התוספת האולטימטיבית בכל ארוחה. לא משנה מה סגנון הארוחה, תפוחי אדמה בכל צורה ישתלבו מעולה ויהיו הראשונים להתחסל. הפעם מניפות תפוחי אדמה שאני כל כך אוהבת להגיש כשאני מארחת ולראות את תגובות ההתפעלות של האורחים
יש דברים שהם קונצנזוס. לא משנה איזה תוספות אני אכין, תפוחי אדמה תמיד ייחטפו ויתחסלו ראשונים. יש משהו ממכר וטעים במיוחד בפחמימה הזו, שכולם כל כך אוהבים לאהוב. אין בית שאין בו תוספת תפוחי אדמה. תמונה של תפוחי אדמה באינסטגרם שוברת את שיאי הלייקים גם אם היא הכי פשוטה בעולם. אנשים פשוט אוהבים תפוחי אדמה!
כנסו פה לעוד מתכוני תפוחי אדמה שווים
מניפות תפוחי אדמה תמיד גונבות את ההצגה על השולחן. אם אני רוצה להרשים כשאני מארחת, לרוב אני אכין את תפוחי האדמה בצורה הזו, שגם מעניקה להם טעם ומרקם מדהימים. כן, בוודאי שיש משמעות לצורת תפוחי האדמה מבחינת הטעם והמרקם הסופי.
איך מכינים?
מניחים שתי כפות עץ עם ידיות שטוחות על משטח עבודה. מניחים ביניהן את תפוחי האדמה ובעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות דקיקות. הכפות עץ מונעות מהסכין לחדור עד הסוף וכך נוצרות המניפות.
מניפות תפוחי אדמה – התוספת האולטימטיבית לארוחה
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
מצרכים לכמות של 14 תפוחי אדמה קטנים לתנור
- 14 תפוחי אדמה קטנים מהזן האדום
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 5-6 עלי זעתר/טימין טרי
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
שוטפים את תפוחי האדמה ומכינים אותם לצלייה – תיעזרו בסרטון כדי להבין איך פורסים את תפוחי האדמה.
מכסים את התבנית עם נייר כסף ואופים את תפוחי האדמה שעה, עד שהם מתרככים מעט.
בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בצלוחית שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
אחרי שעה מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומורחים היטב עם הרוטב. מניחים עלי זעתר/טימין טריים, מכסים שוב עם נייר כסף ומעבירים לתנור לעוד כשעה.
אחרי שעה מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל. אופים את תפוחי האדמה עוד כ – 10 דקות עד להזהבה יפה.
מגישים חם.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
הכנתי ויצא טעים ביותר!
הרעיון של כפות העץ נפלא!
איזה כייף שהכנת ריקי
תודה רבה וחג שמח
נראה מתכון קל וטעים.
אני בטוח שאכין את זה.
תודה על המתכון
תודה רבה אחמד