טארט פצפוצי אורז, שוקולד וקוקוס לפסח – עוגה שמתאימה למכורי הקוקוס והשוקולד וכדי להתאים אותה לשולחן החג היא בגרסת פרווה, טבעונית, ללא גלוטן, ללא אפייה וקלה להכנה

יש לי בעייה קשה עם קינוחי פרווה למיניהם. מבחינתי קינוח חייב להיות חלבי, עם הרבה שמנת וחמאה אחרת זה לא באמת קינוח. אבל מה לעשות שאנחנו לא שמים על השולחן חלבי ובשרי יחד?? אז אני חייבת להיות יצירתית ולהמציא קינוחים לא חלביים ועדיין טעימים. ולא, אני לא אכין קינוחים עם מרגרינה!! גם לי יש את הגבולות שלי. מה שכן, שוקולד טוב פותר המון בעיות, כי הוא לגמרי מצליח לכפר על היעדר חמאה ושמנת. אז אם קינוחי פרווה, זה יהיה עם שוקולד. וקוקוס – מאז שגיליתי לפני כמה שנים את קרם הקוקוס, זה פתר לי את בעיית הבאונטי שאני כל כך אוהבת.
אני יודעת שיש אנשים שלא אוכלים אורז בפסח והקינוח הזה הוא עם פצפוצי אורז. עקרונית, בבתים מרוקאים אין אורז בפסח ואין עוד מלאאאא מוצרים. אז נכון שיש מנהגים, אבל אני פועלת גם לפי היגיון ואם אני אני לא מצליחה להבין את ההיגיון שעומד מאחורי כל מנהג אז אין לי בעייה להפר אותו. כן, הבנתי שאורז תופח וכאלה….לא נשמע לי סיבה מספיק הגיונית כדי לא לאכול אורז. מזל שאני מתה על מצות ומבחינתי פסח יכול להיות כל השנה ולא רק שבוע.
העוגה הזו עונה על כל צורך אפשרי – גם פרווה, גם טבעונית, ללא גלוטן, ללא אפייה ומהירת הכנה. מה יותר טוב מזה??
טארט פצפוצי אורז, שוקולד וקוקוס לפסח
חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ/תבנית אינגליש קייק
לשתי שכבות פצפוצי אורז
- 150 גרם שוקולד מריר
- ¾ כוס קרם קוקוס
- 50 גרם חלבה
- 3 כוסות פצפוצי אורז קריספיים (אני קונה של B&D)
לשכבת מוס שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס קרם קוקוס
- 50 גרם פצפוצי שוקולד מריר אמיתי (קניתי של מיימונס)
לשכבת הקוקוס
- ¾ כוס קרם קוקוס
- ½ כוס שמן/חמאת קוקוס
- ½ כוס סוכר
- 3 כוסות קוקוס
לציפוי
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן קנולה
אופן הכנה
- שכבות פצפוצי אורז: ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד עם קרם קוקוס. מפוררים לתוך השוקולד את החלבה ומערבבים. מקררים מעט ומוסיפים את פצפוצי האורז. מחלקים לשניים ומשטחים חצי מהכמות בתבנית או ברינג מרופד בנייר אפייה. מהדקים היטב עם הידיים.
- שכבת מוס שוקולד: ממסים יחד במיקרוגל קרם קוקוס ושוקולד ומערבבים היטב. מוזגים על שכבת פצפוצי האורז. מפזרים מעל פצפוצי שוקולד. מכניסים למקפיא ל-10-15 דקות להתייצבות.
- שכבת קוקוס: מחממים יחד במיקרוגל קרם קוקוס, שמן קוקוס וסוכר. מערבבים עד להמסת הסוכר. מוסיפים קוקוס ומערבבים. משטחים בתבנית ומהדקים עם הידיים על שכבת מוס השוקולד.
- מניחים על שכבת הקוקוס את החצי השני של פצפוצי האורז ומשטחים עם הידיים. מקפיאים מינימום שעתיים ורצוי לילה לפני שפורסים.
- ציפוי: ממסים שוקולד מריר כדקה במיקרוגל ומוסיפים כף שמן. מזלפים מעל העוגה בצורת שתי וערב.
- העוגה נשמרת במקפיא כחודשיים ובמקרר שבוע.
מה אפשר להחליף במה?
- לא אוכלים פצפוצי אורז? שימו עוגיות יין כשרות לפסח באותה כמות.
- אין לכם בעייה עם קינוח חלבי? שימו חמאה במקום שמן קוקוס ושמנת מתוקה במקום קרם קוקוס.
- לא בפסח – אפשר לשים קורנפלקס במקום פצפוצי אורז.
עוד כמה קטנות
- קרם קוקוס קונים היום בכל סופר באזור של מוצרים אסיאתיים. מנערים היטב לפני השימוש.
- שמן/חמאת קוקוס ניתן היום לקנות בחנויות תבלינים מובחרות וגם בסופרים מובחרים וכמובן בחנויות מתמחות באפייה.
- שימו לב שאתם קונים פצפוצי אורז קריספיים.
הכנתם? אני אשמח לתגובות פה בבלוג
לא הכנתם? הפסדתם 🙂
אתם אוהבים את המתכונים ובא לכם להציץ למטבח שלי און ליין? בואו לאינסטגרם. בסטורי אני מעלה סרטונים מהמטבח שלי
שם המשתמש שלי: yehudit_aviv
היי יהודית,
נראה מעולה!
במידה ואני משתמשת בחמאה רגילה במקום חמאת קוקוס, האם מדובר באותן כמויות?
באיזו כמות מדובר בגרמים?
תודה רבה!
היי עינת
אותה כמות בדיוק
תודה רבה על המתכון.
אנסה אותו לכבוד החג.
רציתי לשאול אם ניתן להקפיא את העוגה ואם זה לא פוגע במרקם.
תודה
היי אריאנה. ניתן להקפיא בלי בעייה
אפשר להחליף לפצפוצי תירס?
תודה
היי דגנית. אם הכוונה לקורנפלקס אז כן
היי יהודית, נראה כ"כ טוב. רוצה להכין את העוגה בחג. איזה תחליף אפילו חלבי ניתן להשתמש במקום חמאת הקוקוס ומה המידה של הכוס בה השתמשת? תודה על מתכונים משגעים וטעימים וחג שמח !
היי רחל. חמאה רגילה במקום חמאת קוקוס. השתמשתי בכוס מידה אוניברסלית.
תודה רבה יקירה
איזה טארט נהדר בדיוק בטעמים האהובים עלי
אני כל כך אוהבת קוקוס !
והוא כל כך חגיגי ויפה:) אלופה
תודה רבה יקירה. חג שמחח
כמה שזה טעים !! מתארת לי את התחושה בפה אני אוהבתתת קוקוס ושוקולד שילוב מושלם 🙂
נראה מעולה. יכולה לשתף באילו פצפוצי אורז השתמשת?
תודה רבה מעיין. של B&D