חציל זה הירק הכי ורסטילי שאני מכירה. מכינים ממנו כל כך הרבה מתכונים מכל סוג אפשרי כולל ריבות מתוקות וטעימות. הפעם הכנתי סלט חצילים עם רוטב צ'ימיצ'ורי פיקנטי וטעים במיוחד שמניחים על רוטב טחינה ושמנת חמוצה מתובלת
חצילים זה הירק האהוב עליי והוא כל כך ורסטילי שאפשר להכין ממנו מלאאא מתכונים – החל מסלטים טעימים במיוחד, תבשילים ואפילו ריבות מתוקות. המרקם הספוגי שלו מאפשר לו לקלוט אליו את הטעמים בצורה קלה ומושלמת. הפעם הכנתי חצילים שצליתי על מחבת עם מעט שמן זית, הכנתי טחינה עם שמנת חמוצה מתובלת ורוטב צ'ימיצ'ורי טעים במיוחד.
לרוטב/ממרח הזה יש אינסוף גרסאות ובמקור הוא מגיע אלינו מארגנטינה, שם הם מורחים את הרוטב על בשר צלוי על הגריל. במקור שמים כבסיס פטרוזיליה, שום ואורגנו. אני בחרתי לשים פטרוזיליה וכוסברה כבסיס כי אני מאוד אוהבת את הטעם החזק של הכוסברה. הרוטב מחזיק המון זמן במקרר. חשוב!! לא מומלץ להחליף את החומץ בלימון כי אז הרוטב יחזיק מקסימום יומיים ויתקלקל.
חצילים צלויים על מחבת ברוטב טחינה וצ'ימיצ'ורי
בואו לצפות בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- טיפ מעולה להחייאת ירוקים וירקות – משרים את הירוקים וגם ירקות כמו בצל ובצל ירוק במי קרח למשך מינימום חצי שעה ומסננים. הירקות הופכים קריספיים וטעימים במיוחד. זה עובד מצויין עם ירוקים עייפים במיוחד בקייץ. משרים במי קרח ואפשר אפילו לשמור כך במקרר כמה ימים והירק נשמר טרי ופריך.
- רוטב צ'ימיצו'רי מכינים מראש והוא מחזיק הרבה זמן במקרר בצנצנת מעוקרת.
- ניתן להכין את כל המרכיבים של הסלט מראש ולפני הארוחה להרכיב ולהגיש.
לצליית החציל ולהרכבת הסלט
- 1 חציל גדול
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 עגבנייה אדומה רכה
- 1/4 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
- 1 פלפל צ'ילי פרוס
- מלח ים אטלנטי
מצרכים לרוטב צ'ימיצ'ורי
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי
- 3-4 שיני שום
- 1/2 בצל סגול
- 1/3 כוס שמן זית
- 1-2 כפות חומץ בן יין לבן
- מלח
- פלפל שחור
לטחינה עם שמנת חמוצה
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע)
- 1/4-1/2 כוס מים קרים
- 2 שיני שום
- 1/3 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות מיץ לימון טרי
אופן הכנה
צולים את החציל: קולפים את החציל כמו זברה וחוצים אותו לאורך לחצי. חורצים את פנים החציל פסים לאורך ולרוחב, כמו איקסים אבל לא עד הסוף. מחממים מחבת עם שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי, מניחים את החציל כשהחלק החתוך כלפי מטה ומזלפים מעט שמן זית גם על החלק העליון של החציל. צורבים על להבה נמוכה משני הצדדים עד שהוא רך, זהוב ומוכן. במידה וצריך – מוזגים עליו עוד מעט שמן זית.
מכינים רוטב צ'ימיצ'ורי: שמים במעבד מזון או קוצץ ידני את הפטרוזיליה, כוסברה, פלפל צ'ילי, שום ובצל וטוחנים בפולסים. מוסיפים שמן זית, חומץ בן יין וממשיכים לטחון לתערובת גסה. מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ואם אוהבים טעם חמצמץ יותר מוסיפים עוד חומץ. מעקרים צנצנת ומעבירים אליה.
מכינים טחינה גולמית: שמים את כל החומרים בבלנדר וטוחנים כמה דקות לממרח חלק. במידה וסמיך מידי לטעמכם- מוסיפים מים ובמידה ודליל – מוסיפים טחינה וטוחנים שוב למרקם הרצוי.
מרכיבים את הסלט: מוזגים טחינה מוכנה לצלחת הגשה יפה ומזלפים עליה שמן זית. מניחים את החצילים על הטחינה. סוחטים עם היד את העגבנייה על החציל והטחינה, בעזרת כפית מניחים רוטב צ'ימיצ'ורי, מפזרים בצל ופלפל צ'ילי, מפזרים מעט מלח גס ומגישים מייד.
בתאבון!