ארטישוק טרי, פרוסות לימון מרוחות בשמן זית מתחתיו וצלייה מהירה יחסית בתנור, מקבלים גרסה חדשה וטעימה במיוחד של אחד הירקות הכי יפים וטעימים שיש ועכשיו הוא בשיא העונה
ארטישוק הוא אחד הירקות הכי טעימים ובריאים שיש אבל יש לא מעט אנשים שלא טעמו או יטעמו אותו וחבל! בדרך כלל אנשים מכירים את החלק הפנימי של הארטישוק, את הלב אבל העלים לא פחות טעימים ולמעשה בהם נמצאים רוב הוויטמינים והערכים התזונתיים של הארטישוק. יש המון דרכים להכין ארטישוק – בדרך כלל מכינים אותו שלם מבושל במים עם מלח והרבה לימון, מכינים לבבות ארטישוק ממולאים בבשר ובפסח אני מכינה גם לבבות ארטישוק ממולאים בבשר ומבושלים עם פולים, אני מכינה תבשיל של לבבות ארטישוק עם אפונה וגם עם סלרי שטרם הספקתי לצלם ולפרסם ובכלל, יש עוד מלא תבשילים שמכינים איתו והוא באמת אחד הירקות הטעימים שיש ושלא מקבל מספיק כבוד ובמה.
אני זוכרת שבתור ילדה, לפני החג, אמא שלי הייתה מגיעה מהשוק עם ארגזים של ארטישוק ואני ואחיותיי היינו צריכות לקלוף את העלים החיצוניים של הארטישוק עד שהיינו מגיעות לליבה ומניחות בקערות ענקיות עם מים ולימון כדי למנוע השחרה. אמא שלי הייתה מורידה את השערות מהלבבות ושומרת במקרר או במקפיא עד ליום הבישול של ערב החג. אניייי הייתי אוכלת את הקצה של כל עלה ולמרות שהפה היה מתייבש הייתי ממשיכה כי זה היה לי טעים. היינו מסיימות עם ידיים שחורות משחור, פה יבש מאכילת כל העלים אבל עם המון ויטמינים וברזל ואמא אחת מאושרת ושמחה שיש לה לבבות טריים לחג. אגב, ה"מקל" שמחובר לקצה של הארטישוק גם הוא טעים מאוד. צריך לקלוף את החלק החיצוני שלו שהוא די עבה והפנים שלו הכי טעים בעולם, די מזכיר במרקם לבבות דקל.
היום יש כבר במרכולים לבבות ארטישוק קפואים מעולים כך שאין צורך לעבוד קשה כדי להגיע ללבבות אבלללל, אם אנחנו רוצים את כל הארטישוק זה כבר סיפור אחר וחייב שיהיה טרי. ממש עכשיו לפני פסח זה שיא העונה של הארטישוק והשווקים מלאים בארטישוקים או קינרסים אם תרצו, טריים ויפים.
כפי שאתם רואים בתמונות וגם רמז עבה בשם המתכון, את הארטישוקים האלה צליתי בתנור. כן כן!! בדיוק באותה שיטה גאונית של צליית הבטטות ותפוחי האדמה.
בוחרים ארטישוקים עם עלים ירוקים וסגורים, זה הסימן שהם טריים ולא מיובשים, חוצים אותם, מנקים את השערות מהליבה, מניחים בתבנית פרוסות לימון, שמן זית ומלח גס וצולים 40-60 דקות, עד שהם רכים ומוכנים לאכילה.
אני יכולה רק לומר כי אני לבד אכלתי כמה וכמה כאלה. זה טעים בטירוף ובאמת רעיון גאוני לצלות אותם ולא לבשל.
ארטישוק טרי צלוי בתנור
- 3 ארטישוקים טריים בינוניים
- 1 לימון גדול
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח ים אטלנטי/מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- שוטפים את הארטישוקים וחוצים אותם לשניים.
- שוטפים את הלימון, פורסים אותו לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מזלפים על פרוסות הלימון שמן זית ומפזרים מעט מלח.
- מניחים כל חצי ארטישוק על פרוסת לימון, דואגים שהארטישוק יימרח בשמן זית.
- אופים 40-60 דקות או עד שכשנועצים קיסם או שיפוד עץ הוא נכנס בצורה חלקה ומרגישים שהארטישוק מספיק רך. יש לקחת בחשבון שמה שקובע את זמן האפייה זה גודל הארטישוק.
- מגישים את הארטישוק כשהוא חמים והוא טעים מאוד גם כשהוא קר. אם לא אוכלים הכל, ניתן לשמור במקרר כמה ימים. מניסיון, הוא מתחסל בקלות.
אהבתם? הירשמו לעדכונים ובכל פעם שמתפרסם מתכון בבלוג, תקבלו אותו ישירות למייל.
מכניסים כתובת מייל בצד השמאלי של האתר וזהו!
בואו גם לבקר אותי בדף הפייסבוק, תצטרפו לקבוצה של הלוחשת לאוכל
וגם באינסטגרם שם אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
איך אוכלים את זה בסוף?
בליקוט של העלים כמו אחרי בישול? או שחותכים את הבסיס ואוכלים רק אותו?
כמו שאוכלים את המבושל
יצא מעולה תודה
אז ב180 או 200 מעלות. כתוב פעם 180 ופעם 200…
מומלץ
תודההה. ממש טעים
מושלם!!! מאמצת בחום?
תודה יפצ'וק. מומלץ מאוד
wow זה מטריףףף אני אוהבת ארטישוק חייבת לנסות !!