חומוס מבושל פיקנטי ונימוח בטירוף שאני מכינה רק בימי שישי כתוספת לארוחת הצהריים. בדרך כלל יתלוו לחומוס עוד המון תבשילים ייחודיים אצלנו בימי שישי כמו שניצלים קריספיים, קציצות תפוחי אדמה וסלט חצילים שרופים ומטבוחה
על החומוס הזה אנחנו לא מוותרים!! כמעט כל יום שישי הוא מככב על שולחן ארוחת הצהריים יחד עם השניצלים וקציצות תפוחי האדמה המטריפות וליד כל זה סלט חצילים ומטבוחה. מה צריך יותר מזה תגידו?? ומה שנשאר מוגש בערב ליד הדג המרוקאי. יש קצת התעסקות עם החומוס אבל אני מכינה כמות גדולה, מתעסקת פעם אחת ומקפיאה. אני מרתיחה את החומוס 3 פעמים וזורקת את המים כדי להוציא לו את הגזים. תוך כדי רתיחה החומוס מתחיל להתרכך ואני ממשיכה לבשל אותו עד שהוא כמעט רך לחלוטין. משך הזמן עד שהחומוס מתרכך תלוי בסוג החומוס. אני קונה תמיד במשקל, משרה הכל במים רותחים כל הלילה ומקפיאה בשקיות זיפר. גם המקפיא עושה מעין תהליך של ריכוך שמקצר משמעותית את זמן הבישול.
חומוס מבושל פיקנטי ונימוח בטירוף
היכנסו כאן לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- לוקח המון זמן לבשל חומוס. אני לא אוהבת להשרות עם סודה לשתייה כי זה משחיר את החומוס והוא מקבל צבע לא יפה. עם תהליך קצת יותר ארוך וסבלנות מקבלים חומוס רך רך, טעים ועם צבע טבעי מהמם.
- תקנו כמות גדולה של חומוס, תשרו במים רותחים, חלקו לשקיות ותקפיאו. המקפיא עושה לו מעין תהליך ראשוני של ריכוך ואז זמן הבישול קצר יותר.
- תקפידו לקנות חומוס לבן ענק ורצוי במשקל מחנות שיש בה תחלופה גבוהה של המוצרים.
- אפשר לרכך בסיר לחץ למי שיש ואז זה מקצר תהליכים משמעותית.
- תקפידו להיפטר מהקליפה הדקה של החומוס כי היא חוצצת בין החומוס לתבלינים והחומוס לא מקבל את מקסימום הטעם שהוא אמור לקבל.
- החומוס הזה הכי טעים בטמפרטורת החדר או כשהוא מעט חמים אבל לא רותח.
- קחו בחשבון שהחומוס ממשיך לספוח אליו את הרוטב אחרי שמכבים את הגז, אז לא לצמצם את הנוזלים עד הסוף אלא להשאיר קצת.
הכנות לילה מראש
- 1/2 ק"ג חומוס לבן ענק
- מים רותחים להשריית החומוס לילה.
משרים את החומוס במים רותחים 12 שעות. מקפידים לשים הרבה מים כך שכל החומוס יהיה בתוך המים.
מצרכים לסיר בינוני
- החומוס שהשרינו לילה במים רותחים
- הרבה מים לבישול וריכוך החומוס
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 צרור כוסברה שלמה טרייה
- 6-7 שיני שום קלופות שלמות
- 6-7 פלפלים סודנים
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה קטן
אופן הכנה
מכינים את החומוס: מעבירים את החומוס לסיר עם מים נקיים בכמות שמכסה את החומוסים ומביאים לרתיחה של 3 דקות. נפטרים מהמים וחוזרים על פעולת ההרתחה עוד פעמיים, כאשר בכל פעם זורקים את המים הרתוחים ושמים חדשים. המטרה היא להיפטר מהגזים שיש בחומוס. בפעם הרביעית ממלאים מים מרתיחים את החומוס 5 דקות והפעם לא זורקים את המים אלא שומרים אותם להמשך הבישול. מעבירים את המים לסיר אחר או קערה כי בהמשך נצטרך אותם. את החומוס שוטפים במים קרים ובשתי ידיים פשוט משפשפים את החומוסים כדי להיפטר מהקליפה הדקה. זה קורה די בקלות כי הקליפות צפות והחומוס שוקע. אפשר לעבוד תחת ברז מים זורמים ובכל פעם לשפשף את החומוסים ולהיפטר מהקליפות. ממלאים את הסיר במים נקיים ומבשלים את החומוס כמה זמן שצריך עד שהוא כמעט רך לחלוטין ומסננים את המים. זה עשוי לקחת לא מעט זמן אז סבלנות וזה בסוף קורה והוא מתרכך.
***עד השלב הזה אפשר להכין מראש ולהקפיא את החומוס.
מכינים את התבשיל: בסיר סוטאז' מחממים 1/3 כוס שמן זית על להבה קטנה. מניחים בסיר את צרור הכוסברה, שיני שום, פלפל סודני, כורכום ופפריקה ומערבבים כמה דקות. מוסיפים לסיר את מי החומוס ששמרנו בצד ואת החומוס המבושל וממשיכים לבשל עוד כשעה – שעה וחצי עד שהחומוס נראה כמעט מוכן ורוב המים הצטמצמו. בשלב הזה מוסיפים מלח, כפית אבקת אפייה ו – 1/4 כוס שמן זית, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה קטנה עוד כחצי שעה או עד שהחומוסים נעשים רכים רכים ונימוחים. מכבים את הלהבה כשהחומוס מוכן, מפזרים את הכוסברה הקצוצה וסוגרים את הסיר.
בתאבון!
האם ניתן לקצר תהליך עוד יותר ולהשתמש בסנפרוסט?
אני לא אוהבת. את יכולה לנסות
היי יהודית
אני מכינה על אותו עיקרון יוצא טעים מאוד,במתכון אצלך יש תוספת של אבקת אפיה לקראת סוף הבישול,האם יש משמעות לכך?
אודה לתשובתך.
נ.ב
המתכונים שלך סוףףף,הרבה משותף וזכרונות מבית אמא ז"ל.
תודה
ברור שיש משמעות אחרת למה אני מוסיפה? זה נותן ריכוך אחרון והחומוס יוצא רך כמו חמאה אבל שומר על הצורה השלמה שלו
מיים שופכים לא זורקים.אנסה את הסלט עושה רושם נהדר.
אני דווקא זורקת 🙂 תודה
אפשר עם פחות שמן?
תמיד ואז יהיה פחות טעים
סודה לשתייה אמנם מרככת את הקיטניות אבל הורסת את הויטמינים שיש בהם
היי ירדנה,
היכן ראית במתכון סודה לשתייה?
I would like to try some of your recipes