערוך מרדדים את בצק התמרים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- בעזרת כוס או קורצן עוגיות קורצים עיגולים בקוטר של 4 ס"מ.
- מניחים במרכז כל עיגול כדור מרציפן וסוגרים לצורת אוזן המן.
- טובלים את דפנות האוזניים בשקדים הטחונים.
- שומרים במקרר או במקפיא. האוזניים האלה נשמרות כמה חודשים.
מוכשרתתת רעיון אדיר שילוב טעמים מנצח וטעים במילה אחת א ל ו פ ה !! נשיקות
תודההה אהובתי ♥
אלופה!
רעיון מדהים!!
תודה רבה אפי. שבת שלום
איזה רעיון מדהים ומצויין לאוזני המן עם מילוי מארציפן.תודה על המתכון