סירופ מלבי תוצרת בית, על בסיס סלק בטכניקה חדשה שממצה מהסלק את הצבע ומשאירה את הטעם שלו מחוץ למשחק. מתקבל סירופ בצבע אדום עז, מתקתק במידה ובלי צבעי מאכל או חומרים שהורסים לנו את הבריאות
כאחת שלא מכניסה הבייתה מוצרים עם צבעי מאכל, זה היה אך מתבקש שאפתח לי מתכון לסירופ מלבי ללא צבעי מאכל. יש לנו את הסלק שהצבע שלו כל כך עמוק ומדהים, שאני לחלוטין לא מבינה למה אני לא מצליחה למצוא בחנויות סירופים על בסיס טבעי. הכל כל כך מלא בצבעי מאכל וחומרים משמרים שזה לגמרי מוריד לי את החשק לאכול מלבי מחוץ לבית. אז שאני אוותר?? נראה לכם? כבר שנים אני מכינה סירופ מלבי בבית, רק שהפעם הכנתי בטכניקה שונה לחלוטין, שנתנה תוצאה מעולה הרבה יותר מהדרך הקודמת שהייתי מכינה. ורק על זה מגיע לסירופ פוסט משלו 🙂
ויש גם סרטון הדגמה
סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- ואלה מתכוני המלבי שלי: מלבי שוקולד ושקדים מקורמלים (טבעוני)
- מלבי חלב קוקוס וחלב שקדים טבעוני
- מלבי טבעוני עם סירופ טבעי תוצרת בית (ללא צבעי מאכל)
מצרכים לכמות של – 500-600 מ"ל
- 1 סלק אדום בינוני
- 3 כוסות מים
- 3/4 כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1/4 כוס מים
- 1 כף קורנפלור
- 1/4 כוס מי ורדים
אופן הכנה
מבשלים או אופים את הסלק עד שהוא רך ומגררים אותו על פומפייה (אפשר להכין גם עם סלק חי טרי).
שמים בקלחת את המים והסוכר ומבשלים על להבה בינונית (ביעבוע עדין)כ – 20-30 דקות, עד שהסירופ מתחיל להסמיך ממש מעט. איך יודעים שזה מספיק סמיך? בודקים עם כף שיש זרם רציף (תיעזרו בסרטון).
סוחטים את הלימון ומערבבים עוד דקה.
מכינים כלי שיספיק לכמות הסירופ ומסננת.
בצלוחית נפרדת מערבבים קורנפלור ומים לבלילה חלקה. מוסיפים לקלחת ומרגע זה מערבבים ברצף 5-6 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט.
מסירים מהאש ומוסיפים מייד את הסלק המגורר. מערבבים חצי דקה – דקה, רק כדי שהצבע ייקלט בסירופ ומסננים מייד.
מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים.
מקררים היטב ומעבירים לסקוויזר (בקבוק לחיץ).
שומרים במקרר שבועיים – שלושה.
יוצאת כמות גדולה של סירופ. אפשר לחלק למנות ולהקפיא לכמה חודשים.